好耐之前已经想试呢间小店,趁住同朋友去开中环就顺道去食tea
小店感觉清新,尽头系日光充足嘅后花园,感觉几舒适,系度hea吓都几写意另佢哋嘅menu仲标明每款食物嘅卡路里,方便客人计算摄取量,抵赞
红肉火龙果乳酪碗($74)
朋友提到之前食过类同嘅乳酪碗好难食,搞到我十五十六最后经店主细心讲解食材配搭后都系谂住一试
乳酪碗真系好colorful,亦都好IGable无糖乳酪及红肉火龙果blend埋一齐后,颜色真系劲靓乳酪亦渗透住火龙果嘅微甜,再配埋其他新鲜水果、黄金藜麦、亚麻籽及蕃薯脆片等,口感好丰富,真系好好食好彩我无理朋友坚持一试,呢碗乳酪真系好啱食推荐
三色藜麦巴马火腿香橙沙律($78)
巴马火腿味道较一般,无乜特别但沙律菜好新鲜,藜麦够哂健康又有咬口,橙肉又甜又juicy,加埋沙律醋一齐食酸酸甜甜,真系清新又开胃
Evershine黄金香辣蚬肉意粉($78)
呢款主菜系小店嘅signature dish蚬肉入味而且无煮得过熟,意粉加入咗咸蛋黄酱烹调,但咸蛋黄味唔太突出,反而食到冬阴功味味道辣辣地几惹味,几有东南亚风味,连我唔食得辣都食到,系一道唔错嘅中泰fusion菜式
香蒜黑松露鸡翼 (3只)($42)
朋友与我都系鸡翼控,见到呢款较少见嘅口味梗系要试吓啦鸡翼无雪味之余又醃得几入味,食到好香浓嘅香蒜及黑松露味,但若能再烤焗或煎得香口啲会更好
☕️仙气朱古力($50)
呢款朱古力亦都好IGable,靓到连隔离枱嘅食客都称赞我对鲜奶敏感,店主为我转用杏仁奶,并以屋型玻璃壶盛载;旁边嘅心型玻璃杯上放有白色棉花糖,并洒上花瓣,够晒仙气棉花糖食落微甜有空气感,之后将热朱古力倒入杯中,睇住棉花糖溶化都几疗愈☺️朱古力饮落唔会好甜,我好钟意❤️呢几日咁冻,饮杯热朱古力真系啱晒
黄金牛奶($48)
卖相好精致,不但拉花靓,加咗啲花瓣点缀后更显fancy牛奶加入咗黄姜、肉桂及蜜糖,未饮已闻到有好重黄姜味,饮落就觉得肉桂味较突出,但味道唔算甜,奶味亦都够浓,成杯饮品都好香
店主Mabel好nice,经常笑面迎人,感觉亲和☺️而且食物又靓又好食,真系好啱打卡最后我俩仲唔经唔觉hea到人哋打烊呢间绝对要encore