“今次尼依间玩味Cafe”
OMG Mamaday的点评

OMG Mamaday
香港排名第37 (共15,673家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年1月16日点评 通过移动设备发表

今次尼依间玩味Cafe「MAMADAY」,食下D其他菜式先。

唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭升级原条鳗鱼,好足料,原条鳗鱼口感厚肉、嫩滑,肉质肥美,采用蒲烧酱汁调味,食落好入味、鲜味十足,表面铺满紫菜,食落好香口,蛋包饭表面铺满木鱼丝、蒲烧酱汁,味道浓郁,采用日本进口鸡蛋制作,鸡蛋半生熟,蛋香味浓,饭粒采用蒲烧酱汁烹煮,味道咸鲜。

今日我咩心情?关你咩事先…,三重芝士辣肉肠薄饼,材料包括有水牛芝士、车打芝士、巴马臣碎芝士、辣肉肠、洋葱、蕃茄、薯泥、香草,薄饼口感薄脆,水牛芝士拉丝效果突出,车打芝士、巴马臣碎芝士味道咸香,辣肉肠味道香辣,食落好惹味。

感谢 ohysf

2021年1月14日点评 通过移动设备发表

不嬲知mama day玩味十足,好打卡able,所以就同朋友去试吓

系商业中心既二楼,都几易揾

餐牌都设计得好靓呀!

青柠蜂蜜梳打 $48
自己倒啲梳打入去,蓝色梳打同黄色既蜂蜜渐变既颜色好靓~饮落吾会太甜重有少少青柠,正

够唔够姜菊花茶 $46
抵赞系入面全部都系菊花,用料十足!

求其是但乜都炸啲啦 $98
入面有一口炸芝士 炸虾 鱿鱼圈 薯条大大份新鲜炸起所以好脆

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 $128
真系好蟹味 吾会好腥 除左蟹膏重有蟹柳蟹籽蟹钳 重有小小洋葱红椒,爽口啲丰富番口感

是是但但窝夫 $78
今日系朱古力Oreo味~连窝夫入面嘅馅都系oreo十分用心!

感谢 Meowmeme
2021年1月14日点评 通过移动设备发表

超级有趣既一间餐厅!睇menu都有几多唔同选择,而且食物名都好搞笑。装修有些少怀旧风,但系同时又有好多好潮既装饰,好特别!

可能会失望温泉蛋明太子意大利扁面
完全无失望既一个意粉!配料好简单,就系温泉蛋同明太子,但系呢个组合基本上都无得输。意粉既软硬度适中,调味亦做得唔错,够咸香得黎又唔会系死咸,可以吸引到唔大食既我食哂成个意粉。

荞麦面沾鱼露配美利坚合众国草饲牛扒扒扒
当日无荞麦面,所以换左芝麻酱乌冬。同事等左比较长既时间,问过店员,店员表示牛扒需要等耐少少。卖相唔错,有两块大虾片系面头,下面有好大量既沙律菜,旁边有牛扒,同埋细细兜既乌冬。牛扒本体肉质唔错,亦有几香既肉味。不沙律菜同淀粉质既比例唔太平衡,建议淀粉质既量可以加多啲。

香蕉朱古力奶昔
获同事好评。唔会太甜,奶昔有香蕉果肉系入面,朱古力味亦够。

抹茶牛奶
卖相靓~个杯好搞笑无额外加糖,只有抹茶同奶,岩哂我❤️不过抹茶粉比较难溶,建议上枱后就搞匀佢会比较好,唔系就会饮到好多抹茶粉粒粒。

感谢 jingjen9452zin
2021年1月11日点评

一直知呢个打咭胜地,好多人排队,今日揾个人少既时间去,去度就即刻有位,正!
铺头既装修好特别,玩好多唔同既色调,放满好多好有趣既摆设,每一个位都可以俾你狂影相!
我地坐个张枱有个娃娃头做摆设,真心正,影野食影埋佢真系简单都变得有特色。
间铺咁靓,对食物我都唔会有好高要求了,但食落真心有惊喜!
首先讲讲个MEUN,D名真系好正,基本上你都唔系好知佢系咩野食,要睇英文先会明。
叫左个炸尤鱼圈,是日健康饭同原候鳗鱼蛋包饭,我想话,三样都好合格!

炸尤鱼圈劲好食,超热,好明显系新鲜炸起,脆卜卜,尤鱼仲系软软有汁唔会软,加埋佢个酱真系超开胃,仲要系意想唔到咁多,份量够囡个人食!
是日健康之选系南瓜饭,D饭仲有咬口,份量都算多,个汁清清地唔错。
原条鳗鱼蛋包饭既鳗鱼大大条,蛋包饭有蛋味,用料唔错,煮得刚刚好够晒滑,加埋烧味鳗鱼真系食唔停口。
仲叫左博士茶同蛋糕,博士茶成壶上,够两个人饮,抺茶芝士蛋糕好滑,好有惊喜!
呢间铺咁多人排真系有原因的!打咭点又多,食物又好,抵赞!

感谢 joeie0507
2021年1月12日点评

难得放假,今天就约朋友出去吃饭聊天,这次就选了一间比较有特色和玩味成份比较多的餐厅试试!
一进入餐厅就可以看到餐厅装饰得很多特色,有不同搞怪的标语和图案,看得人会会心一笑!这次因为有其他行程,所以就只叫了两份午餐!

炒你鱿鱼薄片沙嗲香港制造虾籽捞面(118元)(+18元升级原只软壳蟹)
这个完全想不到味道和菜色是怎样的,但因为好奇所以叫了这个!一上桌,发现卖相还真的不错!软壳蟹很大的一只,炸得非常酥脆,吃起来外脆内软,满口都是蟹的鲜味!而旁边的虾籽捞面味道挺特别的,啖啖的咸香,又有点避风塘的感觉,整体吃起来还是不错的!

唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭(124元)(+28元升级原条鳗鱼)
这个明显是先抑后扬吧!鳗鱼超大的一条,多给28元来升级真的是非常值得!鳗鱼很厚肉,而且很嫩滑,又油脂感十足,吃起来都是鳗鱼的香味,再混合鲜嫩的滑蛋一起吃,更能提升口感!而且这里更是用上了日本蛋,所以滑蛋吃起来蛋香味十足,而且店员也给了超级多的滑蛋,令你每一口都感吃上滑蛋!非常推荐!

感谢 CFWONG321

查看过OMG Mamaday的旅行者还看了

中国香港

去过OMG Mamaday吗? 请分享你的经验!