“有得玩,海鲜又新鲜嘅餐厅”
泰.夯虾的点评

泰.夯虾
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年4月12日点评 通过移动设备发表

👍🏻海鲜
重头戏大头虾条条都好生猛,系流水虾槽游来游去。虾肉几弹牙而且鲜甜,虾头仲有好多虾膏添!(烧之前可以剪走虾须同脚,会更加方便,烧紧可以加少少粗盐更惹味)

其他海鲜可以自己拎,有青口、生蠔、扇贝、小圣子同海蚬 。全部用冰镇住,贝壳类全部都好肥美,无沙无碎。(餐厅仲送咗一人一鲍鱼,刺身仲可以添食添:三文鱼、赤背、马刀背、笔记背、甜虾、荣螺),推介扇贝,超大粒超厚肉好甜好甜好甜!

👍🏻肉类
试咗餐厅嘅牛仔骨,超嫩超重牛味,唔会太过口,方便我哋烧!另外亦有鸡肾、鸡软骨、多款醃鸡翼(咖喱、麻辣、香蒜、黑椒味)、猪颈肉等等,好卫生!

👍🏻饮品甜品
自助餐形式,想饮咩就拎咩!款式包罗万有,仲有多款口味嘅雪糕,泰式甜品:椰汁糕,大菜糕、番薯糖水都有,唔够都仲有爽甜嘅西瓜(好彩甜品有第二个胃)

👍🏻👍🏻烧到攰外面仲有即夹即食,青木瓜沙律、无骨凤爪、炒饭、避风塘炒虾,唔同种类都一应俱全。

👍🏻👍🏻餐厅有好多个流水虾槽,环境超级阔落,卡位相当舒适!

💡有手套、纸巾、湿纸巾供应!

感谢 Daycationhk
2021年3月18日点评

即夹即烧流水虾嘅亲子餐厅→泰夯虾~曼谷正宗流水虾(香港) ,两大一小只收成人价,7:30前埋单仲有7折~每位光顾都送一份限定海鲜同和牛,而每张台旁/后面都可无限任夹流水虾,想烧其他海鲜就自取(约有3-4款),仲有泰式炸物(5-6款)、蔬果(最正可烧菠萝)、沙律、甜品、雪糕~
食物款式都算多同新鲜好味,两个钟任食就仅仅够用,我地一家四口都食得饱饱,埋单$826,性价比算高,可以翻啅。

感谢 KaylienKarson

查看过泰.夯虾的旅行者还看了

去过泰.夯虾吗? 请分享你的经验!