“HAND3AG【尖沙咀高质特色三文治】”
HAND3AG的点评

HAND3AG
香港排名第359 (共16,290家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2020年12月20日点评 通过移动设备发表

今日嚟咗K11,见到呢间餐厅嘅三文治好有特色,望落去好吸引,所以入咗去食lunch ☺️

大力水手铁板三文治 (Set: $91)
- 鸡块好厚身,非常有份量,而且肉质鲜嫩多汁,一啲都唔干身,配料都十分多样化,有流心蛋、醃青瓜,成个三文治嘅风味都升华咗,一啖咬落去好满足,食到舔舔脷

虾兵蟹将三文治 (Set: $101)
- 一食落去就好有惊喜,入口就尝到软壳蟹同虾嘅鲜甜美味,他他酱几香甜,充分带出海鲜嘅鲜味,食到好滋味

3日3夜自家手切薯条 (中)
- 手切薯条系较粗身大条,外面炸到好香脆可口,入面软软绵绵,口感层次好丰富,一条接一条,食唔停口
- 配黑蒜滋味酱 (+$7):黑蒜超级突出,蒜香浓烈,但唔会太重口味,辣辣哋又带点甜味,配埋厚身嘅薯条食一流
- 配蕃茄酱:蕃茄酱酸酸甜甜,甜酸程度调校到啱啱好,夹埋一齐食好好味

玫瑰鲜奶咖啡 (冷) (+$10)
- 咖啡好出色,香浓甘香,而且玫瑰香味非常突出,香甜可口,甜味中和咗咖啡嘅微甘,配搭一流

伯爵茶鲜奶(冷) (+$10)
- 伯爵茶鲜奶好好饮,入口顺滑,牛奶嘅甜味同伯爵茶嘅茶香完美咁融合埋一齐,咖啡以外另一个top choice

餐厅内部环境设计几有格调,灯光明亮,而且整体食物质素好高,用餐经验好开心😆

感谢 Bonnie N

2020年12月19日点评 通过移动设备发表

【K11写意下午茶】
今日嚟到尖沙咀K11行街,顺便食Tea再返屋企。
呢间餐厅设计得几靓,空间阔落,好适合同情侣或闺蜜黎打卡🥰🥰。

虾兵蟹将铁板三文治+中薯条+饮品 $101
呢个三文治入边有软壳蟹、小龙虾沙律、椰菜丝、萝卜丝同埋他他酱,配料丰盛,食落好开胃。
薯条加$7仲可以转自家酱

慢条斯理食肉兽铁板三文治$101
呢个三文治配有牛仔扒,流心蛋、番茄片、生菜仲有巨量芝士。食落到舔舔脷。🤤🤤

伯爵茶鲜奶咖啡(跟餐+$10)
玫瑰鲜奶(跟餐+$10)

大大杯特饮只系需要加$10就可以转到,茶底香醇,咖啡浓郁。玫瑰鲜奶好有特色🥰🥰,好饮得黎打卡都一流。

感谢 cherry_cc186
2020年12月5日点评 通过移动设备发表

今日黎到一间装修简约,好型格嘅餐厅😚我地叫左四个lunch set
每个set都有三文治+薯条或沙律或汤+野饮
都可以自己配搭其他,追加小食
1️⃣三文治
呢度啲三文治全部都用料丰富,你睇张相就知😍
我最钟意虾兵蟹将铁板三文治
里面有原只嘅酥脆软壳蟹同埋小龙虾,我最钟意系佢个蔬菜配搭,紫椰菜丝同埋醋渍红萝卜丝令到个三文治带啲酸味,食落好开胃,又唔会乾,俾十个like

欧陆监狱铁板三文治🥪
呢个最特别!里面有通心粉、肉丸、流心蛋同埋蔬菜,中间仲有啲薯饼,识落好有层次

大只水手铁板三文治
呢个卖相就最靓,居然中间有糖心蛋,仲流心添,炸鸡块外面香脆里面软嫩,唔会太肥,食落味道都唔错

慢条斯理食肉兽铁板三文治
牛仔排好惹味,配搭芝士、蕃茄同埋生菜,就好似食紧汉堡包咁呀,good

2️⃣小食
三日三夜自家手切薯条
好大条嘅薯条,好香脆,我哋拣咗黑松露蛋黄酱,好味道

单点:芝士烤普罗旺斯炖肉丸
卖相好靓!芝士多到可以拉丝,蕃茄蓉配搭肉丸好啱,肉丸肉味浓郁

单点:自家制蟹肉忌廉饼配他他酱
超级好食!下次都会叫!里面有清楚见到好多蟹肉,忌廉饼外脆内软,味道非常唔错

单点:酥脆牛油果配芒果莎莎酱
芒果莎莎酱有啲辣,酸酸甜甜辣辣嘅味道同牛油果脆饼好夹

3️⃣饮品
玫瑰鲜奶
颜色好靓,粉粉红红,有玫瑰嘅花香,奶味香浓

伯爵茶鲜奶
伯爵茶味香浓,推荐!

热情果提子果汁
果汁味道芬香,酸酸甜甜,非常唔错㖞

蜜桃果汁
有好清香嘅蜜桃味,唔会太甜

我哋四个同事虽然分开咗坐,但系隔住条走廊都可以倾偈,呢一餐真系食得好满足,满载而归

感谢 heygoeat123
2020年11月28日点评 通过移动设备发表

拉面叉烧铁板三文治餐 $95
今次选择咗拉面叉烧铁板三文治餐,以橄榄油烘烤嘅铁板三文治相对轻盈健康。加入日式梅头叉烧、味付荀丝、溏心蛋、味噌拉面等,成功浓缩日式拉面精华于三文治之中。混合芝士同味噌蛋黄酱,味道毫不干身,层次丰富。

感谢 snowliving
2020年11月29日点评 通过移动设备发表

讲起铁板烧三文治 除左Isaac Toast 又有一个好正即选择要介绍比大家😍 系系K11 Musea 主打玩味配搭 以意想不到既食材作为三文治饀料 但系价钱仲好大众化既Hand3ag🥪 店舖装修明亮 座位都几多 入面仲有卡位👍🏻
Lunch set 三文治单点都系$49起 加$39 upgrade套餐仲有薯条/餐汤/沙律+餐饮😱 好抵食🤩 单点小食$28起 呢到食物选择好多 今次试左好多食物 抵食又好食 等我逐个项目介绍比大家啦☺️
三文治🥪
1. 虾兵蟹将铁板三文治 材料有酥炸软壳蟹 小龙虾沙律 紫椰菜 醃红萝卜丝配他他酱🤤 听到都知好食 我地一致觉得最钟意食 三文治用铁板烘 口感香脆 软壳蟹配上醃过既红萝卜丝 酸酸地好夹 一d都唔腻👍🏻
2. 拉面叉烧铁板三文治 材料有日式叉烧片 味噌拉面 味付溏心蛋 味付荀丝 牛油粟米粒 熔岩芝士同味噌蛋黄酱😍 完全系惊喜之作 无谂过日式拉面可以crossover三文治 感觉就好似之前好出名既营多三文治 原来真系可以毫无违和感 好夹🤤 调味到位 拉面口感都控制得好好👍🏻
3. 慢条撕理食肉兽铁板三文治 材料有手撕牛仔排 㶶边流心蛋 蕃茄 生菜 芝士同芥末籽蛋黄酱🤓 又系爆哂馅超级足料 一口咬落去食到手撕牛同蕃茄 每一款三文治既酱汁既配搭加上蔬菜都好巧妙咁令三文治带清新感 好出色👅
4. 欧陆监狱铁板三文治 材料有玫瑰芝士烩通心粉 普罗旺斯炖肉丸 脆薯饼 㶶边流心蛋 生菜 芝士😍 果然好有欧陆风情 一啖食到mac and cheese同肉丸 好丰富😆
小食
1. 三日三夜自家手切薯条 用上矜贵既Agria薯仔 先慢煮 再低温轻炸定型 再高温炸至金黄色 要用上3日3夜用心制作 外脆内软既手切薯条 你可以抵挡到?🤩 加$7就可以试到自家调制酱汁 我试咗黑松露蛋黄酱 真系好完美 香浓黑松露味配搭香脆粗薯条 好幸福😍
2. 自家制蟹肉忌廉薯饼配他他酱 一份有3件 都几大件多馅 馅料棉密creamy又食到一丝丝蟹柳好正👍🏻
3. 酥脆牛油果配芒果莎莎酱 同蟹肉忌廉薯饼好似 不过馅料系好多好多既牛油果🥑 不得不赞佢哋既芒果莎莎酱 酸酸甜甜 中和左牛油果既腻 好好食🤤
饮品🍹
1. 白桃姜茶 本身套餐已经包括左 可选咖啡 汽水同多款茶 呢个白桃姜茶好香 唔算太姜都几岩冬天饮👍🏻
2. Rose Latte 套餐加$10可以升级特色咖啡同Rainbow Smoothie 🤩 非 常 推 介 大家加呢杯特饮😍 Latte可以拣有咖啡/无咖啡 Rose Latte 底加左玫瑰糖浆 好香玫瑰花味 唔会好甜 重点真系好靓🌹
3. Earl Grey Latte 同样系加$10 面头有1粒小Macaroon好可爱😆 伯爵茶同咖啡配合得天衣无缝 口感幼滑👅
4. 橙沙冰 套餐加$10 成份有香橙 苹果同胡萝卜🥕 好清新🤩
5. 餐汤 北海道野菜薏米浓汤 真系好有去北海道 冰天雪地饮热汤既感觉 好足料 好多野菜粒同薏米 好健康🌟

感谢 foodiecouple_ms

查看过HAND3AG的旅行者还看了

去过HAND3AG吗? 请分享你的经验!