“玩味餐厅”
OMG Mamaday的点评

OMG Mamaday
香港排名第19 (共15,289家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2020年4月13日点评 通过移动设备发表

Mamaday
之前已经试过佢既鳗鱼蛋包饭同软壳蟹pizza,今次再黎就试吓其他野

蜜糖芥末鸡翼
炸香既单骨鸡翼再淋上蜜糖芥末酱,一入口有甜甜既蜜糖味,再食食吓,芥末味就慢慢溢出来,少少刺鼻但又唔会令你流眼水

咸蛋牛油果蟹肉pizza
咸蛋潮流真系配搭各种食物都无难度,牛油果蟹肉,依个配搭本身已经好fresh,再加埋咸蛋黄酱,沙沙既咸蛋黄再拼埋牛油果,甜甜咸咸感觉好新鲜。

唔甜的紫薯蛋糕
紫薯控本身想嗌窝夫,不过店员话材料问题暂定供应咁唯有试紫薯cheese cake,点知好有惊喜!蛋糕真系唔会好甜,味道岩岩好,面层既紫薯软绵绵,食落好浓紫薯味,材料绝对无马虎

#黄店推介

感谢 Tannyht

2020年4月11日点评

睇呢一间餐厅嘅名已经知道以幽默为主嘅无论系啲名以至于入边每一个摆设,海报等等,都非常有趣独特~

我觉得呢度嘅餐巾完全就系代表紧我而家嘅状态...

午市套餐分别有主菜同埋嘢饮,无糖红茶或者美式咖啡☕ 避风塘style肥牛蛋包饭真系好好食!!! 完全有俾佢嘅避风塘style嘅汁惊喜到上面有啲红色一条条嘅嘢会辣椒如果汁都系微辣令到成个味道强烈得来好惹味如果蛋都系炒得好滑! 不得不说佢嘅肥牛份量亦都系非常多,搭到成座山咁!

虎虾哈ha蒜香辣扁意粉的大虾亦系非常新鲜! 而且好多肉汁仲配上好多香草同黑椒嘅橄榄油意粉亦都好好味~

无糖加红茶感觉似系earl grey~更加特别

感谢 Thisismag
2020年4月8日点评 通过移动设备发表

事隔数月,再一次黎8到呢间《Mamaday》!!
估唔到今次比起上次更有惊喜~~
上次试左佢地lunch meun既冷乌冬,今日就拣左佢地既避风搪style肥牛蛋包饭$108=]
朋友就要左一款以腐乳同肉碎做料既pizza~~
等左几分镜,两款主食同时黎到:)
我拣既蛋包饭劲足料!!!
滑蛋上系调味惹味既肥牛,而蛋内系加有酱油调味炒过既饭粒,正~~
朋友既pizza系惊喜之作,估唔到脆薄既西式pizza可以同东方芝士(腐乳)系咁夹架!!!
今次我地仲加左$38一齐share试试呢度既紫薯窝夫:)
呢度系半份既分量,同朋友一人一件岩岩好xpp
窝夫有紫薯蓉架!!!
加上自家制既cream同焦糖雪糕一齐食真系好滋味~~
今次食完仲饮左杯醒神既美式咖啡添;)

感谢 eatwhatiwant2018
2020年4月5日点评 通过移动设备发表

Mamaday开在铜锣湾时便去过几次,印象不错。自从开店在尖沙咀其实更方便于我,最近终于有机会到访。新店选址便利,装潢有一贯的特色而且坐得舒适。

荞麦面沾鱼露 配 美利坚合众国草饲牛扒扒扒 $152

今次试试跟以往不一样的。除了牛扒,一大碟有沙律、红桑子及蓝莓,还有虾片点缀。小盘子里放的最后是麻酱乌冬,伴以木鱼丝有种日式风情。牛扒medium rare煮得刚好,水准不错。

手工紫薯窝夫 $78

窝夫安排了餐后才送上。窝夫有四块,碟面铺满了紫薯蓉。窝夫不会过甜,入面有麻薯加紫薯,好吃!

自家制山楂果肉玫瑰花茶 $48

比起一般的玫瑰花茶带点山楂酸酸的味道,开胃之余山楂能降血脂血压,实在是健康之选呢!

店员友善有礼,也协助我们待上一台客人离开后按我们要求移到窗边,服务满分!

感谢 eataroundwithme
2020年4月3日点评

之前喺铜锣湾机缘巧合下食过一次Mamaday, 之后畀我哋喺尖沙咀经过又见到!原来尖沙咀都有分店! 上次食过感觉好好,而且仲系黄店!我哋当然谂都唔使谂,惩罚佢啦! 我哋一行五个大人, 上到去大家都话咗一声,因为装修非常之新颖,玩味十足

有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 一放低闻到好香嘅蟹膏味道,而且落咗好多黑胡椒食落非常之惹味!仲有几条蟹棒同好多蟹籽,意大利表面煮得刚刚好唔会太硬,虽然份量就少咗啲,不过真系好蟹蟹蟹!

玉子豆腐冇乜豆浆味嘅豆浆炖饭惊唔惊 玉子豆腐外皮几脆,仲有几条蟹棒同一个酿蟹盖,之前冇谂过会有的,几搞笑… 豆浆炖饭,豆浆味唔算好重不过食得出有味,今次呢个饭嘅份量非常之多,食落多汁又唔会太腻,清清地几好食!

唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭 我哋冇抱好大期望,真系几惊喜! 升级咗原条鳗鱼鳗鱼真系好大条!而且蛋同饭都好多, 鳗鱼煎得好香,肉质结实!连埋鳗鱼汁好好食,木耳同蛋都配搭得好好,成个饭冇得输!!

What so ever mamaday pizza 呢个pizza嘅中文名叫做:今日我咩心情关你咩事先 即系厨师畀乜就食乜, 系芝士小红肠pizza… 芝士好多,可以接丝!但系又唔会好漏…红肠咸咸地同芝士嘅咸味好夹,pizza系薄皮好脆, 趁热食非常之好!连阿妈都大赞pizza整得好!

求其是但乜都咋啲啦 即系炸物拼盘…有三只炸虾,三个炸鱿鱼圈,三个炸洋葱圈同埋一大堆炸薯条… 样样都炒得好靓 而且大大件,睇落唔小气! 好食冇油腻!

五个成人食四个主菜一个小食拼盘都饱到呕……我哋仲食剩啲薯条食唔晒,埋单一人$134,真系好抵食! 餐厅仲有洗手液提供! 系超高质黄店!!

感谢 cherryfung001

去过OMG Mamaday吗? 请分享你的经验!