“😋人气日本过江龙”
Sushiro - HK的点评

Sushiro - HK
提供送餐服务
香港排名第768 (共16,378家美食)
周围地区: 佐敦/油麻地
周围地区: 佐敦/油麻地
2021年1月21日点评 通过移动设备发表

传输带上嘅寿司基本上冇人掂过,亦都有可能系因为疫情关系,感觉唔太卫生,都系即叫即整嘅好。

💯寿司方面,有几款绝对大推荐,绝对大满足!

三文鱼腩配三文鱼子 ($17)
如果你钟意三文鱼子嘅话,咁就绝对要食依个啦!唔好以为系三文鱼腩上面就祇有几粒作为点缀,三文鱼子又大粒又晶莹剔透,轻轻咬落去,口内瞬间充满独特香味。加上三文鱼腩嘅油脂感,保证停唔到口。

忌廉芝士三文鱼 ($17)
三文鱼上真系放咗一粒正方体嘅芝士粒,味道出乎意料地夹。芝士嘅香味冇盖过三文鱼嘅香味,反而更加突出咗那脂香气。

特选中呑拿鱼腩 ($17)、酱烤特选大吞拿鱼腩($27)
口刁嘅朋友大推厚度和香味!

厚切三文鱼腩 ($17)
每次到寿司店必食嘅经典款,鱼腩厚度刚刚好,鲜味十足。

花之恋 ($17)
一如既往地满足~

💛抵食之选
虾3味 ($17)、原条海鳗 ($27)好长吖

🙈水准普通系列
鱿鱼 ($12)、飞鱼子军舰 ($12)、芥茉章鱼军舰 ($12)、甜虾 ($12)、海胆海苔包、牡丹虾、沙甸鱼天妇罗($12)炙烧油甘鱼、油甘鱼天身

❌不可一不可再系列
松叶蟹军舰 ($17)、日本产帆立贝 ($17)

🍗小食方面
茶碗蛋 ($19)
材料丰富,有冬菇、鸣门卷,暖乎乎,大推!

和风盐味炸鸡翼 (10月限定)
希望会再出返,真系好惹味,少少盐,热辣辣。

🍮甜品方面
🍵抹茶蕨饼芭菲 ($32)
人气甜品冇得卖,叫咗抹茶蕨饼芭菲,卖相唔够吸引,味道普通,不值!

奶茶味卡达拉娜
九月/ 十月推介,最失望,雪藏得太硬,味道唔够香浓。

总括嚟讲,如果系三文鱼爱好者/钟意多选择嘅你,梗系绝对要嚟一次。如果唔系,咁就可能更适合你啦。

感谢 Cheers H

2020年9月17日点评 通过移动设备发表

< Sushiro 寿司郎 🍣 > 📍荔枝角、黄大仙、佐敦、黄埔

寿司郎已经黎咗香港一年👏🏻今个月有创业祭🤣 10:50 去到已经要等80张枱 于是等咗三个钟先入得😣今次试咗好多创业祭嘅期间限定寿司😛😛

🍣极上厚切长鳍大吞拿鱼腩 $12
黎嘅目的就系食拖罗🤤🤤🤤好肥美又大块 不过有少少筋 冇donki𠮶啲咁入口即溶 但系都好重鱼油味 大满足🥰🥰

🐟炙烧赤鯥 $17
呢个烧得好香😋鱼肉几滑 比想像中好食 可以一试🤣

🧄🥓日本产极上蒜味生火腿 $12
味道正常 好重蒜味 生火腿有肉味 整体普通

🐟芥末鲽鱼鳍边军舰 $12
开头以为浸芥末味会好辣 但系又ok 唔会盖咗鱼味 鲽鱼滑到唔洗咬 美中不足系啲紫菜淋咗😢

🦐天然生虾双味 (生、酱油渍)$17
酱油渍食到有少少酱油味 唔算太浓 不过又食唔到虾嘅甜味😢相反生虾好食好多 加咗啲柠檬汁令到虾嘅鲜甜味更加突出 唔错👍🏻👍🏻

🍤青森县产炸帆立贝伴他他酱 $27
寿司郎嘅炸物冇令我失望🤣🤣呢个真心好好食😭 帆立贝大大粒 入面好嫩 炸得啱啱好 配埋他他酱食一流😋👍🏻

感谢 blissfulfoodiary
2020年7月9日点评 通过移动设备发表

7月限定【赏味北海道】,极大北海道产帆立贝,超大超鲜甜,极级美味。鳕鱼籽海苔,咸鲜甘味,而且较特别。稻烤三文鱼,有埋鱼籽提鲜,三文鱼多份香味。

期间限定,售完即止的海胆寿司,虽然份量细左少少,但味道真系好甜好正,入口化开,一件真系唔够喉。蟹膏寿司好味又抵食,味道浓郁且唔腥。三文鱼腩果然好肥美。

油甘鱼寿司,好肥好鲜味,鱼脂丰富,味道久久不散。中拖都够肥,但就得油香,鱼味反而唔算好重。

感谢 katwong3
2020年6月1日点评 通过移动设备发表

今日咁岩有朋友预约左 @sushiro.hk 而又去吾到,所以俾左个机会我,好开心❣️
▫️
之前去过佐敦分店,门口位置好细,大家要好亲密咁企系度等位🙈
而我今次系去黄埔分店,佢位于商埸内,地方大好多之余大家仲可以凉住冷气等位,感觉舒服好多👍🏻
▫️
呢度既寿司真系平❗靓❗正❗
嗌左好多寿司,超满足🍣

感谢 msfoodloverr
2020年5月16日点评 通过移动设备发表

非常扺食的日式回转寿司店,落单上菜全自动化,很有效率。三文鱼肥美,时令甜虾鲜甜,赤贝新鲜爽脆,左口鱼肥润,带子虽细只但美味,很值得推荐。但取筹后至入座,等候时间要几小时,要安排活动。

感谢 clui888

查看过Sushiro - HK的旅行者还看了

去过Sushiro - HK吗? 请分享你的经验!