“Mamaday:老地方试新野”
OMG Mamaday的点评

OMG Mamaday
香港排名第63 (共16,420家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年1月20日点评

食左好多餐外卖,顶唔顺放返日假出街食返餐好先。费事谂就去返老地方尖咀Mamaday啦。今次应该系第四次黎尖咀呢间Mamaday食。

蒜蓉虎虾比蕯 $136+10%

Mamaday既比蕯一向都好有水准,今次决定试新口味。成个比蕯有六只虎虾,都几爽脆下,加埋大量既蒜蓉,好似食紧中式既蒜蓉蒸虎虾,几得意。比萨面加左大量芝士,拉出黎烟烟韧韧咁,好正。仲有小量车厘茄加系面。批底系一贯超薄脆,我特别钟意佢加左少少薯蓉系批边,增添香滑口感。呢个比萨的确高质。不过唔钟意蒜蓉既朋友要留意返,食完个口一阵味。

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 $128+10%

黎过咁多次都未试过呢个有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面。卖相得体,成座山咁。有两只坚蟹钳,四条蟹柳,好多蟹肉碎同蟹籽。扁意粉质感ok,我钟意再硬d。意粉酱系海鲜酱,加左几片唔辣既辣椒同葱花。未食已经闻到好香既蟹味,三扒两拨就俾我地食哂。

Mamaday座位舒适,装修玩味,适合打卡影相。上菜劲快,坐低唔洗半个钟就食完。今日又试左新野,虽然简简单单又一餐,但系都好满足。

感谢 PickyCouple616403
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.en.tripadvisor.com.hk 查看原文

2021年1月20日点评 通过移动设备发表

终于有机会食到呢间系尖沙咀非常之出名嘅人气餐厅啦!因为呢间餐厅啲装修有好多特色玩味字句可以影相,非常之适合钟意打卡既朋友仔。
估唔到连佢餐单啲名都改得特别过人!真系玩味十足!今次我哋就叫咗个可能会失望温泉蛋明太子意大利扁面,记住期望越大失望越大鸡翼既避风塘味,又系黑松露野菌Pizza好闷啊,真系听个名都令人超级期待啊

可能会失望温泉蛋明太子意大利扁面
入面面头有啲木鱼说同埋有几条蟹柳仲有粒温泉蛋添,同埋有非常多嘅明太子我自己就钟意吉烂粒温泉蛋捞埋嚟食,食落非常creamy 而且口感丰富。

记住期望越大失望越大鸡翼既避风塘味
面头有好多炸蒜食落唔系好辣不过啲鸡翼都够热而且外皮做到好脆皮肉质都好嫩。

又系黑松露野菌Pizza好闷啊
Pizza系做咗薄批面头有好多芝士,馅料就有蘑菇车厘茄仲有啲洋葱,而且面头黑松露份量都唔少嫁!Pizza食落好脆口热辣辣添。

呢间餐厅真系令到我想再去下一次啊!因为样样食物都好想试下加上仲非常适合打卡添!

感谢 cherrybaby73
2021年1月18日点评 通过移动设备发表

在尖沙咀逛完街,朋友有点肚饿,便跟朋友上来Mamaday吃点东西。

我不太饿,便点了自家制73.5%心太软($58),卖相不错,就是比想像中没有那么流心。朱古力的味道不假,应该真的是73.5%,配上雪糕也是不错。Flat White($48)咖啡味浓郁,也算够大杯,这个我挺欣赏的。

朋友点的真心无乜惊喜黑松露意大利扁面($106)够吸睛,上面一大块炸过的金针菇!闻落去也有很香的鲜菌和黑松露味道,不过比较为杰身,如果水份多一点点就更好啦!

这边坐得挺舒服的,又有Wi-Fi,厕所又干净,在尖沙咀逗留一下也是不错的选择!

感谢 foodchroniclereviews
2021年1月15日点评

放咗无薪假咁耐有一段冇见同事,今日约埋出嚟尖沙咀行街!佢话想食Mamaday好耐但每次都好多人排队!今次趁住餐厅刚刚开门可以即时入座👍🏻
唔好抱咁大期望蒲烧鳗鱼蛋包饭$124(升级原条鳗鱼+$28):
我本身系鳗鱼控当然要升级,见到原条鳗鱼好有满足感!鳗鱼厚身肉质肥美,嫩滑中带有少少嚼劲,无任何细骨亦都无腥味!鳗鱼汁比外面食嘅咸咗少少!鸡蛋采用日本进口,蛋味香浓而且嫩滑搭配埋珍珠米,好快清碟😋
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面$128:
呢个真系不得了,有蟹肉、蟹膏、蟹柳同蟹籽仲有蟹钳,的确系鲜味十足!酱汁香气十足,每一啖扁面都挂上满满嘅酱汁同大量嘅蟹肉,钟意食蟹嘅一定要叫❤️
平凡到无得再平凡嘅炸洋葱圈$65:
粉浆略嫌厚身但胜在炸得金黄酥脆,外脆内嫩!洋葱好惹味,热辣辣配埋沙律酱边有可能会唔好食🤤
餐厅无论装修同食物名称都玩味感十足,好适合影相打卡👍🏻

感谢 angelee1989
2021年1月16日点评 通过移动设备发表

蜜糖芥末鸡翼,$68。一客一共八只单骨鸡翼,全部炸到金黄松脆,本身略带咸味嘅炸鸡翼,配搭刺激蜜糖芥末酱,非常美味可口。
黑松露扁意粉,$118。正常发挥嘅菜式,黑松露酱味道十分浓烈,口感非常浓厚,超级饱肚。
Cappuccino,$48。醇香奶滑,咖啡除咗味道,外观同样重要,拉花图案咁得意真系忍唔住影多几张相,用中式茶杯做容器效果出奇型格。

感谢 appledawin

查看过OMG Mamaday的旅行者还看了

去过OMG Mamaday吗? 请分享你的经验!