“Fusion创意寿司卷物”
Chotto Maki的点评 - 停止营业

Chotto Maki
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年2月28日点评 通过移动设备发表

一向对卷物情有独钟的我,今日就去试新嘢,就系Chotto Maki 既卷物,睇晒所有食评,做晒资料蒐集,于是就叫咗最多人赞好的Lobster Roll。

入到店舖,感觉环境干净企理,叫完嘢食,店员就即叫即做,好快手,张外卖单唔使等咗5分钟就有得拎走。🤩

Lobster Roll
最上面的一层有火炙三文鱼,三文鱼控必定喜欢!入面有龙虾沙律和牛油果,食落时有口感,层次分明,好好味!难怪人人都赞。👍🏻

三文鱼寿司🍣
三文鱼好肥美,表面有光泽,有入口即化的感觉,朋友都赞口不绝。寿司饭都好香口,好彩叫咗两客,所以先够分。

带子寿司
带子好大粒,非常鲜甜,一客三件唔系好够分,下次都要叫两客。🤣

无论食物同服务,呢间餐厅都俾咗一个唔错嘅印象俾我,希望在疫情下餐厅仍能营运下去,唔好令我哋错失一间咁特色嘅餐厅!

感谢 rurubibi

2021年2月25日点评 通过移动设备发表

我真系好钟意食寿司,之前食过湾仔呢一间Chotto Maki 印象好深刻,因为寿司种类好特别,同埋好新颖。今晚叫咗个Mango Dynamite 同埋Philadelphia。Mango Dynamite系个芒果吸引咗我,加埋青瓜非常之清新,最适合配天妇罗炸虾。Philadelphia绝对系集合晒我所有钟意嘅嘢,有牛油果,三文鱼,芝士,蟹子。真系冇办法抗拒,所以次次都会叫呢个Philadelphia。今晚特别留意即整寿司嘅员工,非常之专业,努力,见见寿司都好足料,好用心咁样制造。因为好钟意食三文鱼,所以都叫咗几件三文鱼寿司,最后加个牛乳布甸,作为呢一个外卖晚餐嘅总结。

感谢 ClaudiaW0228
2021年1月21日点评 通过移动设备发表

油尖旺区愈嚟愈严重😅小妹决定呢排叫多啲外卖,今次叫咗间我最钟意嘅饭卷😍

🍙CHICK CHICK $72
劲大个饭团🍙一大条切开四份,用筷子夹起好有重量😃表面有甜甜哋嘅蛋黄酱,馅料有照烧鸡肉、大大圈爽口椰菜,开胃嘅醃白萝卜同软淋淋嘅牛油果,一啖一定咬唔哂🤣

🍡BLACK MAGMA $72
呢个好似嘅卷物咁,一共8件细细块,一啖食落去喺入口即溶,口腔里鲜甜嘅吞拿鱼味,然后喺淡淡带子同葱花味🤩呢款老人家都钟意啊!

🍣油甘鱼寿司$42 (3块)
就算啲饭点咗鼓油都食得出油甘鱼嘅味道😳

感谢 CC m
2021年1月11日点评 通过移动设备发表

平日去买寿司吃,都是会沾上豉油及芥末吃,但买这间店的,不沾任何酱油,也很好吃😍

芒果炸虾炸 Mango Dynamite~炸虾卷很香口,寿司上面加了一片芒果,芒果的果酸味,即时解了炸虾的油份,令整件炸虾卷清爽了不少~

鸡肉牛油果 Chick Chick~很大件的一卷寿司🤣内里有鸡肉,杂菜,牛油果,外面还有蟹籽及沙律酱,令整件寿司变得很丰富,而且还很饱肚,很大的一卷寿司🤣

炸鸡~有配上柠檬一件,加上柠檬汁去吃炸鸡,肥腻感全解,酸酸的鸡肉很美味

感谢 angelkwok911
2021年1月6日点评 通过移动设备发表

而家夜晚禁堂食,喺湾仔做完嘢五点几,梗系买啲外卖返屋企食算数啦, 谂起之前去过Chotto Maki 食寿司卷质素唔错,双脚又不其然去揾佢,寿司卷嘅好处系唔会买到返去林啤啤吸晒水!
入到间店依然俾人好舒服嘅感觉,清新干净
Sea monster
好大卷,四件大大件,咬落趣博博,一啖肯定放唔到入口,上面铺满晒樱花虾,酱汁又好味,必食之选
Black Magma Roll
无谂过个黑芝麻汁咁特别,成件事加埋口感丰富,食出吞拿鱼茸的鲜味!
Hamachi sushi
油甘鱼寿司超肥美,入口即溶,满口油脂!高质素的表现
员工友善亲切,外卖包装得十分精致,贴心地放晒筷子豉油Wasabi

感谢 hungrypg

查看过Chotto Maki的旅行者还看了