“CP值高日式火锅放题”

Gyu! Gyu! Shaba Shabu
周围地区: 北角
周围地区: 北角
2021年4月13日点评 通过移动设备发表

最近小编嘅朋友生日饭话想打边炉庆祝,揾去边度食嘅途中比我揾到呢间位于荃湾海之恋嘅日式火锅放题,食完仲可以去Donki行阵街添餐厅环境都几舒服,有啲位仲对住个开扬靓靓大海景,气氛都特别正
_
今次同朋友试左90分钟限时嘅日式火锅放题,餐厅有提供唔同价位选择,今次就试咗佢哋嘅$218美国顶级牛肉放题套餐餐厅采用一人一锅,小编同朋友今次就拣咗牛牛秘见锅同日式麻辣锅,牛牛秘见汤味道其实系甜豉油汤底,麻辣汤底味道亦够香浓
_
呢款套餐可以任食美国顶级牛肉 、纽西兰羊肩肉同丹麦皇冠豚肉估唔到呢款牛味道都唔错,食落去唔会好鞋有牛肉味✌另外出边都有一啲熟食同火锅配料,值得一赞餐厅每一台都会提供私家夹等大家可以用返自己个夹出去夹野,相对比较卫生熟食方面推介芝士虾球,入口酥脆弹牙

自助区亦有多款蔬菜及丸类,蔬菜比较特别嘅系有羽衣甘蓝、豆苗、黑木耳、海带结等,另外推介大家可以试吓特长蟹柳,配埋汤底一齐食非常惹味,另外餐厅都会有返啲面食包括公仔面、薯粉等等
_
饮品方面亦有提供多款选择,啤酒任饮,另外佢哋都有款自家制冷泡茶,入口清新有助解腻雪糕方面就有两款MOVENPICK雪糕同Oreo雪条等等,整体CP值都唔错

感谢 Yyn L

2021年4月13日点评 通过移动设备发表

今晚同一位北角人食饭,佢话北角汇有一间牛牛日式火锅放题都几多人帮衬,大家都好喜欢shabu shabu, 所以就去试下。

呢间牛牛都几半自助式,除咗蔬菜丸类饮品雪糕同其他日式火锅一样都系自己出去拎,呢度连加汤都可以自助,点肉类海鲜就可以扫QR code落单,好方便。

我哋拣咗价钱最贵嘅美国牛小排牛舌放题,火锅时间系90分钟,拣呢个主要系因为佢有海鲜钦点,仲有清酒同Asahi啤酒任饮,啱晒酒鬼嘅朋友。

蔬菜丸类小食嘅种类十分多,睇图啦唔讲咁多,我最欣赏系佢嘅羽衣甘蓝系有紫色只,系好味好多㗎 !我哋夹咗劲多来食。

饮品有自家炮制嘅茶或者罐装饮品,梗有几款啱你。

呢度嘅上菜速度都几快,当我哋未夹完蔬菜,寿喜烧汤底、两碟牛、牛舌、海鲜(有剥左壳嘅虾、鲍鱼、扇贝、青口)、墨鱼滑已经到齐。

全部牛小排肥瘦适中,劲有牛味,我觉得好好食,绝对值得比多几十蚊去upgrade。而且佢哋水准稳定,第一碟牛小排同之后嚟嘅都系一样质素咁好。牛舌都唔错,另外我哋都叫咗猪梅肉,又系好味道,一啲都唔肥。

海鲜亦都唔差,他已经剥咗壳, 食时好方便,而且系新鲜爽口的。鲍鱼我哋encore左几次,好弹牙好正。扇贝大大粒,同青口一样都好新鲜。

墨鱼滑好大盒,个盒有啲难开,不过揾咗姐姐帮我哋开,佢都好帮手,出尽九牛二虎之力终于都开到,辛苦晒佢。不过我哋两个人食唔晒咁大盒墨鱼滑,如果可以细盒啲就唔使浪费。

我哋好努力咁系咁刷系咁刷,转眼就食咗一个钟有多,系时候食甜品啦!

甜品就有movenpick雪糕、大脚板薯条同埋Oreo雪条拣,我就梗系movenpick啦, my favorite呀!

感谢 797abbyl
2021年4月13日点评 通过移动设备发表

去开荃湾海之恋donki买野,见到有间系北角都食过几好食既牛牛日式火锅放题,一于就系度食晚餐啦。

牛牛日式火锅放题有好几款唔同价钱既牛肉放题可以选择,时间系90分钟。今次我地就选择左食美国顶级牛肉放题套餐。除左任食顶级牛肉同特级牛肉,仲有丹麦皇冠豚肉同纽西兰羊肩肉。

一人一个汤底,我同朋友就选择左酸菜汤同牛牛秘见汤。酸菜汤味道好浓,怕辣既朋友就可能唔系几岩,牛牛锅系甜甜地既寿喜烧汁味。

顶级牛肉睇落相当靓又新鲜,切得好薄,色泽红润。食落都好有牛味。即刻追加几碟

羊肩肉原本怕会羶,点知完全唔会㖞,肉质仲几好。

除左任食肉类,当然仲有好多自助区有好多菜呀丸呀可以自己任拎任食。芝心丸特别推荐。各种蔬菜都好新鲜,仲有几款炸物,食唔哂呀

甜品同饮品都好多选择,有movenpick雪糕同orea同大脚八雪条,又有自家冷泡茶。

牛牛日式火锅放题
荃湾大河道100号海之恋商场1楼1010号舖

5  感谢 delish_hk
2021年4月13日点评 通过移动设备发表

Gyu Gyu Shabu Shabu♨️ All You Can Eat
北角都有一间牛牛Gyu Gyu,系正我爱既商场北角汇里面,一人一锅火锅♨️,卫生又干净。趁住Weekend 来个Shabu Shabu,90mins 任食放题,好丰富食得真系好满足啊。而且大玻璃窗卡位,下午阳光充沛,餐厅通透感十足,有阳光既地方☀️ 食饭特别醒神啊。

今次同朋友分别点选左:
日式蕃茄锅 & 牛牛秘见锅 (浓浓甜甜)。
l[谷饲牛套餐 (90mins) 放题]l $198
✨澳洲谷饲牛
✨美国顶级牛肉
✨严选特级牛肉
✨纽西兰草原羊肩肉
✨丹麦皇冠豚肉
牛肉质素不错,而且无限添加。上菜速度好快,而其他配菜 亦可以自助形式添加,食材都好新鲜呢。雪糕 亦有MovenPick 3款口味 & Oreo 雪条,总括食得好开心又满足啊。最后肚皮满满地离开。
静情情话你知。。餐厅最近会于 24/4 - 25/4将举办「牛の恋大胃王比赛」,自问系一枚大胃王可以一战参加啊啊啊。or 唔食都可以一齐支持下架。哈哈
×××[牛牛日式火锅放题 -Gyu Gyu Shabu Shabu]×××
©北角渣华道123号北角汇2期1楼110-111号舖

感谢 Wincyholic
2021年4月12日点评

辞工后终于可以安心四出吃喝玩乐, 今晚丫妹放工约我去食一人一锅火锅放题。
牛牛日式火锅放题 北角店, 离北角地铁站出口只系一条马路之隔, 交通方便。
餐厅门外以色彩缤纷霓虹灯做装饰, 很eye-catching。

8款汤底+多款火锅肉类套餐选择, 更可自选加钱追加海鲜/清酒任饮

餐厅楼底高, 感觉没有压迫感, 每个座位下都放有篮子放置个人物品, 可以舒舒服服打边炉。

酱料、饮品、丸类、蔬菜、雪糕设有自助区, 补给都几快, 未出现过吉盘。

饮品方面有罐装汽水、冰茶

我地拣左美国产特级牛肉放题套餐
汤底方面就拣左比较清嘅牛牛秘见锅、大地鲣鱼锅

肉类以QR code落单, 每款均为薄切, 稍为焯几秒就食得, 岩哂限时放题可扫多几碟

美国顶级牛肉 相比 严选特级牛肉 油花多dd, 肉比例较多, 嫩滑度较低, 但因为拣左比较清嘅汤底, 细味都食到淡淡肉香。

羊肩肉: 有阵阵羊羶味, 不过唔会太浓烈, 易入口

豚肉: 色泽粉嫩, 脂肪偏少, 质地几嫩

然后我地再Order第二round, 不过质素比起第一round好似有d出入

还是主攻自助区, 配料中其一必食就系特长蟹柳, 味道鲜甜,
另外, 芝士肠中心真系有爆芝ga!

90分钟食到饱饱, 满足~

感谢 Keresawong

查看过Gyu! Gyu! Shaba Shabu的旅行者还看了

去过Gyu! Gyu! Shaba Shabu吗? 请分享你的经验!