“Mamaday不麻麻地”
OMG Mamaday的点评

OMG Mamaday
香港排名第34 (共15,642家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2020年11月27日点评 通过移动设备发表

今次去左平时好多人等位嘅mamaday,可能因为平日嘅关系,加上我地约得早,所以好好彩唔驶等位;
店内布局都好有特色,以餐枱为例都好特别,每一张枱都系唔同花纹嘅砖;
佢地餐牌上嘅食物名都好特别,有用心谂过;
我地分别叫左2个主食同2杯饮品
天然紫薯唔太甜
好意外,我无问清楚店员,以为系热饮[笑哭]
不过佢本身无加冰,所以都ok
欣赏佢真系唔太甜,无另加糖浆
细味到紫薯淡淡嘅甜味同奶香
啖啖蟹肉... ...你就想~墨汁海鲜比萨
Pizza够薄、脆,用墨鱼汁做底都好特别
面层应该有落到千岛酱,所以食落都几开胃
同埋海鲜都比想像中嘅多料
美利坚合众国草饲牛扒扒扒
好惊喜,因为好大份,沙律菜又配上小小红桑莓同蓝梅
又有虾饼同有个细细嘅乌冬
所以对比之下牛扒好似变左配角[笑哭]
不过牛扒好好食,多汁、嫩口
本身我地想试埋甜品,但已经好饱,所以留返下次再试

感谢 mrslauc9

2020年11月23日点评 通过移动设备发表

作为香港人,经常支持香港人的餐厅是应该的,特别系一间特别的香港餐厅,就好值得去啦。
今日同朋友相约尖沙嘴「麻麻地」,心情开心兴奋绝对不会麻麻地,因为呢度既装潢同各样设备都令人好开心,而且仲系打卡天地。
我们点了Set burger, kimchi pork rice,carnivo salad,Lava cake等等。
Set burger其实系牛肉汉堡,配有香脆薯条,汉堡有牛肉,salad, 炸洋葱圈,口感丰富⋯⋯
Kimchi pork rice大大碟,滑蛋系面连同面头泡菜炒猪肉,酸酸辣辣口感特别开胃。
Lava cake系心太软,松软内热,热巧克力慢慢出,真系好正。
除左食野,仲有嘢饮都好有特色,有marshmallow coffee同ice cholatte, 两杯都有水准,不过不失。
大家未来过麻麻地真系要来下,包你有惊喜。

感谢 yauyau41
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.au 查看原文
2020年11月23日点评

明明系楼上舖都可以吸引lunch time 排长龙,真系要有水准加gimmick先做到!由入餐厅一刻,点餐menu,餐具甚至到厕所,都有好多抵死金句

5但只睇得,野食都好得!Lunch set 叫左啖啖蟹肉...你就想~墨汁海鲜pizza ($128)同美利坚合草饲牛扒扒扒($152) . 本来牛扒上碟见到牛嘅份量咁细有少少失望。不过一食,块扒系重质不重量,超juicy 同medium rare 得岩岩好跟餐个沙律有好多蓝莓同野莓,令食肉兽觉得健康左另外仲跟左个小小冷面,确保你一定够饱 所以系推荐嘅

Pizza 系一定要share 食!因为好多海鲜料,有樱花虾,八爪鱼,蟹肉同5小得嘅蟹肉。个底脆卜卜再。

今次只要左跟餐咖啡☕️,但见隔离枱叫特色饮品,用中国茶杯,好似好好味咁,下次再嚟试下先!

感谢 Hkfoodie_main410
2020年11月22日点评 通过移动设备发表

Bookmark左好耐既Mamaday 今日终于同朋友去左尖沙咀食 呢到装修好有风格同个性 餐具甚至纸巾都好特别 食物既改名玩味十足 好有心思

我地主菜拣左可能会失望温泉蛋明太子意大利扁面同点解个个都叫软壳蟹比萨架? 可能会失望温泉蛋明太子意大利扁面可能无令我地失望 好creamy好浓明太子味 蟹柳煎香过表皮香脆 加埋温泉蛋就真系画龙点睛 点解个个都叫软壳蟹比萨架?因为真系好食囉 软壳蟹香脆唔讲 pizza系薄款 同样香脆无比 加上千岛酱 蟹柳同菠萝 酸酸甜甜 几开胃

另外我哋仲叫左个小食 记住 期望愈大失望愈大鸡翼 有4只味拣 原味 蜜糖芥末 芝士粉同避风塘 我地拣左蜜糖芥末 比起平日食开既蜜糖芥末 呢度既芥末味浓少少 鸡翼炸到好香脆 单骨食起上嚟更方便

最后 当然要叫番杯打卡饮品啦 提拉米苏你听过未 咖啡面头既cream味道真系好似Tiramisu 唔会好甜都几好饮架

感谢 foodiecouple_ms
2020年11月18日点评

尖沙咀都有好多特别既食店,今次同我既恩师食饭,佢老人家好少食西餐,最近估佢唔到,佢竟然想食西式野,咁我又想同佢去食D特别D既地方,所以一下子就想起同佢来MAMADAY了~
唔知佢老人家睇到MAMADAY既设计,会唔会吓亲呢AHAHA~

今日趁午餐来食,人都唔太多,所以坐得几舒服。而且呢个店有天然光,令人感觉好RELAX~

蜜汁香茅猪颈肉$128

估佢唔到呢个上菜既样咁丰富, 猪颈肉够爽,个蜜汁都有蜜味~!而且D虾片真系好正~好有开PARTY既感觉,老师都食得几开心~!

鳗鱼日本奄列蛋包饭

老师本身好少食饭,难得佢今日想食,咁梗要叫个正D佢又少食D既款式佢食下~呢个蛋包饭好正,因为蛋非常之滑,有香味~!而且米口感正好好

MAMADAY既饮品好多选择,我叫左个唔陪姜HONEY菊花茶,好LIKE佢的杯,老师都话好玩又得意,似以前做实验既樽。

感谢 cmckitcat

查看过OMG Mamaday的旅行者还看了

中国香港

去过OMG Mamaday吗? 请分享你的经验!