“神级鱼柳包”

Burger Joys - Central
香港排名第28 (共15,679家美食)
周围地区: 中环
周围地区: 中环
2021年1月20日点评 通过移动设备发表

个鱼柳包真系次次食都无失望
~~~
有好一段时间冇食汉堡包 今日行完中环Donki之后 突然包瘾到就即刻行去Donki附近嘅Burger Joys食个我最钟意嘅鱼柳包
~~~
佢哋个鱼柳包真系唔讲得笑 食完之后真系会颠覆你对鱼柳包嘅固有印象 首先个鱼唔系正方形嘅而系长方形 好长好长种长方形 长到直情凸咗出去个包出面 斋睇个样 都已经觉得佢好足料 一食落去哗 真系哗一声 超脆嘅鱼柳 加埋蛋香味好重嘅包 简直系完美嘅配搭 虽然之前都食过佢哋个有牛嘅汉堡 味道都唔错 但系要讲令我一食完之后就超级难忘 就一定系佢哋个鱼柳包
~~~
大旧好少会觉得鱼柳好食过牛 除咗呢度 所以真心推介大家试一试 由于即叫即整嘅关系 唔系好似M记整定摆到 所以佢哋嘅包同埋其他食物 温度都非常够热 虽然系冬天 但系外卖买返屋企 都依然觉得热辣辣好新鲜
~~~
除咗个鱼柳包之外 亦都推介佢哋嘅鸡翼 其实几款鸡翼 我之前都试过 不过如果要拣一种最钟意嘅话 我就最钟意佢嘅蒜香鸡翼 真系只只都有蒜香喺上面 好香口
推荐度:
Burger Joys (中环)
中环士丹利街82号地舖

感谢 madmadeat

2021年1月19日点评 通过移动设备发表

今日经过Burger Joys ,超钟意餐厅装潢,走美式酒吧风格,有半开放式设计的吧枱位,可以望到街外环境,好有美国feel,加上以段时间不算太多人,即刻入去叹返个Burger 。

芝士牛肉汉堡-餐厅采用 USDA 美国安格斯牛肉制成的汉堡扒,加上用了特色红酒和牛油烹制汉堡肉,牛味浓郁,好Juicy,再加上酸瓜、洋葱、生菜、蕃茄、半溶芝士、烟肉,份量十足。

芝士薯条-薯条上铺满了半溶芝士,芝味十足,如果系粗薯会更正,我比较钟意粗薯。

朱古力奶昔+咖啡酒-卖相非常邪恶,奶昔浓稠适中,质地香滑浓厚,朱古力和咖啡酒调配得刚好,咖啡酒不会盖过朱古力味,而且份量大,好抵饮。

感谢 lamlee89
2021年1月18日点评 通过移动设备发表

朋友介绍了一间被选为全球最佳排名第50和曾获旅游网站选为香港第一和亚洲第五名的汉堡店,咁出名,当然要去食下。

餐牌有5款汉堡可选择,亦可加钱加配料,除左汉堡,仲有鸡翼、沙律、多款不同口味的薯条。

牛肉汉堡
卖相好吸引,汉堡好大个,汉堡夹住紫洋葱、蕃茄、生菜、食材新鲜,面包好软熟,黑安格斯牛肉唔乾,而且仲有好多肉汁,一大啖咬落去,口感非常满足。

我非常钟意佢用纸盒装住汉堡,食既时候,唔会整Dirty 只手,D汁唔会滴到成手都系,设计非常贴心。

扭扭薯条
竟然有我至爱的扭扭薯条,新鲜热辣辣炸起,非常香脆。

感谢 Mabel90189
2021年1月17日点评 通过移动设备发表

近排成日都喺公司叫外卖,食茶记食到闷,今日就去咗中环间burger-Joys,位置好易揾,响中环半山扶手电梯行半分钟就到。
两个人分别叫咗Cheese Burger同Fish burger再加一个黑松露薯条。Cheese Burger牛肉煎得外脆但仍充满肉汁,芝士呈半溶状态,正
鱼堡则炸得香脆,配搭他他汁,微酸的味道中和了热气
最后松露薯条的松露酱,大大提升薯条的新鲜感,好吃。
能够在严冬之下食一些高热量的食物,个人都充满力量

感谢 JoeSio0408
2021年1月16日点评 通过移动设备发表

专属要吃出贴地,无论单点或外卖套餐包你可以吃得满足兼惊喜

几款招牌汉堡包大大个够晒邪恶,小店即叫即制作热辣辣滋味度高,尤其系外脆内软「芝士牛肉汉堡」相对馅料/酱汁出色吃出美式传统风格,浓厚牛味以100%美国安格斯牛肉渗透,满满松软挺身口感食落不腻实净汉堡厚度可口又Juicy配上惹味「扭扭薯条」一啖包一啖薯条升温必定更上一层楼 !

加多$31元叹饮埋味香浓烈既「曲奇奶昔味」混搭在一起,一顿半小时丰富的晚餐再没有半点宣言

感谢 mable01

查看过Burger Joys - Central的旅行者还看了

中国香港

去过Burger Joys - Central吗? 请分享你的经验!