放工后与朋友去食人气火锅放题「牛大人」晚市放题120分钟,最平与最贵嘅放题价钱只系相差$90,但食物就多几倍,而且仲每位赠送澳洲M9和牛牛丸,识食梗系拣最贵嘅极上和牛吃到饱套餐($298)
饮品、酱料及火锅配料如丸类或蔬菜类可系自助区自取,其他配料如肉类、海鲜、台式火锅配料或小食等则用手机透过QR code落单!
汤底拣咗四目养生素食锅,材料有红枣、杞子、菊花及黄耆等,啱晒我哋呢啲注重养生嘅老人家☺️
套餐有7款牛肉可拣,其中3款我哋点得比较多,分别系澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特选牛板腱及美国SRF极黑牛肩胛肉眼呢3款都系牛味浓之余又唔韧,仲有啲嚼劲,确系好食安格斯牛小排都唔错,但脂肪相对较多手切封门柳口感较韧,试过一次后就冇再点而浆类就有几款,感觉与墨鱼滑或虾滑类同,当中章鱼珍珠浆混入章鱼粒,食落Q弹有咬口另赠送嘅和牛牛丸食落爽口弹牙又juicy,仲有好浓嘅牛肉甜味,可惜每人只得2粒,真系想再encore
其他火锅配料选择都几多,食材品质唔错西班牙猪梅肉够弹牙;沙白鲜甜无沙;花雕鸡件醃得够入味;鲮鱼球鱼味十足;蔬菜及菇类又洗得干净,仲有我每次去台湾都必食嘅水莲供应
饮品选择有十几款,除咗罐装饮品外,仲有自家制冷泡茶及养生桂圆红枣茶等相反甜品就只得Movenpick雪糕及台中仙草冻可拣,选择较少!
整体而言,餐厅环境舒适,食物几高质又干净企理,上菜及收碟速度都算快手,重点系价钱亲民,难怪成为高人气火锅放题餐厅!