“有格调的高质小店”

Just’er Bar and Restaurant
预订桌位
香港排名第775 (共15,973家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年4月6日点评 通过移动设备发表

行过见到已经觉得非常有格调,餐厅遍怖霓虹灯装饰,同时都见到不乏人流,所以即管入去帮衬下!

👍🏻门西淋牛猪VS虾兵蟹将
分量惊人,拼盘包括龙虾、炸软壳蟹、芝麻鸡翼、茄汁意粉/啤酒薯片,猪肋骨/鱼柳,真系有肉有海鲜有意粉亦有炸物,绝对足够两个人食。

龙虾好大份,餐厅一开二,方便顾客进食。龙虾几厚肉,肉质几爽口,带鲜无咩雪藏味,仲有淡淡海水嘅咸味,另外龙虾头仲有少量虾膏添!

炸物类特别出色,无论芝麻鸡翼同炸软壳蟹都好酥脆 可口,亦唔会有过多嘅炸粉!做到外脆内里Juicy嘅效果!

蕃茄意粉亦都选用新鲜蕃茄煮,酸酸甜甜!用嚟中和左炸物嘅油腻感

👍🏻洋甘菊蜜糖芒果茶
好少系呢一类型嘅餐厅有呢啲养生饮品,饮品嚟到就已经好香,而且打卡更加一流!热壶上面遍布洋甘菊,清清甜甜,分量足够两个人饮用!

👍🏻👍🏻餐厅好早就满座证明有质素保证
👍🏻👍🏻餐厅遍怖霓虹灯嘅装饰,好有格调!

感谢 Daycationhk

2021年3月19日点评 通过移动设备发表

呢间餐厅有个性~我钟意呀💛
大部分装修同菜式名都带动漫风同港式玩味风
明白人就会明白个中意思😌
─────────
✨是日order:
🍝邪王炎杀黑龙意粉(无火)
🐷焗多汁猪仔骨配薯条
🐣厚玉子烧
🍹星爆气流斩改EX
─────────
✔️意粉同饮品都以动漫招式命名,唔知大家又估唔估到系咩动漫? 意粉创意之处系用咗章鱼烧汁做意粉汁,酸酸甜甜好特别,后者饮品系蓝色糖浆沟雪碧,营造渐变效果,上面仲铺咗一层忌廉,靓靓好饮
✔猪仔骨上面涂上一层厚厚烧烤酱再拎去焗,多汁够味。薯条系幼身薯条,即叫即炸
✔厚玉子烧上面铺左一层柴鱼片,上菜望到佢跳下跳下,好happy
JUST'er Bar & Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀山林道13号地下A1-A2号舖

感谢 Exploremorewithleung
2020年11月23日点评 通过移动设备发表

Just’er Bar & Restaurant

呢间餐厅响山林道好多人食,所以约埋朋友黎食😋

🌟 水牛城鸡翼($50)

鸡翼好大只,炸得好脆,唔会好咸,调味唔错😋😋
而酱汁用左Tabasco,茄汁,香草🌿,再加少少调味整出黎,好香,食落口唔太辣,有茄汁既甜味,呢个酱汁调得唔错,同鸡翼好夹😘😋

🌟 焗秘制猪仔骨 ($128)

猪仔骨煎得好好,边位有少少脆,唔会好难咬,客易切,肉质好滑,肉味香浓,调味唔错😋😋
薯条即叫即炸,好香脆,放耐左都好脆,干身,唔油腻😋😋

🌟 邪王炎杀黑龙意粉 ($138)

个名同实物好贴切,用黑醋汁围住成只碟搽,再用炸鸡围住意粉,做到条龙既形态。味道方面,黑醋汁甜甜酸酸好开胃,炸鸡好滑,香脆😋😋

🌟 手工啤:Wunder Langer ($45)

低苦味,好易入口,小弟觉得男女都适合👍🏻👍🏻

1  感谢 ykjim
2020年9月23日点评 通过移动设备发表

位于尖沙咀Park lane附近的去山林道,细细间又系黄店,支持下。餐厅装潢有点香港风味:D。餐牌内的菜式名都经过特别设计。由开心系…. 和牛半价! 特别推介酱油风白汁三文鱼扁意粉及酥炸软壳蟹!

感谢 Foodie_lilkim
2020年7月15日点评 通过移动设备发表

依间店舖有位于佐敦同埋尖沙咀中间,好少系依头食饭😇估唔到唔打唔撞都揾到好野食‼️睇个门口都知系黄店🤣啲文宣post💯带出爱既信息,入面得几张枱🙈唔算好大,但系系甘既环境下听住歌音乐🎧食住饭,完美呀🤣
🍳厚烧玉子 $58
见啲人大推佢,叫左佢黎试试😅反而有少少失望🙃玉子量既多既,每一干上面都放左木鱼片配上鳗鱼酱,但系玉子有啲老😔如果嫩口啲就会好好多😂
🦞属性:龙系奇异花 $180
依个睇中文名完全估唔到系咩野食,要睇英文先估到🙂其实系蕃茄汁龙虾🦞意粉,意粉🍝量比较少,但有一只龙虾😋眼睇好似好细只但食食下都几多肉下❗️意粉🍝蕃茄味都好重下🈵每啖既意粉都捞左足够既蕃茄酱,唔会话好干💛龙虾🦞冻左就唔好食架啦♨️记得亲热食
🐟MK鳗鱼蛋包饭 $118
我以为系日式既蛋包饭😂点知原来系蛋放上面,饭系下面就叫蛋饭包🙈真系估你唔到呀🤫比左半饭鳗鱼我🥳冇谂过会甘多,第一次试日式鳗鱼酱捞饭,估唔到可以系甘夹😂仲要食得晒佢碟饭🤣推介比鳗鱼控既朋友
⚠️制作需时 想快去m记
——————————————
尖沙咀山林道13号地下A1-A2号舖

感谢 feimuihk

查看过Just’er Bar and Restaurant的旅行者还看了

去过Just’er Bar and Restaurant吗? 请分享你的经验!