“#cassiegomk”

Steakhouse @ Oysterian
香港排名第6,225 (共15,889家美食)
2021年2月18日点评 通过移动设备发表

#cassiegomk
平时瘦编去旺角谂唔到食咩,通常都会去通菜街揾食。因为个头有好多餐厅选择,仲要大部份都系又抵又好食!今次瘦编就同朋友揾左间平民扒房,质素都几好!
推介大家一定要叫嘅热石板系列,可以拣纽西兰肉眼、美国牛板腱、巴西牛柳同澳洲和牛,可以拣埋份量200G同400G。热石板上菜嘅时候会有两块石,一块热,一块唔热,用热个块石去煎肉,剪完就搬去唔热果块,几贴心既设计,可以避免过熟!瘦编今次就试吓纽西兰肉眼,上面放咗少少蒜茸,一齐煎好香,肉汁好juicy,好鲜嫩,唔会太油腻,好有口感正,$78有咁质素,好抵!
热石板系列会配埋新鲜炸起嘅薯条,另外亦都叫咗个烩龙虾忌廉意粉试下,意粉都好大份好足料。两个餐我地都拣左特饮梳打,味道好清新,唔会有奇怪味。推介!
味道评分▶️ (4)
抵食评分▶️ (4)
回购评分▶️ (4)
➡️ 平民扒房@友蠔食 旺角通菜街1A-1L号威达商业大厦地下D号舖
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat
FB: @cassiegotravel
OP: cuisine_revolution (Lv4)
DianPing: cassiegetfat (Lv6)
TripAdvisor: cwycassie

感谢 cwycassie
2020年2月28日点评

叫得平民扒房真系名副其实,一百蚊内就有得据牛。店员都几helpful,有两旧石一旧唔热一旧熟方便走位,食落味道都可以但有啲韧而且痴牙。

感谢 poonchiulam
2020年1月24日点评

餐厅:平民扒房@友蠔食 (旺角)
地址:旺角通菜街1A-1L号威达商业大厦地下D号舖

平时好少去食蠔,今日行过旺角通菜街见到有间平价嘅扒房,有得食扒又有蠔食,加上价钱都唔算贵,所以决定一试

系餐厅点任何热石板套餐就包埋任添任食嘅蘑菇汤、前菜(杂菜薯蓉)同白饭,包你食到饱为止,再大食啲都唔洗怕

美国Pacific Rock生蠔 $198/半打
餐厅提供多国生蠔,法国、澳洲、南非、美国都有,价钱由$168-198不等,既然价钱唔系差好多,叫左半打美国Pacific Rock生蠔,即叫即开,非常新鲜,淡淡海水咸香加上柠檬汁,滑溜清新胀卜卜嘅pacific rock超级好食

澳洲和牛200g $148
澳洲和牛做紧特价,200g都几大旧够两个人share,石板一热一冻,方便食客自己按住钟意嘅生熟程度由冻石板放过去热石板到烧,牛肉软腍又多汁,我就钟意熟少少,每边烧大概30秒就差唔多

酸辣蕃茄汁青口意粉 $78
另外见到个只系需要$78嘅青口意粉咁抵紧系唔放过,黄绿灯笼椒嘅香味加上酸辣蕃茄汁令意粉色香味俱全,酸酸辣辣又几开胃,唔会过辣,青口仲有成8只咁多,抵食抵食

最后叫左杯石榴特饮同菠萝乳酸特饮,跟餐只需要加$12,果味都几出几香,食完餐饭解渴一流

感谢 hinsonfoodhk
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.en.tripadvisor.com.hk 查看原文
2021年10月18日点评 通过移动设备发表

用餐日期:2021年10月

查看过Steakhouse @ Oysterian的旅行者还看了

中国香港

去过Steakhouse @ Oysterian吗? 请分享你的经验!