“派对时间又到了”
Wingman的点评 - 停止营业

Wingman
周围地区: 香港岛
周围地区: 香港岛
2020年12月21日点评 通过移动设备发表

这家餐厅正如它的名字一样,就是主力吃鸡翼,刚好有一个小型派对聚会,这样的情况下, 我决定买点鸡翼带过去一同享用,味道不错,最重要选择丰富,价钱也十分合理。

感谢 yatpingl

2020年12月14日点评 通过移动设备发表

今年屋企提早开圣诞party,叫小食就啱晒啦,细细件,大家倾吓计,又唔使食到太饱
系等外卖期间我都忍唔住要影吓相,因为周围都有好多打卡位平时啲餐厅都系用块透明胶板格住两张枱,但呢间餐厅就有心思 D,连块板都整得咁靓
就系呢个鲜黄色一齐叫鸡咁eye catching 嘅纸袋,就吸引咗我去叫鸡啦鸡就系呢度最出名嘅食物,鸡嘅款式多达15种味道,有辣有唔辣,有干身有湿身,任君选择

感谢 cofi_foodie
2020年12月14日点评 通过移动设备发表

好耐冇同朋友一路食饭一路倾偈,所以今次拣咗一间可以一边食一边倾偈嘅餐厅。而且仲可以食吓水食,饮吓酒添

餐厅位于湾仔船街嘅一个角落位置,几乎全条街都系外国人,附近都有好多酒吧餐厅。

去到餐厅见到装潢都好简单,但系就好适合一齐倾偈嘅地方。

餐厅角落位有个Bar位,可以饮mocktail or cocktail,真系好啱放工轻松吓。

望到呢个灯牌,都知道系食鸡嘅专门店。

点了一份新加坡辣蟹味嘅鸡翼,鸡翼唔会好乾,而且味道仲好好添,中意食辣嘅朋友一定唔可以错过!

鸡翼嘅表面有炸蒜、辣椒同香葱,味道非常夹!

另外点了一份黑松露薯条,薯条非常新鲜,而且咸味好足够,配搭埋黑松露酱,真系绝配!

薯条仲要系幼薯条添,真系啱晒一边倾计一边食。

感谢 Joyzz1229
2020年12月11日点评 通过移动设备发表

之前在中环食过一次,今次在湾仔楼上酒吧不同的主题又不同风味。

[服务铃]服务:
有中外语言服务,因为地理环境在皇后大道东同船街转角,果个地方附近的位置一直都是酒吧外籍人士居多的休闲聚会地方。
负责带位的是一个外籍女服务员,虽然带住口罩但都有听到努力say中文的问候。因为楼下已经聚集不同的吸烟区,以及外籍饮酒。所以我地选择在楼上景观位都不错的地方,有吧台,以及卡座。
今次见到有个鸡翼放题,128,178,250不同主题放题鸡翼,无限续杯饮品。
A朋友钟意鸡翼,每次烧味都只食鸡。
因为担心食不多因此试了178的套餐,有11种不同口味。
|蒙古烧烤以及蜂蜜芥末^
蒙古烧烤风味系以前传统羊肉烧烤有孜然粉味道,白芝麻密密麻麻中和口感相对比较适中不会过咸。
蜜糖芥末就honeywasabi译名,原来仲有紫姜伴碟有喜欢辛辣就口感重味少少。
|巴马臣芝士蒜蓉^
巴马臣芝士碎末洒落入鸡翼上面,偏甜而有少女下午茶的风情。
|黑芝麻海鲜蜜糖^
起初在台面见到这张铺住的餐台菜单。不同口味介绍,黑芝麻呢款担心中伏不敢多叫,但试左一次原来黑芝麻的浓郁香味就类似蒙古烧烤的白芝麻一样,调味香浓。
另外都有左美国风味以及田园风味。十一种口味不同的料理令到普通鸡翼大放异彩。
我地每个人差不多都食左15只鸡翼。
食完才感慨,鸡翼原来都可以有咖啡味道,芝士味道,黑芝麻等等。

1  感谢 HKdorawei
2020年12月10日点评 通过移动设备发表

其实我真系好钟意食鸡翼,之前同朋友曾经嚟过任食鸡翼已经觉得好正!今日放工返屋企嘅时候我谂吓食啲咩做晚餐好呢?所以.......

咁正嘅鸡翼当然要同屋企人happy sharing,但咁多好嘢食食啲咩好呢我都谂咗好耐,最后今次我就买咗个套餐同屋企人分享

只要$198 就可以拎番屋企!
里面有12只鸡翼(可以选两款味道,而我就选了咗咖啡味同埋田园味!)
再加多一款小食,我就拣咗松露酱配薯条!

咖啡味鸡翼好香浓,食落个感觉都几得意,二田园未鸡翼会感觉到有种沙律味系鸡翼上面!呢两个咁新颖嘅口味都几吸引!我屋企人都食得好happy呀!

感谢 ToraChing917

查看过Wingman的旅行者还看了