“非常美味,價錢合理,性價比高!”

Pork Knuckle House
提供送餐服务
2024年1月15日点评

香港隱世豬手
今今天来到大围猪手工房,这里是工厂大厦,地方
真系比较偏僻,由地铁站行过去约10分钟,我点
了脆爆猪手,他们的豨手真的极脆,肉质软滑非
常香口,而旦调味得好好天会咸。香草牛油鸡翼
炸到脆脆的,有黑椒既香辣又有蜜糖既甜味,真
系超好吃,而且份量都好多,2个人都食不完,试
完之后才知道他们的实力,不愧为隐世猪手,超
级多外卖单。

之前朋友介绍大围附近有间好chil好舒服嘅地方
今日就决定去下啦

大围火车站出去大约行七至八分钟就会见到
原来呢度系位于工厂区
不过去到楼下就大大个招牌写住猪手工房所以好易揾嘅 讲下环境先
呢度真系工厂区嘅绿洲

两样嘢已经食到好饱好饱
过咗一个好舒服嘅晚上

感谢 Togethereateat
2019年12月15日点评

如果呢间餐厅唔系朋友识人开既,我应该唔会揾到,地点系系工厦入面,个位置好意想不到,仲有户外座位,我地好彩识人所以可以坐系户外。

个menu好多野都好吸引,所以叫左d餐厅推介既野食试一试。

法式龙虾汤
龙虾汤个味好浓郁,入面仲有唔少既龙虾肉,食落好爽口。

法式薯条配黑松露酱
薯条既份量都几多,个面有满满既黑松露酱,好香!

金沙软壳蟹薄饼
好邪恶但好好味,好香既咸蛋黄,仲有好多软壳蟹既肉,个薄饼边焗到好脆口,而且比想像中无咁油腻。

墨鱼汁鲜鱿鱼意大利饭
鲜鱿鱼食落好爽口,唔会overcooked,个墨鱼汁意大利饭食落有少少芝士味,重点系食到成个口都黑哂

招牌脆爆咸猪手
压轴出场既咸猪手,大大旧既骨,个咸猪手食落有惊喜,平时出面食到既猪手d肉会比较干身同个皮会好硬,但呢度个猪手d肉好juicy,个皮一d都唔硬,仲要好脆口。

最后仲试左呢度既0度啤酒,士多啤梨同水蜜桃,甜甜地都几好饮。

感谢 kplpy_foodie
2019年10月12日点评 通过移动设备发表

餐厅:猪手工房 (大围)
地址:大围成运路1-7号交通城大厦2楼11室

由细到大都好想去一次欧游🥺,而其中一个想去嘅国家就系德国🇩🇪,除左想去柏林睇围墙同了解历史之外,更加想嘅系试下当地嘅德国肠🌭同猪手🐷,仲有闻名世界嘅🍻啤酒节

一时兴起🙈,好想食猪手,而近近地大学🏫揾到间系工厦嘅猪手工房,2018年11月仲拎过openrice好评餐厅第一位👍🏾,所以趁住有机会就去左大围呢间猪手工房食猪手

招牌铜锣湾第一脆爆咸猪手 $228
呢到食猪手比起系德国餐厅食平得多🤑,即叫即烤🍖,等左十分钟左右终于有得食🤤,未开始食就已经被卖相同香味吸引左,紧系即刻影相打卡先啦📸,原只猪手上仲要切好哂一件件非常方便👏🏾,皮厚得黎超香脆,猪手肉就好嫩滑好juicy💦加埋酸菜同蘸埋自家制芥末酱去食就可以试多几款食法同口味,性价比好高

呢到仲有唔少无酒精饮品同各式啤酒,我就叫左杯朱古力🍫叹下😎系咁嘅环境享受美食真系正~

感谢 hinsonfoodhk
2023年10月26日点评 通过移动设备发表

用餐日期:2023年10月

查看过Pork Knuckle House的旅行者还看了

去过Pork Knuckle House吗? 请分享你的经验!