“观塘高质Cafe”

提供送餐服务
周围地区: 观塘区
周围地区: 观塘区
2021年3月10日点评

呢间一直都好想试但只有walk in不设订位, 每次都好多人, 今日终于有时间去等位嘞。

青酱鸡肉炖饭 - 炖饭质地硬度适中,鸡肉肉质嫩滑,青酱味道唔会过浓,推介。

黑松露忌廉磨菇大虾意粉 - 酱汁好creamy,黑松露味浓郁,意粉硬度刚刚好,虾肉新鲜弹牙。

伯爵茶忌廉糖渍橙片梳乎厘班戟 - 我哋两个都好钟意伯爵茶嘅味道,大家都不约同话要叫呢个。 梳乎厘质感好软绵绵,伯爵茶既cream 味道好清香,但又唔会太甜好好味。

鲜奶伯爵茶 - 伯爵茶味清香,入口滑溜顺口。

醇白鲜奶咖啡 - 咖啡味浓,口感顺滑。 .

感谢 buniscat

2021年2月20日点评 通过移动设备发表

为了吃ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ而来💓 想不到除了ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ外,连意粉都很美味‼️😍 唯一的缺点是餐厅不设订位😜
▫️
❥$𝟵𝟵 伯爵茶忌廉糖渍香橙梳乎厘班戟🥞 + $𝟭𝟱 ᴹÖⱽᴱᴺᴾᴵᶜᴷ雪糕🍦厚厚的ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ空气感十足‼️糖渍香橙很清新,再抹上伯爵茶酱,太幸福了❤️ 好想再多吃一碟🤤
▫️
❥$𝟲𝟴 咸蛋黄薯条🍟 浓浓的咸蛋黄香气四溢,它那邪恶的味道刺激著味蕾🤤 刚炸起的薯条口感香脆,真的会令人吃不停口‼️👅👅
▫️
❥$𝟭𝟭𝟴 蒜香蟹肉意粉🍝 还未吃就先闻到香气扑鼻的蒜香味😚 意粉煮得刚刚好而且蟹肉份量不少,很好吃‼️👅👅
▫️
❥$𝟭𝟯𝟴 青酱鸡肉炖饭🥘 鸡肉嫩滑👍🏻 炖饭的口感带点咬劲‼️新鲜的沙律菜和小蕃茄使炖饭的味道ᴄʀᴇᴀᴍʏ而不腻,好吃‼️😋

感谢 msfoodloverr
2021年1月10日点评

今日去咗观塘嘅一间Cafe食晚饭,佢好耐之前就不停同我讲’好想食~’😋 今日终于有得去食🤤今日好彩早嚟攞飞,见到食前同食完后都仲系有咁多人排队等位,大概有10几人🤧🤧但系觉得呢一间餐厅系值得排队嘅😆✨

🎈明太子忌廉大虾炖饭 🍛($148) 由于本身系超级钟意食明太子,嚟呢间餐厅前已经谂住食呢个明太子饭,所以啱啱谂都冇谂就order咗😋 果然!佢冇令我失望!!呢个顿饭嘅忌廉汁做得好足亦都好香,同意大利饭差唔多✨而且每一啖饭都会食到一粒粒嘅明太子,好高质💛因为出面嘅餐厅唔会有好多明太子嘅配搭,所以嚟到呢间餐厅食呢一个明太子饭就觉得好满足💕而且个饭里面仲有好多大虾,上面仲有火箭菜嘅配搭,绝对冇偷工减料💛

🎈蒜香蟹肉意粉🍝 ($118) 呢个意粉可以拣辣度,但系觉得小辣都已经够晒🤤因为太辣会影响成个意粉嘅味道🍝呢个意粉够晒蒜香味,而且仲有好多蟹肉添😆钟意食干身意粉同埋蒜香味嘅朋友就啱晒啦💛

🎈朱古力忌廉碎冰 & 绿茶鲜奶碎冰🍫🍹 ($48) 因为唔饮咖啡,所以就叫咗呢两杯饮品🍹两杯饮品上嘅忌廉都系店舖自己打出嚟,又香又滑~但系如果可以龙啲嘅话就更加好味。

整体而言,明太子忌廉大虾炖饭系最好味,诚意推介俾大家❣️虽然排队时间有啲长,但系系值得嘅✨✨

感谢 jmmamama
2020年11月9日点评 通过移动设备发表

观塘高质Cafe,餐牌选择多,价钱亦算合理,加环境阔落舒适,想放松食个午饭是不错的选择。

轻食类、主食类到甜品都齐备,最近去更见到新Menu,多了些特色小食,颇有新意。

辣蕃茄酱大虾意粉份量好大,虾新鲜弹牙,面条软硬度刚好,酱汁对我来说稍为偏甜但可接受。

唔想食太Heavy推荐牛油果多士,配三文鱼或鸡肉沙律都好食,跟餐免费一个小食,炸薯条新鲜热辣味道不错。亦可以加钱配乳酪,好味道但是份量太大了,女生未必吃得完。

梳乎厘pancake非常有惊喜,够松软亦有蛋香,而且不会过甜,配上奶油食一流。温馨提示份量非常大,建议同人share一齐食。

感谢 ckaka23
2020年10月28日点评

呢间餐厅位于观塘工业区,系好热门嘅餐厅,好彩我系餐厅开门之前去,要不然都要等好耐。佢铺面都几大,座位与座位中间都隔得开,坐得舒服。由于餐厅系用网上落单,所以一坐低,店员会递上QR code。我地食左焗肉酱意粉、明太子忌廉大虾炖饭、咸蛋黄薯条、蒜香鸡翼等,全部份量都好多,够2-3人食,而且好好味!

感谢 risrislau

查看过Cobber Coffee and Tonys Pastry的旅行者还看了

去过Cobber Coffee and Tonys Pastry吗? 请分享你的经验!