“少女心花花餐厅”
Camellia的点评

Camellia
提供送餐服务
香港排名第4,097 (共15,905家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年4月3日点评

呢间粉红色花花打卡餐厅,最近同Hello Kitty做紧crossover,所以要去食下。
红宝石云卷(crossover Hello Kitty)
蛋糕非常松软,味道微甜,好清新,食完都不觉甜腻。
明太子酿鸡翼
外皮煎得非常香脆,入边嘅馅满满,充满明太子香。
意式风干火腿巴马沙律
卖相好靓,色彩鲜艳,沙律菜非常新鲜,巴马火腿嘅份量亦都好多。
北海道带子南瓜意大利饭
带子好大粒,外表煎得好香,而且新鲜肉嫩。饭亦都非常creamy,唯独份量比较少。

感谢 Eatwithwing

2021年4月3日点评 通过移动设备发表

位于尖沙咀海旁,K11 Musea, 尖沙咀港铁站落车,步行数分钟便到达。如果揸车,也很方便,场内有很多停车位,消费满一定数量,有免费泊车。今次点了慢煮和牛牛小排和海胆薏米意大利饭。食物非常有特色。可以一试。

感谢 ic7_2000
2021年2月22日点评 通过移动设备发表

位于11 的
店内有9999朵山茶花砌成的花墙
打卡不得了
餐厅最近新推出「红宝石朱古力下午茶」
以天然粉红色红宝石朱古力作主题 带天然的莓酸味
蛋糕松软湿润
忌廉幼滑轻盈
推介

$468 2

✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿

. :/
﹕/

˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
☞ ☞ (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18号
11 地下033号舖

感谢 momoeats3
2020年9月16日点评 通过移动设备发表

‍今日去K11 Musea,去Camellia果幅用9,999朵山茶花作招徕既花墙打卡,入到商场,行一段直路就到,都易揾;门口左边既car位拱门设计望到都觉得好正‼️入到去,一大片山茶花墙‼️令人目不暇给真系打卡好地方‼️睇完Menu准备落单,侍应deep V既上身,令我乍舌仿如置身茶记,成套落单流程真系... ...同餐厅格格不入‼️​

明太子酿鸡翼HKD$98​
味道一般,无骨,口感丰满得四只,cp值唔高。​

烤鹿儿岛赤鸡配糙米HKD$118​
鸡肉嫩滑卖相唔错味道唔会太咸,糙米饭口感烟韧​

卡邦尼扁意粉HKD$138​
意粉整体略嫌干身,芝士碎同意粉,好似食紧两样野咁有待改进​

明太子虾薄饼HKD$78​
薄饼味道新鲜,热食口感得宜,但系一边食,一边影下相打卡既情况下,因为薄,好容易冻晒之后再咬,饼皮就好硬喇...​

宛如白露HKD$68​
饮品的确有惊喜‼️绿色既外观,口感奶滑,青苹果味清甜面层有两小片干果乾,别有一番果味​

少女时代HKD$68​
粉红色既饮品,朋友话果味鲜甜,口感似奶昔,评分但饮完之后佢都答唔到我系咩味只知几好饮​

紫醉金迷HKD$68​
芒果颜色,望落去似沙冰,果味鲜甜,芒果沙冰以外嘅精选‼️​

✍总结,环境、饮品、小食系做得唔错,系下午茶好地方,至于服务既style大家自己衡量。

感谢 foodiephoenixx
2020年9月10日点评 通过移动设备发表

以红宝石出名既9999朵山茶花餐厅,完全系少女心爆发既,岩晒同闺蜜一齐食tea打卡!如果想坐花花座位影相,记得要book位个阵讲定!我地虽然早左成个星期,但都冇晒花花位
▪️Ruby chocolate Afternoon Tea Set $398 for two
〰️烟三文鱼及酸忌廉达〰️黑松露芝士及鱼籽挞
〰️迷你虾脆筒〰️红宝石朱古力三文治
〰️黑莓红宝石朱古力〰️咸蛋泡芙
〰️传统法式贝壳蛋糕〰️自家制英式松饼
〰️茉莉花茶/洋甘菊茶(自选)
▫️烤鹿儿岛赤鸡陪糙米$118
▪️五式素面 $88
▫️虾天妇罗素面 $128
虽然系以红宝石下午茶出名,所以叫左2人份。不过我觉得赤鸡饭同素面都不错,比想像中好食,但份量系偏细。
下午茶最特别就系虾脆筒,有少少似食紧迷你甜筒糖,但又有虾仔味

感谢 Yeeeee11

查看过Camellia的旅行者还看了

中国香港

去过Camellia吗? 请分享你的经验!