“#cassiegomk”
Lockeroom Dining的点评 - 停止营业

Lockeroom Dining
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年1月12日点评 通过移动设备发表

#cassiegomk
旺角虽然多野行多野买,但又平又好食嘅餐厅就唔多,始终系旺区,铺租贵。不过我终于揾到一间好食,价钱又够哂经济嘅餐厅「Lockeroom Dining」。成间餐厅都系以足球为主题的,除左地板披上假草皮,墙上亦挂著不同的签名球衣,岩哂足球发烧友黎打卡。如果系依度睇世界杯,真系一流,一定好有气氛。位置仲好方便,系正朗豪坊旁边。
今次系平日午餐黎食,成个Menu平均$65至$85一个餐,包齐餐饮、餐包、主菜。首先餐包已经好有惊喜,系蒜蓉面包,表皮焗到脆身,好厚蒜蓉料,咬落好软熟。主菜拣左传统法式红酒烩美国1855顶级黑牛尾,好正,牛尾炆到好软身,绝对有酒店级数!另外拣左一份法国鸭肝牛肝菌意大利烩饭,鸭肝煎到少少脆身,口感好正。牛肝菌食落味道有啲似黑松露,Risotto 最讲究就系饭粒既熟透程度,唔会煮得太过软身,又有少少硬度。
食完主菜之后好满足。不过都想试下啲甜品。法式焦糖炖蛋上菜好靓,表面焦脆嘅糖衣,配上香浓软滑的炖蛋,吃落去双重口感!梳乎厘班戟都唔错,充满空气感,食完唔会太饱肚,刚刚好~
味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回购评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ Lockeroom Dining (朗晴坊) (旺角)📍 旺角砵兰街215号朗晴坊8楼
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat
FB: @cassiegotravel
OP: cuisine_revolution (Lv4)
DianPing: cassiegetfat (Lv6)
TripAdvisor: cwycassie

感谢 cwycassie

2020年12月3日点评

高质⚽️主题餐厅🤩
如果你/另一半仲要系阿仙奴迷就岩哂
店内有好多签名波3,足球卡同摆设🙌🏻
就算你唔系球迷 呢度既食物都真系不错👍🏻
🌟🇫🇷鹅肝牛肝菌risotto
Risotto 软硬适中 浓浓既truffle味够哂creamy
有好多牛肝菌 份量好足料😋
🌟香烤🇺🇸1855牛肋排蜜糖烧汁配薯菜
Short ribs肉质嫩滑有🐮味👍🏻
配埋个蜜糖烧汁真系好惹味🤩
薯菜方面系香甜既紫薯蓉配🍅同蔬菜🥬🥕 好好味😋
🌟咸蛋黄鸡翼
邪恶野😈鸡翼炸得香脆 加埋咸蛋黄酱真系好滋味🙌🏻另外仲有沙律柚子爆珠伴碟 ⬇️油腻感
🌟梳乎厘pancake
即叫即制大慨等15-20分钟👍🏻整得好fluffy 😋
蛋香味浓仲有啲🍋味配埋dreyers🍦真系好好味
甜品绝对有惊喜🙌🏻

感谢 Daholic F
2020年12月1日点评

/足球⚽️主题西餐厅🍴/
钟意足球既你❤️唔好错过依间餐厅🥰挂满左满满既球衣,地下都系人造草地,啲碟呀摆设,所有野都系足球有关😇
🥣法国野菌鲍鱼鸡肉香草酱意大利烩饭 $168
万万没想到既系,鲍鱼真系成只上黎🤣原先以为系伪鲍片/鲍鱼粒🙈,诚意真系好够😋鲍鱼仲要唔韧❗️不过唔系新鲜鲍鱼黎😂但烩饭都好多汁,不错不错👍🏽
🥣香烧美国Creekstone 牛肉眼拼法国鹅肝 $238
鹅肝🦢整得好食唔系得几多间,依间整得有啲苏味🙈牛扒不错👍🏽叫左五成熟,旧牛无咩根位🤣都多肉汁😇
🥣咸蛋鸡翼 5件 $78
咸蛋咪唔够重,多啲会更完美
🥣Souffle pancake $52.8
见叫set叫佢有折😍真系即叫即整😌入面仲有啲流心既感觉😙热辣辣既梳乎厘配上冷冰冰既牛奶酱👍🏽

感谢 feimuihk
2020年11月19日点评 通过移动设备发表

Lockeroom Dining (誉发广场) (油麻地) 📍
油麻地弥敦道558-560号誉发广场8楼
好消息❤️阿仙奴球迷必定好喜悦,原来Lockeroom Dining 继朗晴坊总店外于油麻地誉发广场八楼开左新店🍴🎉
餐厅🍴贯彻以阿仙奴足球⚽️作主题,签名嘅波衫挂到满满。面积比总店更大,装修华丽,空间阔落,草绿色地毯配红色椅子🪑,尤如置身于球场上。
菜式以西餐为主食,晚市有套餐:包含沙律🥗、是日餐汤🥄、蒜香牛油🧈法包、主菜(多达十多款选择,如意大利粉🍝、烩饭、牛扒🥩等,种类繁多)。同埋饮品☕️,仲可用六折享用自家甜品🍮。
沙律🥗: 用上密封玻璃樽呈上,干净卫生,黑醋另附上,随个人口味自行添加,沙律菜非常新鲜爽脆,仲有三色椒🫑同蕃茄仔,最特别有几粒爆珠,口腔中爆开❤️甜甜地,整体食落清新开胃。
餐汤🥄+ 蒜蓉包: 是日蕃茄汤,打得好细致顺滑,入口幼滑而且有蕃茄籽增加颗粒感,好浓稠,不酸,味道恰到好处。🍅配搭香脆蒜蓉牛油🧈法包,不得了, 烘得香脆可口,浓烈蒜蓉牛油🧈味,一啖接一啖。
白松露忌廉烩鲍鱼美国🇺🇸鸡髀扒:
鸡皮略煎至脆身,鸡肉肉质感弹牙,鸡髀🍗肉好厚切嫩滑,配上香煎爆汁蕃茄🍅、黑椒碎薯蓉🥔、诚意之作贵价羽衣甘蓝🥬,加上大量白松露忌廉汁搭配野菌,份量十足,味道香浓。想不到用上鲍鱼入馔,好有咬口,带点咸香❤️。
法国野菌鲍鱼鸡肉香草🌿酱意大利烩饭:
烩饭粒粒分明好有咬口,每啖都充满香草🌿酱香气,毫不吝啬的鸡肉好嫩滑,伴着菇菌,带点松露味,好味😋
即整梳乎厘:
打卡一流,空气感是重点,大大份食多不觉腻,即叫即整,充满柠檬汁同蛋香。配上草莓🍓同蓝莓🫐呈「动L」壮态。
香浓朱古力🍫果然无令人失望,十分浓郁朱古力🍫味,一杯香滑奶茶☕️作结,满足😃
总结:
性价比高 环境舒适
店员服务态度好 会再光顾
#油麻地#誉发广场#lockeroomdining#白松露忌廉烩鲍鱼美国鸡髀扒#法国野菌鲍鱼鸡肉香草酱意大利烩饭#香浓朱古力🍫

感谢 SANDRAFUNG
2020年11月20日点评

餐厅以足球作主题布置实属少见,纵然波衫挂得满满,我个人不是球迷也不感多大兴趣,这里的美食才是真正亮点。餐厅位置邻近朗豪坊,睇完戏过来食颇方便,地方不大一眼望晒,套餐美食选择多而且烹煮出色,高质美味食完相当满意,价钱经济回头指数甚高,超赞。

咸蛋黄小食拼盆 $118
拼盆有鸡翼、薯角、洋葱圈、薯丝虾和德国肠。捞左咸蛋黄真系无得输,件件咸香惹味沙沙口感,而且炸得香脆肉嫩,系必食之选。

巴马风干火腿黑松露忌廉杂菌意大利天使面 $148 (套餐)
卖相靓仔。火腿柔软幼滑,味道甘甜咸度适中。面条挂汁好香黑松露味,有不少菇菌多了Q弹口感,整体非常好食。

蕃茄薯蓉汤 (跟餐)
味道酸甜饮落开胃,薯蓉细致溶入汤,带出绵绵口感。

蒜香牛油法包 (跟餐)
法包口感软熟,均均涂满蒜蓉牛油,蒜香味十足,唔错。

是日精选沙律 (跟餐)
沙律菜一堆,加了芒果爆珠,淋上酸甜黑醋汁胃口大开。

新鲜水果红茶 (跟餐)
杯中不少果肉,饮落微甜口感清爽,不涩很顺口,系必饮之选。

即制梳乎厘班戟 +$47
原价 $78 跟餐甜品享六折。梳乎厘班戟甜度适中,口感松软充满空气感,食落零饱肚,捞埋云呢拿雪糕一起食好正,此乃划上完美句号的不二之选。

感谢 cargolam

查看过Lockeroom Dining的旅行者还看了