“食后感”

ÔDELICE (Tseung Kwan O)
香港排名第76 (共15,634家美食)
周围地区: 西贡
周围地区: 西贡
2020年12月13日点评

餐厅特登做势,排左成粒钟都未入得,之后比一个钟前嘅空台我,牛扒好难食,叫7成比全熟我地,cp 值低唔会食第二次

感谢 chanchunyui

2020年12月11日点评 通过移动设备发表

今日放假同女朋友去食饭屋企楼下开左一间法式小餐馆,每日收工经过都想去试下,今日放假同女朋友去食个法式午餐,满足下佢啦我地去到门口,侍应非常有礼物,抵赞今时今日遇到咁有服务既侍应,都好难得。我地一人一个lunch set。我叫左肉眼扒配薯条,女朋友叫左法式荞麦饼。餐汤和沙律各一沙律满满酸甜酱汁,开胃又新鲜。沙律菜种类多!主菜味道够哂惊喜,肉眼扒嫩又多汁,肉味好重好香荞麦饼带有浓浓麦味,烟三文鱼咸香得宜。

感谢 Heisfoodiary
2020年11月21日点评 通过移动设备发表

今天朋友带我去法国餐厅,价钱亲民的
当然要吃法国空运黑青口,盘子满满的,份量很足颜色呈黄色,味道鲜甜味美 汤汁都不能浪费,所以的精华都在这里!

另外一道煎鲜鱼柳,鱼柳煎得很香口 配上鲜蟹汤的酱汁,鲜味倍增!

感谢 tata_trista
2020年11月19日点评 通过移动设备发表

食西餐时候又到了,今日放工想食好啲,黎到Popcorn食odelice,佢有分店,以前系尖沙咀见过但就冇食过,今日第一次食。
叫左一碟蟹肉阔条面,罗西尼牛扒配鹅肝同啤酒烤鸡,野饮就叫左一杯甜苹果酒。

蟹肉阔条面
睇上去以为冇乜蟹肉,其实捞下捞下又几好味,阔条面唔会太冧,有咬口,都几香,仲要份量多,唔错。

罗西尼牛扒配鹅肝

依个价钱有牛扒又有鹅肝都算系咁。牛扒叫左5成熟,完全做到!好香牛味,加上有肉汁,配埋侧边既薯蓉,一d都唔hea架!仲有菇食,捞埋一齐就正

啤酒烤鸡
我好耐冇食过好食既啤酒烤鸡。一系就太淡味,一系就咸到死,但依间虽然啤酒味唔重,但会有种甜味,加上鸡好嫩滑,系好味之选。不过唔够㖞佢侧边d番薯条我觉得仲好食真心我系咁食系咁食搞到劲饱,如果大家食过应该明我讲乜。。。

甜苹果酒
我就冇乜研究酒啦,但佢甜甜哋,易入口既,所以岩女仔饮!酒精浓度又唔高!☺️☺️

感谢 chankiana
2020年11月20日点评 通过移动设备发表

在家工作的日子,中午松一松,就来Odelice食lunch. 由于很早到来,餐厅座位任择,空间明亮舒适。

午市套餐的价钱比散点便宜,而且还有餐汤或沙律。

是日餐汤是周打蚬汤,内有蔬菜粒、薯仔、蚬,口感不算浓稠。

个人认为沙律更出色,酱汁微酸,而且配搭多样化。

法国空运黑青口整锅上,青口属小size,以香蒜、蕃茄和白酒烹调后,每颗鲜甜味美,而且锅底的酱汁充沛,吃到最后也不会干巴巴。

粗薯条蘸上蒜香沙律酱,香口酥脆

红酒炖牛肉阔条面茄味浓郁,炖牛肉软腍,阔条面软硬适中。

套餐加钱可选天然鲜榨果汁,我点了椰青芒果热情果沙冰,以芒果味最为突出,超大杯的,好抵饮。

感谢 lohastarry

查看过ÔDELICE (Tseung Kwan O)的旅行者还看了

中国香港

去过ÔDELICE (Tseung Kwan O)吗? 请分享你的经验!