“正台湾味”

Banfang Noodle & More
提供送餐服务
2021年3月17日点评 通过移动设备发表

今晚放工来咗将军澳宝琳站的新都城中心八方面屋食台湾面😋😋好彩行快两步,唔系就要等位😂
台湾牛肉面✨卖相很不错👍汤底好浓香,见到表面一层辣油时以为好辣,点知食又唔系㖞👌好多牛肉,而且筋肉分布均匀,非常入味又够淋😋😋
怀旧飘香卤肉饭✨好大碗,卤肉入口即溶,油香味十足,而且肥瘦均称
台式红油云吞6只✨云吞配上辣汁非常惹味,细细只一叹一只🥰
师大香酥猪扒✨炸粉薄薄一层,热辣辣,炸到金黄色,卖相好得,外脆内软好好味👍保留到猪扒的肉汁👍👍
食完真系好似去咗一转台湾咁呀🥰🥰🥰

感谢 Ann_nn_Lam

2020年11月12日点评 通过移动设备发表

放假带左小朋友入宝林既公园放电,太耐冇出去,真系太多电量喇。难得出左去,就同佢地出边食饭,入左公园隔离既大型商场见到有间台式食店就入去坐底食饭喇。
呢个食店个名叫八方台式面屋,叫得面屋,我信相佢地既面应该会比较拿手,叫左2个LUNCH SET ,小朋友就食怀旧飘香卤肉饭,自己就叫左个红烧汤面。主食都系台湾出名既名菜,食台湾食品都一定食过,因为有小朋友另外再叫多个士林夜市双拼(系盐酥鸡拼花枝丸)都系香口既食品岩晒小朋友喇。饮品就叫左黑糖珍珠鲜奶同埋台湾苿香绿茶。
怀旧飘香卤肉饭 - 好香,见到卤肉唔系全瘦系有夹住小小肥膏,咬落去就好有层次,又唔会得肉咁鞋口,会有小小肥肉既香软,配饭食真系好夹,味道又唔会太咸,因为其实台式食品都比较浓味,佢就岩岩好,小朋友都好钟意。
红烧汤面-牛展肉好入味,加埋佢地个汤面系有加辣,好开胃,令到成个面多左个层次,面条煮到岩岩好,有咬口唔会淋,好好味。
士林夜市双拼 - 盐酥鸡拼花枝丸 盐酥鸡香脆,炸粉唔系好厚,花枝丸弹牙,如果味粉可以再拌匀就会再好味D 喇,下次可以再黎试。

感谢 Icewinglam
2020年10月27日点评 通过移动设备发表

台湾卤肉饭,细细碗好岩我!口感不错,因为他们用了五花肉卤制的肉燥,卤肉层次丰富,有三层肉,有丰富胶质,卤汁气味非常香,油脂丰富嫩,而且不油不腻。

小吃有炸花枝丸及炸台湾蛟,新鲜炸起,口感香脆! 可以encore!

感谢 Foodie_lilkim
2020年10月22日点评 通过移动设备发表

冇得去旅行,唯有得闲就去揾啲 #地道小食 止吓渴🤤 呢日 #小秘书 嚟到「新都城中心二期」,朋友仔 就带咗我去 #八方台式面屋 嚟个简简单单嘅 #台式晚餐🍚🥢 以黄色布置做主题,设计非常吸晴👀

食台湾嘢又点少得 #卤肉饭、#香酥猪扒、仲有 #黑糖珍珠鲜奶🤤 正烦恼紧食啲咩好嘅小秘书,发现原来自己所想嘅嘢已经一一摆咗喺晚餐嘅选项上面... 真系贴心🤩 一向钟意 #相机食先 嘅我,我已经被手上杯 #饮品 🐻 #可爱造型 吸引住🤩 挂住影相,搞到我居然唔记摇匀杯黑糖珍珠鲜奶先啜入口... 𠮶一啖真系甜到入心呀🤪 #卤肉 配 #白饭 简直系一绝,餐厅可能系为迎合香港人嘅口味,味道调较得唔会太浓🤤 至于件 #猪扒,肉质松软,仲保留住 #台式酥香 𠮶种嘅 #家乡风味... 唔错唔错🤤 而 #朋友仔 叫嘅 #台式汤面餐 佢都话ok㖞🤩 真嘅?等我有机会都要试吓先😉

1  感谢 SandwichesClass
2020年2月18日点评

个名同八方云集好似,锅贴亦都同八方云集同样,相信系同一集团。
味道还可以,价钱同分量都咁上下,饮品就普普通通。

感谢 Lasorom

查看过Banfang Noodle & More的旅行者还看了

去过Banfang Noodle & More吗? 请分享你的经验!