牛大人已经荣登我最喜爱火锅第一位 其实已经食过好多次,次次去到都人山人海全场满座 旺角仲开左2间分店,好厉害人气度极高!台式火锅无论汤底、配料、周边小食都一样特别,食开港式火锅既我俾佢深深吸引住
汤底有9种选择,当中Annie最爱嘅系眷村白玉酸菜锅 汤底既酸度做得好出色,好够味而且酸菜白玉好足料,就咁饮过汤 已经讲得好满足 而火锅有3个套餐选择,我拣左最高级既“澳洲极上和牛”套餐 澳洲和牛M5牛肩卷系必点,牛花纹理好靓 而且牛肉同脂肪比例分布平均,食落好爽口一啲渣都无,肉味香浓,真的十分不错 仲有仲有食哩个餐会送每人2粒M9和牛牛丸 牛肉味超级香浓,一咬开啲牛肉汁咇哂出嚟 超级好味!
而火锅配料亦都十分出色,好多选择仲好特别。有香港人大爱嘅鸭血任食,仲有多款台湾直送浆类选择,必点蟹子墨汁浆⚫、澎湖花枝浆、同埋最新推出既章鱼珍珠浆 仲有好多唔同既台式配料,较特别嘅有港式火锅无既瓜仔鸡水饺,真系有青瓜喺水饺入面㗎 另外蝨目鱼丸、雪枝扬、乳酪蛋肠都好特别,记得要食啦 仲有特别一定要推介嘅系自助区既牛柏叶,超级爽口,一定要食超级推介!
台式小食仲有士林盐酥鸡 真猪小香肠同埋Annie最钟意食既鱼香皮蛋豆腐 饮品有自家制台湾冷泡茶,个人特别钟爱桂花乌龙及菊花普洱 另外仲有几款手摇饮品任饮,包括 冬瓜茶、柑桔椰果、乌梅汁等等,出面饮都要成廿几蚊杯 ,牛大人有得任饮真系超抵!Annie就加钱试左威士忌冬瓜茶 冬瓜茶加入酒精系一个非常特别既配搭,威士忌浓度唔算好高,但mix埋一齐感觉甜度冇咁高,几特别 食饱饱记得食埋个台式仙草甜品先好走呀
牛大人台湾火锅吃到饱
旺角弥敦道610号荷李活商业中心地库