“意大利雪糕”

Gelato-Go Hong-Kong
预订桌位
提供送餐服务
香港排名第107 (共617家甜点)
2021年3月3日点评 通过移动设备发表

雪糕对佢真系又爱又痕,因有时食完我肠胃唔太受得就会肚痛,但今次唔同 我同谦谦来到 Gelato-go 系叹意大利雪糕呢! 意大利雪糕冇用咁多奶去调味架, 系用返食材本身的味道,冇咩奶所以我肠胃接受到 ☺

谦谦来到已经比佢个雪糕柜吸引左去了, 佢拿拿声就同我讲要 Kinder , Mini chocolate , Pistachio, 3款雪糕味道各有千秋, Kinder 口味小朋友就最buy, Mini Chocolate 薄荷咪入口凉快之余,仲有大量薄片朱古力有咬口呢!而 Pistachio 系香港好少机会食到几特别,雪糕入口香滑,谦谦话好食过其他牌子。

cake 呢到都好多选择,但我就比 心心朱古力牌的法式千层酥吸引左, 一切落去吉士酱都爆哂出来, 香甜的柠檬吉士酱夹着酥脆香口的酥皮实在太夹了。

咸批方面我选择左两款, 牛油味几重,材料都ok ,但我和谦个心一早已经比雪糕征服左了。

感谢 Chloekwok89

2020年11月27日点评 通过移动设备发表

等妈妈个时,无野做,就入左去买雪糕食
明明自己为食,哈哈

呢个系开心果gelato,质感软滑,味道香浓,仲有少少薄荷味(我个人觉得,未经证实),吞完仲有阵坚果香

坚果就打得比较碎,基本上唔系好咬到,唔算易溶,同埋对我簁讲都多,成个杯都系雪糕

我唔系因为gelato健唔健康而食,个人觉得50卡路里同60分别唔大,想食咪食,两款唔同口感,无谓讲到gelato就好高尚咁

感谢 tastetry
2020年10月29日点评

除了GELATO~店舖还有一些bakery同咖啡供应。

不过人家主打GELATO~当场要尝尝。一进店职员已经十分热情及细心介绍。而且各种口味都可以任意品尝。

试了店员介绍的GIANDUIA,浓浓的榛子配上朱古力,非常好吃。

另外亦点了TIRAMISU及CAPPUCINO~咖啡味超香~赞~

朋友点的红肉火龙果,入口清甜,口感像雪芭不太甜,反而芒果就一般而且很甜。

CP不错~加上服务好。一定会再来

感谢 chu1007
2020年10月5日点评 通过移动设备发表

食完饭同朋友一齐去食甜品!

雪糕有好多唔同款式选择,朱古力、杏仁、榛子、云呢拿、薄荷、咖啡、水果口味又有芒果、士多啤梨、热情果、粉红石榴、红肉火龙果、荔枝,任君选择!

餐厅职员可以比客人试食雪糕,再决定最后要边一款口味。我几钟意d雪糕店有呢啲安排,咁样唔怕叫错雪糕中伏,最后变浪费!

呢日我同朋友拣咗3球雪糕,粉红石榴、红肉火龙果同开心果!

红肉火龙果-入口清甜,口感似食雪芭,食落仲有黑色一点点嘅火龙果果籽!好味

粉红石榴- 同红肉火龙果一样,口感似食雪芭。味道清香,带有微微嘅石榴果酸。几适合食完肥腻野,解油腻!

开心果- 原本我已经超级钟意开心果雪糕,而呢个完全冇令人失望!奶味唔会好重,有香浓开心果果香,食落仲有开心果仁碎!正!

呢晚大满足!雪糕好食,又可以食完饭坐低同朋友吹吓水。

感谢 Kikifood_travel
2020年5月1日点评

感情呢家野本来就系错综复杂,玄幻玄妙,
如果唔系又点会有出家人,为求六根清净
而看破红尘呢?想当年细个果阵睇电视剧,
天真地以为幸福系必然。但今时今日都未能
参透爱情个中玄机,究竟人生是否甜的吃苦的也吃?
我就唔知。不过我净系知我胃口就好想食甜野
呢间美国人气连锁雪糕店「Gelato-go」系加州、
佛罗里达州等地风靡一时。而今次就杀到黎
香港尖沙咀,以意式雪糕Gelato做招牌,
趁住五一黄金周仲唔出去抖抖气,试试佢咩!
G E L A T O - $57 (2 Scoop on Cone)
▪ Pistachio -
▪ Gianduia -
▫ Gelato人气最高当然系呢款「开心果 · 棒子
朱古力味意式雪糕」啦。加$2可以有个甜筒Size,
而可以自由选择一球至三球雪糕。佢地开开心
果质感香浓幼滑,入口软绵,加埋棒子朱古力,
味道好Fresh,唔会太甜,食得过!
▪ Strawberry -
▪ Purple Dragonfruit -
▫ 第二款就试下新鲜果肉打成「士多啤梨 ·
红肉火龙肉意式雪糕」,以全天然制成,比美式
雪糕较低脂低糖,自然食都食得健康D啦!
红肉火龙果因为当造季节,食起上黎更加清甜,
营养成份更加;而配搭士多啤梨,
口感酸酸甜甜,非常清新。
C O F F E E -
▪ Senorita - $48
▫ Senorita其实系西班牙"小姐"咁解,佢系一杯
「玫瑰拿铁」,主要以咖啡做底,然后加入Rose
Syrup同埋鲜奶。而入口先饮到软绵既奶泡,
然后带阵阵浓郁既玫瑰香味;另外系杯身洒上
花瓣做装饰,卖相非常吸引。
▪ Chilling Shawty - $48
▫ 而另一杯咖啡名为Shawte,其实系美国黑人既
俚语,意思系用黎称呼好Sexy既女士。其实饮落
就知道系一杯「冲绳胡椒咖啡」,同样由咖啡
做Base,混合Okinawa syrup、鲜奶制成,
最特别系面头会洒上胡椒粉。入口浓郁又厚身,
Pepper将咖啡既层次加强,但同时味道唔会
太strong,几易入口,好特别。
Gelato-go
尖沙咀弥敦道174号地下

感谢 Foodboymaterial

查看过Gelato-Go Hong-Kong的旅行者还看了

去过Gelato-Go Hong-Kong吗? 请分享你的经验!