“正宗四川担担面,温书食野够方便”

Chuan Ba Mian Guan
香港排名第7,860 (共15,310家美食)
2020年4月20日点评 通过移动设备发表

餐厅:川巴面馆 (旺角)
地址:旺角西洋菜南街2T号添置商业中心1楼

川巴面馆系一间旺角新开嘅面馆,位于添置商业中心1楼,环境几舒服,仲有唔少学生系到温书

叫左个小辣嘅正宗四川担担面($28),方面就拣左墨鱼丸(+$10)、黑豚肉(+$10)同生菜(+6),加左大量花生碎、葱、芝麻嘅担担面麻辣香十足,好有四川地道风味,呢个价钱绝对抵食

小食叫左个巴蜀手撕鸡($38),麻酱加上辣油嘅冻食手撕鸡惹味香浓,仲有唔少青瓜,砌起上黎成座山咁,如果手撕鸡嘅份量再多少少就好

每日经文:我们都如羊走迷;各人偏行己路;耶和华使我们众人的罪孽都归在他身上。
——‭‭以赛亚书‬ ‭53:6‬

感谢 hinsonfoodhk

去过Chuan Ba Mian Guan吗? 请分享你的经验!