“💛休闲日系cafe🎐”
Homu by Favilla的点评

Homu by Favilla
提供送餐服务
香港排名第4,138 (共15,898家美食)
2021年2月26日点评 通过移动设备发表

环境: 入到去个环境好舒服好寛落(´∀`), 成间cafe都有以木装潢为主好有日本feel, 坐系梳化几舒服

日式咖喱芝士汉堡饭@$82

先唔讲野食, 净系泥既食物摆位系日式托盘下都好和风( ´ ▽ ` ); 仲要系三块汉堡叠得有格调(^_-)

咁野食呢? 呀~~~~~ 先讲个份量真系几够, 饭底唔系普通饭系珍珠米(´∀`)
本人觉得饭底几重要因为唔好既质料既饭啲几好都会差得多; 而滑蛋都真系好滑有好重既奶香味(´∀`)

汉堡扒入面既芝士好流心(´∀`)
本身汉堡既口感已经好软身, 配埋芝士流心食落去perfect池!

评分: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

盐山椒鸡肉茶泡饭@$78

泡饭泥到既热度刚好 , 山椒汤融入汤入面, 配合埋嫩口鸡肉, 成碟饭都开胃!

评分: ⭐️⭐️⭐️⭐️

整体泥讲, 七八十既价包埋甜品同饮品, lunch set算抵食!

感谢 Catherineee_tsang

2020年3月27日点评 通过移动设备发表

约咗朋友喺荃湾tea 因为当日系十分饥饿 所以tea time都叫咗好多样嘢食
◽和式全日早餐
蒲烧鳗鱼/味噌炒蛋/手工香肠/沙律/牛油吐司
◾洋式全日早餐
烟三文鱼/黑松露芝士味噌炒蛋/沙律/酸重包
◽明太子鸡翼
◾日本制富士苹果生芝士蛋糕
◽朱古力英式小松饼
◾Matcha Latte
◽Mocha(70% Single Origin Dark Chocolate)
佢嘅All day breakfast略嫌有啲细份 女仔就OK 男仔应该唔够食一上枱全部食物嘅卖相颜色都好靓 而且黑松露味劲香 极速影完相之后即刻食甜品方面 富士苹果生芝士蛋糕 食落有淡淡的苹果香 同芝士味系几夹 但系我同朋友都会钟意朱古力英式小松饼多一啲 因为朱古力味系极香浓
当日我哋大概三点去到 系TeaTime时段 下午茶选择本身唔算多 除咗有三款All day breakfast 另外会有两款burger 可惜我哋去到两款burger已经卖晒 另外有一款芝香pancake 系佢哋嘅人气品 都系冇晒

感谢 agnesbtsui
2020年2月17日点评

呢间餐厅系荃湾愉景新城个头,佢可能上网预订座位!星期日去左食午餐,可能系肺炎关系所以吾系好多人!午餐有套餐可以选择,不过吾系好大碟,但卖相就好靓!味道都吾错!餐厅环境都好舒服!佢有港女最爱班戟但环下午茶时间先有

感谢 bfgho
2020年1月14日点评 通过移动设备发表

烟三文鱼多士~原本是牛角包来的,但太好卖,刚好卖完未来得及造好,故转了多士~三文鱼咸的刚好,吃起面包来很开胃~

黑松露抄蛋~黑松露很多,感觉很抵吃

日式松软班戟~这个很好吃,蛋香很浓,空气感亦很够,跟平日吃到的好很多~

桂圆红枣茶~很香桂圆味,喝起来很舒服

儿童餐(迷你汉堡,唐扬炸鸡,三色薯条,玉子烧,果物,粟米粒)~对小朋友来说真的是天堂,很多种类的小吃,可每样都吃一点,小朋友表示很满意

100%纯苹果汁~不是平日喝到的沟水饮品,很香浓苹果味好喝~

感谢 angelkwok911
2020年1月9日点评 通过移动设备发表

收工同同事去愉景新城医肚,去左hōmu by favilla ,环境唔错!

和式全日早餐($138),好丰富,有劲大件鳗鱼,薯仔沙律都好好味!

明太子鸡翼($58),2只,小小辣,啖啖肉

吉列广岛蠔($48),脆卜卜,热辣辣,好味

店舖:hōmu by favilla (荃湾)
地址:荃湾青山公路荃湾段398号愉景新城2楼2013号舖

1  感谢 tomandcharlie_eating

查看过Homu by Favilla的旅行者还看了

中国香港

去过Homu by Favilla吗? 请分享你的经验!