“墨西哥菜大饱口福”
8Five2 Restobar的点评

8Five2 Restobar
12/7周二
20:00
提供送餐服务
香港排名第90 (共15,647家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2020年12月17日点评

如果话2020年好难出去食饭,但系系可以出去食饭嘅餐厅里边,拣几间我特别推介嘅,相信系呢间8five2 Restorer。佢嘅地方喺天文台道,喺韩国街隔离,好易揾到,门面好大,坐得好舒服。而且食物真系一绝一流,全部都好食,喺墨西哥人煮嘅墨西哥菜,全部都好正宗好好食。

感谢 OC_CSL

2020年12月9日点评 通过移动设备发表

我男朋友话,自从喺美国返嚟都好耐冇食过墨西哥野,今日就去咗尖沙咀呢一间墨仔餐厅。

Appetizer 叫咗个生虾配厄瓜多尔酱,食得辣嘅人一定会好钟意。上菜嘅时候,碗底仲有烟燻焗住啲虾,好香,口感都好丰富,配上青瓜同紫洋葱,味道似泰式生虾。之后仲叫咗个炸鱿鱼,记住一定要点埋佢个Salsa 酱,好好食。

炸鱼Taco,极力推介。炸鱼好香脆,配上佢个酱汁,再吱少少青柠汁,配搭好好。鸡肉 Enchiladas , 有好多好多好多嘅芝士,见到都开心。味道方面,茄汁加鸡肉加芝士包埋一齐,辣辣地又够哂饱肚。

overall都几推介呢度同朋友饮嘢同食墨西哥菜,成个环境播住啲西方音乐,好chill. 虽然今次冇黎试佢嘅饮品,但下次一定会试吓佢啲Cocktail。

感谢 haileychui
2020年12月3日点评

食物不错 价格偏贵,就算你在 app 上订了折扣还是又点偏贵,环境是有点压迫,但是为了 happy hour 喝喝酒还是不错的!食物方面算是小分,东西算不错,还是那句,偏贵!

感谢 Jay H
2020年11月20日点评 通过移动设备发表

呢晚约左朋友出黎倾计食饭,朋友book左呢间墨西哥餐厅,餐厅暗暗地几舒服,饮下野倾计一流。
食饭时间好多人,好热闹。
前菜拣左个三文鱼沙律个酱汁酸酸辣辣好开胃。
之后叫左个鸡肉汉堡,入面配左个牛油果酱,味道好出,而且同入面既芝士溶埋一齐,口感丰富,好好味值得一试
个炸鱼块玉米饼脆卜卜,鱼肉好鲜嫩,而且一定要吱埋d青柠汁落去,味道会更新鲜。
酥饼好多人叫,我地都决定叫埋一份黎试下我地叫左猪肉丝馅,里面有杂菜芝士配埋一齐辣辣地几好味,而且配埋几个酱料俾你试下唔同既味道好丰富。

感谢 iceeeeelee
2020年11月12日点评 通过移动设备发表

一埸来叹墨西哥菜,必试Nachos ,Nachos 一般会配肉酱, 由于我地想食得清一点, 于是选了 [鸡肉趣玉米片] $118
店主一手奉上一大碟Nachos ,配上牛油果酱和酸忌廉。
整体色彩滨纷,令人增添食欲,红色、绿色栗米脆片垫底, 手丝鸡肉、橄榄片、
酱汁微辣,味道香浓丰富,芝士蕃茄加上鸡肉碎非常惹味,加上香脆脆脆的玉米片,食到停唔到口。

[吞拿鱼伴厄瓜多尔酱] $108

以高身玻璃器皿载着,加上烟燻效果,绝对是先声套人。
吞拿鱼切成粒粒, 拌以橄榄油和 厄瓜多尔酱, 最特别是酱汁味道蛮strong ¸
酸酸辣辣 ,

牛油果加黑豆墨西哥卷饼$118
采用了小麦粉制成墨西哥夹饼皮,
饼皮烘得暖暖,錎料是半个切片牛油果 , 墨西哥饭、 煮到十分粉糯的黑豆, 以香草和黑椒调味,还配有JUICY蕃茄粒粒,软芝士、酸忌廉等,令人相当回味的素食卷饼, 而且份量惊人, 超饱肚又好食, 个人超推荐。

我地选左两款 Signature Mocktails 来配食物

朋友点了以超吸睛高身水晶杯衬托出来的 Big Bang $82

以三种热带水果调制而成,分别有
芒果、热情果、菠萝,甜度作主导,是人见人爱嘅mocktail 。

Sex in the city $82
分别以野梅、 橙和柠檬调制 ,味道酸酸甜甜,绝对是我喜欢的味道,而且和墨西哥菜十分

感谢 Fiona L

查看过8Five2 Restobar的旅行者还看了

中国香港

去过8Five2 Restobar吗? 请分享你的经验!