“🐣食鸡🐥要有一套🐣”
Wingman的点评

Wingman
香港排名第22 (共15,634家美食)
周围地区: 香港岛
周围地区: 香港岛
2020年12月11日点评

之前系食过Wingman 对佢既黑松露酱念念不忘所以又叫左fd同我一齐食呢度好特别既系佢会比埋手套你食鸡架,食得劲方便丫

黑松露酱薯条

我真系好中意呢度个酱,有时黑松露薯条系就咁洒黑松露系面,但我中意呢种黑松露沟左入酱度,味道好香浓,配上香脆既薯条真系一流

新加坡辣蟹味

呢只味好似都几少见,但又几好食,面头有大量炸蒜,葱花同辣椒,啱哂重口味人士

因为佢系干身既,如果唔食辣椒其实都唔会好辣

日本蜂蜜芥辣

呢个就系湿身既,我以为系好似麦当劳个只酱咁,但原来系分开落左wasabi 上去,不过好彩佢唔系点到好多wasabi, 我整走个wasabi 就咁食个蜜糖鸡翼都几似bbq烧鸡翼再揸蜜糖上去个阵味,但就略甜左d

埋单$223,人均百零蚊,虽然净系食薯条同鸡翼少许贵,但胜左环境装修都几令几啱黎打下卡chill下,而且临走之前店主仲送左杯shot比我地饮好有人情味丫

感谢 Krystal030

2020年12月10日点评 通过移动设备发表

其实我真系好钟意食鸡翼,之前同朋友曾经嚟过任食鸡翼已经觉得好正!今日放工返屋企嘅时候我谂吓食啲咩做晚餐好呢?所以.......

咁正嘅鸡翼当然要同屋企人happy sharing,但咁多好嘢食食啲咩好呢我都谂咗好耐,最后今次我就买咗个套餐同屋企人分享

只要$198 就可以拎番屋企!
里面有12只鸡翼(可以选两款味道,而我就选了咗咖啡味同埋田园味!)
再加多一款小食,我就拣咗松露酱配薯条!

咖啡味鸡翼好香浓,食落个感觉都几得意,二田园未鸡翼会感觉到有种沙律味系鸡翼上面!呢两个咁新颖嘅口味都几吸引!我屋企人都食得好happy呀!

感谢 ToraChing917
2020年12月10日点评 通过移动设备发表

烧鸡翼,我钟意食!每次讲起都会即刻想食返几只鸡翼, 鸡翼嘅受欢迎程度超乎想像,无论系小朋友或大人,对鸡翼都有一种难以抗拒嘅感觉。鸡翼做法、款式多,例如蒜蓉、蜜糖、可乐、牛油、豉油、孜然、土匪⋯⋯真系多到眼花缭乱!

我哋嗌左个拼盘餐 Netflix & Chill ,包三款味道嘅鸡翼(可选三种味道),再加一个配菜 $268
黑椒柠檬,有酸酸嘅柠檬味,好香口好开胃
Tandoori Spice 印度唐杜里烤鸡味,配上Mint Yogurt 汁,好香印度香料味。

星加坡辣蟹味,呢个够惹味,忍唔住食多几只!

感谢 Gmaboy
2020年12月7日点评 通过移动设备发表

冬天总令人想到郊外bbq及烧鸡翼,可惜疫情下,什么都做不了,唯有外卖点美味的鸡翼回家,就当作止瘾吧~

同事是美食达人,一提起鸡翼,就推我到Wingman,真心不错,这家餐厅单单是鸡翼的口味就已经有15款以上,另外还有小食、配菜及拼盘选择。

随意点了炸莲藕片、自家制咸蛋黄鸡翼及巴马臣芝士蒜蓉味鸡翼来试试。

炸莲藕片
藕片切得超薄身,而且炸至金黄色,再洒上盐花调味,所以口感脆卜卜,非常香口,就像吃著薯片一样,绝对是一款不错的佐酒小食。

自家制咸蛋黄鸡翼
推介! 鸡翼炸得刚刚好,外层香脆,入层肉汁仍然能保留,而鸡肉醃得入味,肉质嫩滑,表面更有香喷喷半凝固的咸蛋黄,虽然分布不是很均匀,但入口仍然充满蛋黄咸香。

巴马臣芝士蒜蓉味
鸡翼外卖不错,鸡翼表面舖了香草及蒜蓉,分布平均,入口时蒜香味极度浓郁,外皮脆口,没有被蒜蓉及香料弄至淋身,而内层鸡肉不粗鞋亦不乾,相反,我吃到油香味,赞。

感谢 monbeebee
2020年12月4日点评 通过移动设备发表

呢间餐厅嘅隐世程度都几重,真系要揾吓路先至会见到。餐厅装修都几型格、简洁舒服。外籍侍应非常Nice。

火烧牛油果
虽然系好简单嘅牛油果加黑椒同盐调配味道,但系牛油果嘅熟到啱啱好,配搭佢哋自家制嘅酱汁,几有惊喜。睇落黑黑地,但系其实唔系烧㶶,一啲㶶味都冇,反而令到牛油果好香。

墨西哥辣椒牛油果卷
鸡肉蔬菜卷配搭牛油果酱同埋佢哋嘅自家制酱汁,一碟有两件,同朋友一人一件就最啱。鸡肉好Juicy,有一条好香嘅红椒系中间。墨西哥卷皮好薄,所以唔会食到好滞,配搭埋大量蔬菜,营养价值都几高。

新加坡辣蟹味鸡翼
本来睇图以为会好辣,好彩都唔算好辣,我觉得啱啱好。劲入味,食到lamlam脷。餐厅好细心咁喺Menu度已经分开咗湿同干嘅鸡翼。啱哂唔同人需要。

炸番薯条
平时钟意食薯条嘅我,返薯条更吸引,番薯条好甜好脆,配上一款特制酱汁好夹,唔经唔觉会食晒成兜。

呢间餐厅除咗鸡翼好好味之外,其他嘢食都不错,价钱亦都唔算太贵,可以再嚟食。

1  感谢 Carly W

查看过Wingman的旅行者还看了

中国香港

去过Wingman吗? 请分享你的经验!