“🌸养生茶🌸”
Hocha Elite的点评

Hocha Elite
提供送餐服务
香港排名第2 (共279家面包糕点)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年1月1日点评 通过移动设备发表

都市人愈来愈注重健康,包括饮茶推荐呢间好茶养生店[调皮]

黑枸杞洛神花茶
玫瑰花同洛神花的味道都几出,个人洛神花的酸甜可能略为逊色,要视乎个人喜好选择是否接受到洛神花啦

苹果美颜茶
味道偏淡,亦较为健康,带有少少苹果的清香,钟意冇咁甜的你可以试下

野莓忌廉朱古力泡芙
咁多样野最推荐E款俾大家,外表好高级之余味道又好, 朱古力味好浓

红莓慕丝蛋糕
外表粉红超少女,打卡一流但系朱古力脆皮有d artificial , 下次可以试另一款

感谢 liebe_king

2020年10月12日点评 通过移动设备发表

之前听个朋友讲依间嘅养生茶好好饮,于是果次经过依边就同朋友块试下,最近天气有啲干燥,所以叫咗一杯冻冬瓜茶马蹄爽$36,仲有清热解暑、生津止渴、去除水肿嘅效用甜都仲可以自己拣添,唔会太甜☺️好好饮呀,而且有啲马蹄爽咬下,劲有口感
仲有叫咗热嘅桂圆红枣茶,$36,补血补气,安神养心,热度都刚刚好,食完个甜品饮就更好,红枣冲茶真系无得输,甜得黎又令到个感觉无咁油腻
甜品方面就试咗依个好靓、色彩缤纷嘅果样啫喱蛋糕$42,睇落好好味咁,又有唔同嘅水果,岩哂女仔食
最后就系野莓忌廉朱古力泡芙$42,呢个价钱都几抵食,入面嘅朱古力好特别,入口即溶嘅感觉 泡芙最紧要够冻!佢就真系做到

感谢 emptyrose
2020年10月5日点评 通过移动设备发表

今日同朋友系旺角食完晚餐系新世纪广场行街,见到呢间舖头装潢设计好文青又好舒服,所以就入左黎试试,一入黎见到橱柜摆着嘅甜品超级靓,我哋就叫左两个甜点。

我地点几有恋爱味道嘅粉红玫瑰荔枝mousse❤️呢个卖相相当不错玫瑰荔枝味突出,特别适合钟意粉红系列的我们打卡

我地仲叫红色系列的红莓mousse,卖相相当不错,系红莓的样子,适合女仔打卡。

嘢饮方面,我地分别叫做好养生的皇牌气血茶和苹果美颜茶,都好好饮,特别适合period前嘅女生补补血气暖暖宫!

感谢 amanafoodiebae
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2020年10月5日点评 通过移动设备发表

话说市面上有好多唔少嘅人民舖头都系卖高糖分高卡路里嘅饮品好多时候口渴起上嚟都唔知道应该要饮咩好。呢一间好茶养生,正正就可以满足到我钟意健康同埋想饮台式饮品嘅要求!
✨桂花雪梨茶
舖头标榜着养生嘅饮品,贪靓嘅我一定要试吓!材料用咗桂花同埋雪梨性质温和,清热润肺,系呢个疫情之下,润肺显得尤其重要,所以一定要去饮下。味道甜甜地得来又感受到桂花同埋雪梨嘅香味认真特别。
✨伯爵茶雪糕
为咗迎合香港人嘅口味系呢度嘅雪糕用咗低糖配方 配合埋伯爵茶呢个咁特别嘅味道茶味显得尤其香浓 但又唔会太甜 拿捏得好好

感谢 Burgerexpertt
2020年10月5日点评 通过移动设备发表

今日去咗旺角新世纪Moko行街,行过见到有间茶饮店,仲有甜品同雪糕食,于是坐低休息吓,叹番杯茶。

我哋点左两杯饮品,仲有一杯雪糕,同埋一件蛋糕。

水果茶
水果茶色彩缤纷,卖相非常唔错。味道酸酸甜甜,水果本身既酸甜味饮落好清新,而且百香果味道几突出。

桂花雪梨茶
店员用左水果干同其他材料加水冲成,味道清甜,感觉滋润。

茉莉绿茶意式雪糕
雪糕质感幼滑,绿茶味之中带有淡淡既茉莉花香,配合埋奶味,系意想不到既配合

红莓慕丝蛋糕
慕丝蛋糕入口即溶既感觉令人一试难忘,加上红莓酸酸甜甜,啱哂夏天食

感谢 Sarahyi930

查看过Hocha Elite的旅行者还看了

去过Hocha Elite吗? 请分享你的经验!