“Jengjengday”
OMG Mamaday的点评

OMG Mamaday
香港排名第36 (共15,677家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年1月8日点评 通过移动设备发表

我觉得 mamaday 唔应该叫mamaday 应该叫jengjengday
佢潜伏系铺头唔同既港式玩笑真系好正好痴线
摆盘靓 堆到成座小山丘
上面铺满蟹籽
仲见至少6条完整嘅蟹肉
食落啖啖蟹滋味
-记住.期望越大.失望越大鸡翼(微辣风味)
以为size 系普通鸡翼
饮到好似食紧雪糕咁开心

-73.5%朱古力最好饮
叫尼杯野饮系睇中佢只杯
劲港式风味 另外上面贯彻佢地港式玩笑风格
碟上写住「痴痴呆呆」
杯上写住「坐埋一台」
Mamaday (尖沙咀)
尖沙咀加连威老道29号信基商业中心2楼

感谢 Exploremorewithleung

2021年1月6日点评 通过移动设备发表

无人不知无人不晓的餐厅 好喜欢这间充满趣味性的ᴄᴀꜰᴇ‼️❤️
▫️
❥$ 中国芝士南乳配西方芝士加肉碎咁囉 餐厅ᴘɪᴢᴢᴀ的饼底都为薄批,一咬下可以听到清脆的声音、口感很香脆‼️
▫️
这个ᴘɪᴢᴢᴀ选用中国芝士配西方芝士,很新颖的搭配‼️南乳味道不突出,反而吃到浓浓的芝士香‼️ 加上新鲜的蕃茄、火箭菜及味香可口的肉碎,很。好。吃‼️
▫️
忘了一提,馅料部分还有薯蓉,它那绵密口感和香脆的饼底形成强烈对比,多重口感‼️

感谢 msfoodloverr
2020年12月28日点评 通过移动设备发表

早前终于试到呢间bookmark咗好耐喺尖沙咀嘅人气餐厅,呢度嘅装修摆设同埋Menu全部都好搞鬼,好得意有趣。
我同朋友今次系食lunch,叫咗一个意粉,一个pizza同一个甜品share,份量啱啱好。
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面
个名好长一睇个名就知佢系一个好蟹嘅意大利面。一上枱,即刻心心眼,果然如其名,超多蟹肉,有两只蟹钳,又有蟹子同蟹柳。意粉酱汁creamy得来唔会食两啖就腻,啖啖意粉都会食到蟹肉,蟹迷必爱。
今日我咩心情?关你咩事先.....
唔讲唔知,呢个系Pizza,即管试试睇吓佢系咩东东。原来佢系芝士辣肉肠pizza。卖相很吸引,辣肉肠整齐的排列着围住薄饼边,而且超多芝士,目测应该有两种芝士混合。Pizza热辣辣,芝士牵丝而且分量非常澎湃同邪恶。一口咬下, pizza边非常脆薄,芝士软绵绵咸香咸香,辣肉肠惹味,不得不提芝士下面还铺着薄薄的薯蓉,令口感更加软绵,而且香气十足。
蛋糕
叫咗个抹茶芝士蛋糕,摆盘几靓,主调绿色的抹茶芝士饼以蓝莓,红桑子及玫瑰花瓣衬托着,颜色很抢眼。一啲都唔hea。抹茶芝士下底是柠檬芝士,抹茶的甘醇中和了芝士的腻,饼底是微咸的消化饼,增加蛋糕的口感及味道层次。
总括而言,这家餐厅俾人的感觉10分有趣,食物质素很好,好啱三五知己来一齐食嘢。等疫情过后,一定唔会再同朋友嚟再试其他食物款式。

感谢 Rabbit0804
2020年12月21日点评 通过移动设备发表

特别的餐厅名,不禁令人联想为难食,但每位到访过朋友都赞不绝口!搞笑玩味的餐牌,环境设计,打卡岩晒!特别系食品名,睇中文有时系会睇唔明要睇埋英文先知食咩!
▪️grilled pork omurice $118
辣架傻猪猪猪颈肉泰式肉碎日本蛋包饭
唔好以为系普通既日本蛋包饭,一上菜个下已经俾个份量吓亲!多到我以为自己叫左加饭
D蛋好滑好嫩!肉碎麻辣得黎又有泰式风味!
M
▫️Soba with fish sauce + Rib eye $152
荞麦面沾鱼露,美国牛扒(预设7成熟)
烹饪时间较长,零油脂好多汁,有两件大虾片,咁岩朋友减紧肥,份量好适中
▪️Yakult Frappe $48
益力多沙冰

感谢 Yeeeee11
2020年12月19日点评 通过移动设备发表

今日约咗同事,揾返一啲熟悉嘅餐厅安全一啲,嚟到呢度发现到有七至八成满座,难得疫情下人气仍然旺盛。

基本上餐牌嘅选择大致不变,之前都试过好多款人气食品,似揾啲新嘅选择试吓。

柚子黑咖啡,平时都比较少饮黑咖啡,因为冇奶嘅中和会有少少酸,但呢个柚子黑咖啡相对冇咁酸,亦唔会苦。

有蟹Go又有蟹肉嘅意大利扁面,讲到明有蟹膏,但估唔到真系有咁多蟹膏,有两只蟹钳,蟹肉嘅香气同意大利面都几夹,落去啖啖肉,好fresh。

虎虾薄饼,6只大大只嘅虎虾平均分布喺薄饼中,显得虎虾特别大只,食落去虾肉弹牙新鲜,薄饼薄脆,好有泰国风味。

感谢 Jennifer_Tam

查看过OMG Mamaday的旅行者还看了

中国香港

去过OMG Mamaday吗? 请分享你的经验!