“Cafe in TST~”
OMG Mamaday的点评

OMG Mamaday
香港排名第36 (共15,687家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年1月18日点评 通过移动设备发表

在尖沙咀逛完街,朋友有点肚饿,便跟朋友上来Mamaday吃点东西。

我不太饿,便点了自家制73.5%心太软($58),卖相不错,就是比想像中没有那么流心。朱古力的味道不假,应该真的是73.5%,配上雪糕也是不错。Flat White($48)咖啡味浓郁,也算够大杯,这个我挺欣赏的。

朋友点的真心无乜惊喜黑松露意大利扁面($106)够吸睛,上面一大块炸过的金针菇!闻落去也有很香的鲜菌和黑松露味道,不过比较为杰身,如果水份多一点点就更好啦!

这边坐得挺舒服的,又有Wi-Fi,厕所又干净,在尖沙咀逗留一下也是不错的选择!

感谢 foodchroniclereviews

2021年1月15日点评

放咗无薪假咁耐有一段冇见同事,今日约埋出嚟尖沙咀行街!佢话想食Mamaday好耐但每次都好多人排队!今次趁住餐厅刚刚开门可以即时入座
唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭$124(升级原条鳗鱼+$28):
我本身系鳗鱼控当然要升级,见到原条鳗鱼好有满足感!鳗鱼厚身肉质肥美,嫩滑中带有少少嚼劲,无任何细骨亦都无腥味!鳗鱼汁比外面食嘅咸咗少少!鸡蛋采用日本进口,蛋味香浓而且嫩滑搭配埋珍珠米,好快清碟
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面$128:
呢个真系不得了,有蟹肉、蟹膏、蟹柳同蟹籽仲有蟹钳,的确系鲜味十足!酱汁香气十足,每一啖扁面都挂上满满嘅酱汁同大量嘅蟹肉,钟意食蟹嘅一定要叫❤️
平凡到无得再平凡嘅炸洋葱圈$65:
粉浆略嫌厚身但胜在炸得金黄酥脆,外脆内嫩!洋葱好惹味,热辣辣配埋沙律酱边有可能会唔好食
餐厅无论装修同食物名称都玩味感十足,好适合影相打卡

感谢 angelee1989
2021年1月16日点评 通过移动设备发表

蜜糖芥末鸡翼,$68。一客一共八只单骨鸡翼,全部炸到金黄松脆,本身略带咸味嘅炸鸡翼,配搭刺激蜜糖芥末酱,非常美味可口。
黑松露扁意粉,$118。正常发挥嘅菜式,黑松露酱味道十分浓烈,口感非常浓厚,超级饱肚。
Cappuccino,$48。醇香奶滑,咖啡除咗味道,外观同样重要,拉花图案咁得意真系忍唔住影多几张相,用中式茶杯做容器效果出奇型格。

感谢 appledawin
2021年1月16日点评 通过移动设备发表

今次尼依间玩味Cafe「MAMADAY」,食下D其他菜式先。

唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭升级原条鳗鱼,好足料,原条鳗鱼口感厚肉、嫩滑,肉质肥美,采用蒲烧酱汁调味,食落好入味、鲜味十足,表面铺满紫菜,食落好香口,蛋包饭表面铺满木鱼丝、蒲烧酱汁,味道浓郁,采用日本进口鸡蛋制作,鸡蛋半生熟,蛋香味浓,饭粒采用蒲烧酱汁烹煮,味道咸鲜。

今日我咩心情?关你咩事先…,三重芝士辣肉肠薄饼,材料包括有水牛芝士、车打芝士、巴马臣碎芝士、辣肉肠、洋葱、蕃茄、薯泥、香草,薄饼口感薄脆,水牛芝士拉丝效果突出,车打芝士、巴马臣碎芝士味道咸香,辣肉肠味道香辣,食落好惹味。

感谢 ohysf
2021年1月14日点评 通过移动设备发表

不嬲知mama day玩味十足,好打卡able,所以就同朋友去试吓

系商业中心既二楼,都几易揾

餐牌都设计得好靓呀!

青柠蜂蜜梳打 $48
自己倒啲梳打入去,蓝色梳打同黄色既蜂蜜渐变既颜色好靓~饮落吾会太甜重有少少青柠,正

够唔够姜菊花茶 $46
抵赞系入面全部都系菊花,用料十足!

求其是但乜都炸啲啦 $98
入面有一口炸芝士 炸虾 鱿鱼圈 薯条大大份新鲜炸起所以好脆

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 $128
真系好蟹味 吾会好腥 除左蟹膏重有蟹柳蟹籽蟹钳 重有小小洋葱红椒,爽口啲丰富番口感

是是但但窝夫 $78
今日系朱古力Oreo味~连窝夫入面嘅馅都系oreo十分用心!

感谢 Meowmeme

查看过OMG Mamaday的旅行者还看了

中国香港

去过OMG Mamaday吗? 请分享你的经验!