“舒服小店”
1987 Kitchen的点评

1987 Kitchen
香港排名第9,266 (共15,310家美食)
2020年3月26日点评 通过移动设备发表

生日嘅时候朋友带我去呢一间喺元朗既餐厅庆祝生日。餐厅地方都容易揾,喺大坑渠旁边。餐厅其实细细间,系小店嚟嘅,大概可以容纳10几人。

嗌咗餐之后,有餐汤同蒜蓉包,蒜蓉包有啲林,依个汤呢就浓咪既。

朋友话呢间嘅牛扒几好食,所以我就点咗肉眼扒,五成熟,加咗只虎虾$20,朋友呢都嗌咗西冷扒,同我一样都系五成熟。我哋都有交换黎食,啲肉质都好鲜嫩,都好入味。服务员会问我哋要唔要盐作调味,咁我哋都要左少少摆喺碟上面,点牛扒嚟食。

佢得意在呢啲嘢饮完我会用个两杯嚟装㗎,个杯冻柠茶好得意呀。

因为生日,所以朋友神神秘秘叫咗个焦糖炖蛋畀我食,仲写咗我个名架,好开心呀。个焦糖炖蛋都几好食唔会话太腻。

下次呢再去试吓其他意粉类嘅嘢食先

感谢 tungtungchris

去过1987 Kitchen吗? 请分享你的经验!