“出色宇治牛奶抹茶”
Sukiya的点评

Sukiya
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年1月10日点评

突然间好想食牛肉饭,所以就去咗すき家呢间餐厅多好多嘢食,样样都好吸引,所以都拣咗一阵最后叫外卖拣咗三式芝士牛丼同一杯宇治牛奶抹茶✨

三式芝士牛丼($38 m size) 听到个名就知呢个牛丼好吸引啦,因为一睇张相就见到个饭上面铺满晒三式芝士 啲饭捞埋溶化咗芝士一齐食真系好好味,好想再去食多次(。・ω・。) 呢个牛丼仲好丰富,有好多牛肉系入面架,又唔会好细块!而且,佢啲洋葱煮到好淋,而且仲好入味添!(试过有啲舖头嘅牛肉饭得三、四块,真系觉得好无奈ಠ_ಠ)但呢个唔同,好丰富,所以食完感觉好饱

宇治牛奶抹茶($25) 成日都觉得系香港冲既绿茶饮品都唔会太好饮,但系唔知点解就好想试下すき家既「宇治牛奶抹茶」。攞上手睇吓杯饮品个阵,见到佢都算冲得几靓!而且,好明显见到入面仲有绿茶粉饮完等一啖之后就觉得すき家又冲得几好饮淡淡既牛奶味又带出香浓既浓茶味,真系唔错,下次会再买✨

All in all, 牛肉饭足料之余,仲好好味!而且,如果比较细食或者想食多啲,呢间店舖可以满足到你,因为佢一般有4个size拣当然唔同size有唔同价钱~ 都可以试吓佢既饮品,真系唔错

感谢 jmmamama

2021年1月3日点评 通过移动设备发表

一直都想食 今日去旺角朋友屋企竟然路过见到
忍唔住要买碗外卖食 我最钟意葱
叫左个中size既葱温泉蛋丼饭
味道好好 不过如果可以好似系日本食咁多葱就好了 捞埋个温泉蛋汁 个饭超级好味
下次会再试下其他

感谢 PeonyYipC
2020年6月10日点评

每次去旺角谂唔到食咩好,就会想去Sukiya食牛肉饭,又平又好食 今次和朋友行街后,冇咩特别想食,决定再去这里食,等了大概15分钟就进去~~
——————————
鳗鱼牛肉丼 $82
之前食过烧肉丼和牛肉丼,今次就想食特别啲,叫了鳗鱼牛肉丼。一上菜,看到半条鳗鱼,而牛肉的份量都很多 鳗鱼上淋满酱汁,酱汁鲜甜入味,甜度刚好,拌饭一流。还有鳗鱼没有碎骨,大啖食都唔怕☺️
牛肉很新鲜,是半肥瘦肥牛,配上甜甜的洋葱和浓郁的牛肉汁,每啖都很满足
牛肉咖哩L $58 +$20炸鸡套餐
咖哩都是另一样很想食 首先饭上有一半是牛肉,另一半是咖喱汁,未食就知好浓郁~ 果然咖喱和牛肉很搭,甜而不辣的咖喱汁,令牛肉味道变得更加丰富!但可能味道太浓,食到最后会有点腻
另外,加$20会有三件炸鸡和特制冰红茶,炸鸡的外皮有点厚,味道也普通,可以不叫~

感谢 haru d
2020年4月4日点评

已经有几个月没有出街食牛肉饭,得知最近有一间日本很有名的牛肉丼饭餐厅在香港开分店,便相约妹妹去试下
餐厅位于旺角,售卖不同的丼饭,主打是牛,价钱很平民,最平29元都已经食到一碗中size的牛丼饭,而我自己觉得味道比其他店的更好。我们晚上去食,大概排了2小时,最后得知温泉蛋已经卖完了虽然他们是24小时营业,但人龙一直没有减少,建议各位有心理准备及耐性才排吧
1. 牛丼LL $45
依个系原味牛丼饭,牛肉唔韧,牛肉汁味道很浓及香甜,配上煮软的洋葱一齐食,非常开胃由于等太耐的关系,点了LL份量,满满的牛肉盖过整碗饭

2. 烧肉丼L $42
我觉得烧肉丼饭是牛丼饭的升级版,烤过的烧汁牛肉更香,而且连葱食更滋味

感谢 glassesgor
2020年3月3日点评

好多次行过, 远远望到条人龙就走....早前见横掂得闲就去排买外卖返屋企食…点知原来外卖唔驶排队 wor….YEAH YEAH YEAH….
第一次喺香港食, 当然要试最传统的普通牛丼, 有大中细我拣中 ($30) 再加炸鸡 (我始终系贪心的)…最后发现, 原来中都几大碗, 唔知系咪因为有5件炸鸡 ($25) , 所以太饱!

但系牛坚好食, 唔嚡唔靭, 酱汁浓浓的甜甜哋, 唯一系我拎到返屋企食个饭变得太淋!

炸鸡同样出色, 鸡肉嫩滑多汁, 炸浆唔厚, 同样超赞!

原来开朝早 6am, 同事妹话朝早返工前去食早餐….希望唔驶排队 wor…

感谢 foodiekatkat
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com 查看原文

查看过Sukiya的旅行者还看了

去过Sukiya吗? 请分享你的经验!