“#cassiegomk”

串串燒By Season
香港排名第4,106 (共15,677家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2020年12月29日点评 通过移动设备发表

#cassiegomk
之前疫情无咁严重,瘦编同朋友去左旺角始创中心附近嘅「串串烧By Season」的手工串烧店,夜晚同朋友食住串烧最有feel!
依间营业时间去到凌晨,见到愈夜愈多人。
同朋友先叫两杯饮品,柚子蜜同可乐,之后再慢慢拣串烧。饮品一黎到真系吓亲,系用1L杯装住,劲抵!串烧方面,店内超过40款串烧,包括猪肉、牛肉、羊肉、鸡肉,同埋多款海鲜。全部都系即叫即烧,$9一串起,好多都好吸引,同朋友叫左好多,例如纽西兰草饲牛柳、美国谷饲猪脊、美国谷饲猪颈肉、美国进口鸡脾肉、鸡软骨等等。
有几款必叫,原个烧椒丝蒜蓉茄子,好惹味好浓味。烤鸡翼、烧韭菜、糖心菠萝都系人气之选!另外瘦编同朋友见到好多枱都有叫每日精选生蠔食,应该都唔错,下次试下先!
味道评分▶️ (4)
抵食评分▶️ (4)
回购评分▶️ (4)
➡️ 串串烧 by Season (旺角) 旺角弥敦道733号振宜大厦地库
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat
FB: @cassiegotravel
OP: cuisine_revolution (Lv4)
DianPing: cassiegetfat (Lv6)
TripAdvisor: cwycassie

感谢 cwycassie

2020年12月3日点评 通过移动设备发表

在旺角同朋友想揾间店chill下~就嚟到「串串烧」

门前有几个灯笼好抢眼,餐厅装修采用日式居酒屋~
可以短暂时间幻想下自己系日本啦~

$98任饮酒精 鸡尾酒、葡萄酒同啤酒
真系抵到烂!就算唔系成日饮酒嘅我都觉得好吸引!可惜第日要返工,唔系实不醉无归 !

唔饮酒嘅朋友都可以要柠檬可乐、柚子蜜等,1L咁上,边食边饮好爽!!

烧火鸡肾
次次食串烧都要叫鸡肾,呢间烧鸡肾烧至干身,带少许香辣~鸡肾弹牙有口感 ,外爽内嫩滑多汁 ~ 惹味!

炸惹味鸡翼
见餐单都有几款鸡翼,心大心细~
呢款鸡翼炸到透香,一咬肉汁四溅!正!

烧牛舌
又一推荐! 虽然系烧牛舌,但完全唔干身!
食到油滋味,但完全冇油脂嘅腻食多几串都仲得!

清酒煮蚬
份量都几多,而且啲蚬够大只,清甜!
酒味唔太重,完全品尝到蚬嘅鲜甜

椒盐蒜蓉茄子
之前嚟食过,呢到嘅茄子真系烧得好正!
份量够大,火喉控制刚好,唔会抽干茄子嘅水份,软硬适中,茄子上布满蒜蓉同孜然粉,带有微辣~愈食愈滋味!!

寿喜烧野菜豚肉锅
推荐!!寿喜烧汤底劲浓,豚肉肉质柔嫩又没有臊味~最岩依家嘅天气

1  感谢 Ctyingz
2020年11月23日点评

令人食过返寻味的串串烧

很久没有吃串烧,和老公经过九龙, 见到有一间很特别的串烧餐厅, 便入去试下。

点餐纸上面有非常多种类的串烧, 肉类蔬菜类菇类等等。

帆立贝
上菜的时候已经觉得这个帆立贝卖相吸引, size有手掌那么大, 色泽鲜润的带子上面有盖著粉丝和烧蒜蓉。 调味料不多就是烧蒜 已经能够带出帆立贝的鲜味, 再配上烟韧的裙边和爽口粉丝, 令我们忍不住再追加呢。

烧茄子
想不到这个烧茄子比我的头还大, 上面铺满了很多蒜蓉, 加上秘制酱汁, 脆脆的蒜蓉和软淋淋,热辣辣的茄子,加上酱汁, 口感一流。

烧菠萝烧粟米
烧菠萝面头有一层蜜糖脆脆,配上酸酸的菠萝特别鲜味。 烧粟米湿度刚刚好,不会太干再配香香的酱汁, 感觉清新。

一公升汽水
这个是我老公大爱, 吃完热气的串烧后可以一大口一大啖的喝柠檬汽水, 简直是大满足。

感谢 Miracle1travel
2020年7月15日点评 通过移动设备发表

好朋友同我讲每次约食饭揾地方系一件好烦恼的事,又要地点方便,环境干净又舒适,仲要岩大家口味,今日我就带她们去食串烧位于旺角弥敦道733号振宜大厦地库,串串烧by Season 餐厅在地库,店内环境空间大干净,空气好流通,衣服就不会吸了烧烤的味道,非常之好。装潢设计如日本风格

餐厅以串烧平价作卖点,超过20多款,有猪肉、牛肉、羊肉、鸡肉、海鲜、菜类、仲有我至爱生蚝。

蟹子蟹柳沙律~清爽开胃,大量的蟹籽,颜色吸引,口感清新,蔬菜新鲜

蒜蓉杂菌~菇菌材料十足,口感香口爽脆,又香又好味

烧生虾~好香七味粉味,虾开边烧食起来非常方便,肉鲜甜美味

蒜蓉大元贝~满满的蒜蓉香,元贝比较厚身肉质滑嫩;粉丝完全吸收了元贝汁好鲜味[强][强]

安格斯牛粒~肉质软滑,味道超正推介必食。

南非生蚝No.1~口感Creamy ,海水味不太重,咸甜适中,1只HKD29非常抵食。

烧多春鱼~鱼烧得酥脆满肚子胀卜卜的肥美鱼籽,享受到细细的鱼籽在你齿间哗休哗休爆裂的快感。

烧牛舌~烧得啱啱好干身,肉质柔软且多汁

柚子酱比目鱼~鱼鲜甜美,配上柚子酱味道很棒更细致惹味。

鲜柠檬七喜~好惊喜好大抷,口感清新冰凉

总结来说系个好地方好适合一班人聚会,食物美味,价廉物美经济抵食,服务员有礼亲切友善。

用餐日期:2020年7月
2  感谢 Daydream62373840899
2020年5月27日点评 通过移动设备发表

餐厅:串串烧 by Season (旺角)
地址:旺角弥敦道733号振宜大厦地库

同朋友即兴去食饭,拣左中心点旺角,其实旺角都真系几多野食,我地今次就去左弥敦道振宜大厦地库呢间串串烧by Season食串烧

一睇点餐纸就见到有唔同优惠,$88仲可以任饮鸡尾酒、啤酒、红白酒,我地拣左个超抵价$100有两杯饮品、一份前菜同五串串烧嘅优惠,最估唔到系每杯饮品有成1L ,超级surprise

不得不提呢到嘅锡纸系列都几好食,叫左个蒜蓉韩国蚬 同蒜蓉娃娃菜,蒜香浓郁,非常入味;孜然蒜蓉茄子亦系另一推介,加左芝麻、蒜蓉、葱、孜然粉等唔同调味料,令成份茄子惹味生息不少,食左第一啖就会忍唔住第二...第三...第四啖直到食哂

其他串烧平均都系十几廿几蚊一串,仲叫左烧羊柳、大葱猪颈肉、鸡肝、芝士翠玉瓜、比目鱼等,系唔系望见都好丰富好想食呢

每日经文:遵守他的法度、一心寻求他的, 这人便为有福!
——‭‭诗篇‬ ‭119:2‬ ‭

感谢 hinsonfoodhk

查看过串串燒By Season的旅行者还看了

中国香港

去过串串燒By Season吗? 请分享你的经验!