“足球迷必去餐厅”
Lockeroom Dining的点评

Lockeroom Dining
香港排名第662 (共15,673家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年1月17日点评 通过移动设备发表

这次去了足球主题餐厅的新分店吃午餐,新店环境更大,景观开扬很光猛,另有打卡房间。餐牌上的食物与总店差不多,也是有很蛋选择。
巴马风干火腿欧陆沙律 HKD$98,这个用小玻璃瓶装着挻特别的感觉。巴马火腿以玫瑰花的卖相,味道咸咸的不很韧,沙律另有黑醋汁拌著来吃。
全日早餐 HKD$65 ,这个份量十足,包括有牛乳炒蛋/蕃茄/茄汁豆/薯蓉/烟肉/野菌/肠仔/吐司/沙律。味道虽然简单,但可以吃到饱饱的☺。
脆炸吉列大鸡肶扒 HKD$75,这个鸡肶扒很大块,炸到金黄色的卖相。鸡肶扒口感酥脆,肉质嫰滑腍身,另有薯菜拌著吃。
橘子白朱古力配淡芝士蛋糕 HKD$68 / 朱古力三重奏心太软 HKD$78 ,这两款甜品卖相也不错,味道香浓口感幼滑,但味道不太甜挻好。
午市套餐还有餐汤和饮品赠送,饮品也可升级加购饮品。我们点了热泡沫咖啡和白桃梳打,两杯饮品味道也不错,味道适中☺。食物质素不错,价钱一般。

1  感谢 CHINGCHINGJAIII

2021年1月12日点评 通过移动设备发表

#cassiegomk
旺角虽然多野行多野买,但又平又好食嘅餐厅就唔多,始终系旺区,铺租贵。不过我终于揾到一间好食,价钱又够哂经济嘅餐厅「Lockeroom Dining」。成间餐厅都系以足球为主题的,除左地板披上假草皮,墙上亦挂著不同的签名球衣,岩哂足球发烧友黎打卡。如果系依度睇世界杯,真系一流,一定好有气氛。位置仲好方便,系正朗豪坊旁边。
今次系平日午餐黎食,成个Menu平均$65至$85一个餐,包齐餐饮、餐包、主菜。首先餐包已经好有惊喜,系蒜蓉面包,表皮焗到脆身,好厚蒜蓉料,咬落好软熟。主菜拣左传统法式红酒烩美国1855顶级黑牛尾,好正,牛尾炆到好软身,绝对有酒店级数!另外拣左一份法国鸭肝牛肝菌意大利烩饭,鸭肝煎到少少脆身,口感好正。牛肝菌食落味道有啲似黑松露,Risotto 最讲究就系饭粒既熟透程度,唔会煮得太过软身,又有少少硬度。
食完主菜之后好满足。不过都想试下啲甜品。法式焦糖炖蛋上菜好靓,表面焦脆嘅糖衣,配上香浓软滑的炖蛋,吃落去双重口感!梳乎厘班戟都唔错,充满空气感,食完唔会太饱肚,刚刚好~
味道评分▶️ (4.5)
抵食评分▶️ (4.5)
回购评分▶️ (4)
➡️ Lockeroom Dining (朗晴坊) (旺角) 旺角砵兰街215号朗晴坊8楼
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat
FB: @cassiegotravel
OP: cuisine_revolution (Lv4)
DianPing: cassiegetfat (Lv6)
TripAdvisor: cwycassie

感谢 cwycassie
2020年12月3日点评

高质⚽️主题餐厅
如果你/另一半仲要系阿仙奴迷就岩哂
店内有好多签名波3,足球卡同摆设
就算你唔系球迷 呢度既食物都真系不错
鹅肝牛肝菌risotto
Risotto 软硬适中 浓浓既truffle味够哂creamy
有好多牛肝菌 份量好足料
香烤1855牛肋排蜜糖烧汁配薯菜
Short ribs肉质嫩滑有味
配埋个蜜糖烧汁真系好惹味
薯菜方面系香甜既紫薯蓉配同蔬菜 好好味
咸蛋黄鸡翼
邪恶野鸡翼炸得香脆 加埋咸蛋黄酱真系好滋味另外仲有沙律柚子爆珠伴碟 ⬇️油腻感
梳乎厘pancake
即叫即制大慨等15-20分钟整得好fluffy
蛋香味浓仲有啲味配埋dreyers真系好好味
甜品绝对有惊喜

感谢 Daholic F
2020年12月1日点评

/足球⚽️主题西餐厅/
钟意足球既你❤️唔好错过依间餐厅挂满左满满既球衣,地下都系人造草地,啲碟呀摆设,所有野都系足球有关
法国野菌鲍鱼鸡肉香草酱意大利烩饭 $168
万万没想到既系,鲍鱼真系成只上黎原先以为系伪鲍片/鲍鱼粒,诚意真系好够鲍鱼仲要唔韧❗️不过唔系新鲜鲍鱼黎但烩饭都好多汁,不错不错
香烧美国Creekstone 牛肉眼拼法国鹅肝 $238
鹅肝整得好食唔系得几多间,依间整得有啲苏味牛扒不错叫左五成熟,旧牛无咩根位都多肉汁
咸蛋鸡翼 5件 $78
咸蛋咪唔够重,多啲会更完美
Souffle pancake $52.8
见叫set叫佢有折真系即叫即整入面仲有啲流心既感觉热辣辣既梳乎厘配上冷冰冰既牛奶酱

感谢 feimuihk
2020年11月19日点评 通过移动设备发表

Lockeroom Dining (誉发广场) (油麻地)
油麻地弥敦道558-560号誉发广场8楼
好消息❤️阿仙奴球迷必定好喜悦,原来Lockeroom Dining 继朗晴坊总店外于油麻地誉发广场八楼开左新店
餐厅贯彻以阿仙奴足球⚽️作主题,签名嘅波衫挂到满满。面积比总店更大,装修华丽,空间阔落,草绿色地毯配红色椅子,尤如置身于球场上。
菜式以西餐为主食,晚市有套餐:包含沙律、是日餐汤、蒜香牛油法包、主菜(多达十多款选择,如意大利粉、烩饭、牛扒等,种类繁多)。同埋饮品☕️,仲可用六折享用自家甜品。
沙律: 用上密封玻璃樽呈上,干净卫生,黑醋另附上,随个人口味自行添加,沙律菜非常新鲜爽脆,仲有三色椒同蕃茄仔,最特别有几粒爆珠,口腔中爆开❤️甜甜地,整体食落清新开胃。
餐汤+ 蒜蓉包: 是日蕃茄汤,打得好细致顺滑,入口幼滑而且有蕃茄籽增加颗粒感,好浓稠,不酸,味道恰到好处。配搭香脆蒜蓉牛油法包,不得了, 烘得香脆可口,浓烈蒜蓉牛油味,一啖接一啖。
白松露忌廉烩鲍鱼美国鸡髀扒:
鸡皮略煎至脆身,鸡肉肉质感弹牙,鸡髀肉好厚切嫩滑,配上香煎爆汁蕃茄、黑椒碎薯蓉、诚意之作贵价羽衣甘蓝,加上大量白松露忌廉汁搭配野菌,份量十足,味道香浓。想不到用上鲍鱼入馔,好有咬口,带点咸香❤️。
法国野菌鲍鱼鸡肉香草酱意大利烩饭:
烩饭粒粒分明好有咬口,每啖都充满香草酱香气,毫不吝啬的鸡肉好嫩滑,伴着菇菌,带点松露味,好味
即整梳乎厘:
打卡一流,空气感是重点,大大份食多不觉腻,即叫即整,充满柠檬汁同蛋香。配上草莓同蓝莓呈「动L」壮态。
香浓朱古力果然无令人失望,十分浓郁朱古力味,一杯香滑奶茶☕️作结,满足
总结:
性价比高 环境舒适
店员服务态度好 会再光顾
#油麻地#誉发广场#lockeroomdining#白松露忌廉烩鲍鱼美国鸡髀扒#法国野菌鲍鱼鸡肉香草酱意大利烩饭#香浓朱古力

感谢 SANDRAFUNG

查看过Lockeroom Dining的旅行者还看了

中国香港

去过Lockeroom Dining吗? 请分享你的经验!