“不错的蛋糕”

Twinkle Baker Decor
香港排名第57 (共291家面包糕点)
周围地区: 新界
周围地区: 新界
2020年11月30日点评 通过移动设备发表

以前成日都有好多人问我,如果要买好食嘅蛋糕,除咗系一般嘅连锁店之外,仲可以去啲咩地方,我自己都唔系好识答,但今日行过沙田嘅时候,就发现呢一间蛋糕店,里面仲有天仁茗茶嘅蛋糕,真系几特别。

呢一间蛋糕店个铺面都几大,除咗有蛋糕买之外,亦都会有唔同嘅小食。

买咗一个蛋糕叫「粉红甜心」,其实买呢个蛋糕,识我嘅朋友都知道我唔系买俾自己食,如果要买比自己食嘅话,梗系买朱古力比我今次买俾朋友食,所以就拣咗呢款。

蛋糕上有一个用糖整成嘅心形🧡,里面亦都有一啲细嘅朱古力,加埋士多啤梨中,同埋士多啤梨糖浆,虽然好邪恶但卖相非常之好,至少送俾人嘅话,一啲都唔失礼。

蛋糕甜甜地,中间亦都有饼碎同埋Cream,质感都几丰富,几唔错。价钱来讲, $368 ,唔算特别平,但系如果食过设计嘅话,就冇咩所谓啦🤣

感谢 cheungkkk

2020年9月21日点评 通过移动设备发表

成日经过沙田见到呢间饼店,见到蛋糕款式好靓好吸引。今日见到同 天仁茗茶 crossover三款口味 杯子蛋糕, 一于试齐哂三种口味。

天仁鲜奶绿

天仁冬瓜茶

天仁铁观音奶茶

三种口味嘅Cream极香浓,每款都好有茶香味,唔会太甜太漏👍🏻重点系蛋糕口感松软,而家唔会有空气感,每次食一个都好满足够饱肚😋

原来将天仁茗茶嘅口味同cupcake mix埋一齐系可以咁夹咁好食😋

呢款小蛋糕,下次用嚟做散水饼送比同事又几好㖞。

中秋节就到,见到店内仲有Little Twin Stars嘅月饼,一于下星期过嚟买盒返屋企,小朋友见到实会好开心🥰

感谢 lovercreamy
2020年9月4日点评 通过移动设备发表

菠萝油蛋糕

系超可爱嘅 蛋黄哥菠萝油蛋糕 !!
见到真系忍唔住买返过嚟食 !!
4吋造型 虽然细细地但系真系好精致

下面个块牛油就系菠萝味嘅吉士🤭
主角蛋黄哥就系由朱古力组成

呢个蛋糕真系好得意好得意
细细个好的骰 蛋黄哥真系好可爱

见佢蛋黄哥系列仲有出其他Cupcakes,有机会真系要买埋嚟试吓先得

感谢 wingyu0404
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2020年7月21日点评 通过移动设备发表

今日系屋企人小朋友生日
特别去拣一个有特色嘅蛋糕
上次经过新城市广场,见到呢间蛋糕店嘅蛋糕设计得好靓,有各种类型嘅蛋糕
有扭蛋机设计,飞行棋设计,仲有寿桃型嘅设计,个个造型都做得好神似,于是就喺呢度预订左一个蛋糕
因为小朋友好钟意长颈鹿,于是就拣咗个长颈鹿造型嘅蛋糕
呢个蛋糕入面有几层,外层系海绵蛋糕,佢嘅花纹系朱古力味,内层仲有几种味道,首先系芒果乳酪慕丝, 芒果味劲浓又滑,跟住海棉蛋糕, 之后系芒果爆珠粒, 最后仲有士多啤梨朱古力薄脆,一层接一层口感超丰富!
最紧要系小朋友都好钟意个蛋糕

感谢 vivilam89
2020年6月23日点评

沙田新城市广场3期完成装修后,有不少餐厅店舖进驻,日前经过这家Twinkle Baker Decor已留意到蛋糕十分特别又吸睛🤩 难得昨晚相约六月寿星女吃铁板烧庆祝生日,特地来挑选蛋糕😉

👉🏻食物: 4/5

▪️扭计王
朋友最近有提起喜爱LEGO,所以就选定了这款七彩缤纷的蛋糕🥰 晚餐过后,侍应把蛋糕放上桌时,感受到全餐厅客人都在注视🙈🤣我和寿星女立即拿着蛋糕疯狂拍照😄

蛋糕不止耐看,味道也不错😋外层是朱古力,中间有阿华田慕丝、朱古力及原味蛋糕🤤甜度适中,阿华田味浓、蛋糕松软👍🏻

感谢 desertfoodiehk

查看过Twinkle Baker Decor的旅行者还看了

去过Twinkle Baker Decor吗? 请分享你的经验!