“小商场大惊喜”

大和牛石燒專門店
提供送餐服务
香港排名第3,858 (共15,889家美食)
周围地区: 观塘区
周围地区: 观塘区
2021年2月22日点评 通过移动设备发表

今日同朋友去九龙湾行街,经过闻到一阵阵好香嘅肉味就比佢吸引左入去食喇起初见到外面嘅餐牌,发现原来系食牛嘅正啦!my favourite ar
同个朋友lunch叫左两样野黎食
美国安格斯牛小排
黎到时,未除口罩都闻到佢啲香味,而且仲放左系石烧板上面比我地自己烧几下都几过瘾牛肉味够浓,又多肉汁,点埋少少酱汁后更加好味。
软壳蟹阿波尾鸡蛋汉堡
原只软壳蟹夹系个 入面,配埋芝士同流心鸡蛋 , 简直冇得输呀
外面仲有个自助bar可以自己拎唔同嘅酱汁、饭、汤同埋沙律,任君选择
真系估唔到一个细细嘅商场,竟然比我揾到一间咁好食嘅石烧专门店
#大和牛石烧专门店 #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #eeeeeats #foodphotography #foodshare #foodporn #相机食先 #最爱牛肉

感谢 graceXsum

2020年5月16日点评

石板牛烧肉定食.又香又好味

近年好兴石板牛定食~
最近九龙湾得宝商场翻新后,都多左好多美食!
其中一间叫「大和牛」的餐厅就专食石板烧牛
。
餐厅以半自助形式经营,有提供白饭、沙律、汤等任食;可按照自己需要提取。更搭配了几款烧肉汁供以享用,非常贴心方便。
。
日本A5和牛肉眼盖 ($278/200g)
- 原来是以片装形式呈上,厚薄几均匀。烧左之后好多油花,有入口即融感觉。加入玫瑰海盐同烧/佐烧肉汁非常下饭要食一定要点200g先够

日本大和豚肉眼 ($128/300g)
- 猪扒会预先烧在石板上呈上,仲要有两大块肉够厚,但唔会鞋口!只要再加热一阵就可以吃!烧久一点更可以有焦焦的效果,食落更香脆!

日本大和鸡上脾($98/300g)
- 鸡上脾啖啖肉!又嫩~烧耐左都唔怕,块鸡皮更会变得脆卜卜!加埋黑椒一齐烧,非常香!

整体:性价比唔错!食物大份又好味~半自助形式食几多拎几多,非常自主推介街坊得闲食下

#sayit_food

2021年7月25日点评 通过移动设备发表

用餐日期:2021年7月

查看过大和牛石燒專門店的旅行者还看了

中国香港

去过大和牛石燒專門店吗? 请分享你的经验!