“最爱这里的苹果批”
Gontran Cherrier的点评

Gontran Cherrier
提供送餐服务
香港排名第2,022 (共15,898家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年2月14日点评 通过移动设备发表

Gontran Cherrier 嘅牛角包系街知巷闻嘅出名,佢嘅
牛角包更加曾经被「华尔街日报」誉为全巴黎最佳。
因为钟意食牛角包,所以最先黎帮衬都系因为佢嘅牛角包 (呢句好废)。咁事实上,佢嘅牛角包都系好好食嘅,牛油同面包香并重,今次我就拣咗个杏仁牛角包,但其实呢个牛角包我觉得佢太多砂糖,略甜。

而我喺GC最钟意食嘅系佢个苹果批。
今次去买嘅时候,个苹果批仲要系啱啱新鲜出炉,夹落去个盘嘅时候都仲系热嘅,就算俾钱嘅人龙好长,到买咗,摆入口都仲系微温,而放入口,外壳香脆、内层松软,馅料嘅酱超有肉桂香,而个肉桂香就系每次都吸引我返黎买同食嘅原因

苹果批Apple Turnover ($34)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
杏仁牛角包Almond Croissant ($29)⭐️⭐️⭐️

感谢 foodieSsAdventure_HK

2020年6月8日点评 通过移动设备发表

被华尔街日报评为巴黎最佳牛角包,每次经过都忍唔住买番个嚟食!

除咗面包之外,仲有法式甜品同咖啡。买咗牛角包再买嘢饮会有9折㗎!

如果想坐低慢慢叹嘅话,仲有Cafe提供热食同饮品!

仲有开放式厨房,可以睇到师傅整面包,不时都会闻到新鲜出炉嘅面包香味,闻到都想买呀!

遇啱时间仲可以买到热辣辣新鲜出炉嘅牛角包!

Almond Croissant
上面有好多杏仁片,牛角包外面香脆,切开清晰见到入面有蜂巢状纹理同杏仁馅。入口有好浓嘅牛油香同杏仁味,甜甜地,好食!不过自己一个人食晒一个比较腻,两个人开心share就啱啱好!

感谢 foodaholicbunny
2020年4月27日点评

Gontron Cheerier

被誉为全世界最好食嘅牛角包,次次去亲k11 musea都俾佢嘅香味吸引到,但俾钱既人龙长到吓亲。今次终于的起心肝坐入去食,同埋等新鲜出炉既牛角包。
原味牛角包 $24
新鲜出炉果然热辣辣,外边层酥皮好脆。入面非常软熟,唔会油腻,减少平时食牛角包嘅罪恶感 ,very nice
佢堂食有提供tea set优惠,$54包牛角包/是日蛋糕/是日批同一杯咖啡。都算几抵。
巧克力酥 $26
都几大件,外层新鲜香脆但有d烤焦了的味道,朱古力酱几浓,但份量好少,多d朱古力酱,有流心效果更佳。
cappuccino and caramel macchiato
好大杯,但普普通通,咖啡味唔算香浓
地址: 尖沙咀梳士巴利道18号Victoria Dockside K11 Musea B2楼B205-B207号舖

感谢 hksharingwithlove
2020年4月28日点评 通过移动设备发表

第二次来这家GC Cafe 上次试过pear pie觉得几好味 今次便来试试其他菜式~
Raspberry Cloud Croissant
颜值真系满分 牛角包上有红莓味的粉红色奶油 上边的奶油真的好像云朵一样漂亮 还有轻轻烧焦的味道 甜到恰到好处 虽然牛角包不是热辣辣的 但也仍然很好吃 推荐推荐!
Mini Ciabatta Set
面包里面的馅料是Parma Ham和芝士 不知道是火腿还是芝士的问题但配合一起味道很咸 甚至咸得有点苦 我吃了半块便放弃了‍♀️
Cappuccino
这家的饮料全部都很大杯 咖啡味道普通 不过不失但胜在上边的画花挺精致的

感谢 peachy_sharing
2020年3月28日点评 通过移动设备发表

位于尖沙咀 K11 MUSEA
Gontran Cherrier

朋友推介这店 牛角包
今天星期六,出去走走逛逛街

到了,已经有人在排队付钱
这边卖面包,对面是厨房,职员忙于处理...
放上新鲜出炉 热辣辣面包

牛角包分别有原味 $24
及芝麻 $26
个人特爱吃芝麻
所以买了

到啦
先放入焗炉 焗一分钟
香喷喷,软绵绵、脆卜卜,不油腻,

下次再嚟试试其它

感谢 cchbonnie

查看过Gontran Cherrier的旅行者还看了

中国香港

去过Gontran Cherrier吗? 请分享你的经验!