“【My Ahjussi 外卖85折】”
My Ahjussi的点评

My Ahjussi
提供送餐服务
香港排名第4,097 (共15,644家美食)
周围地区: 油尖旺区
周围地区: 油尖旺区
2020年12月12日点评 通过移动设备发表

而家晚晚六点就禁堂食,唯有叫外卖,餐厅装修都几靓,可惜今次冇得入去打卡,享受唔到餐厅嘅环境。而家外卖做85折,食物比想像中好食,性价比高。
新猪肉豆腐锅 ($58)
泡菜锅汤底好浓味,都几辣,猪肉碎底加埋泡菜汤捞饭好好食好惹味。里面仲有秋葵正
软壳蟹忌廉汁意粉($98)
软壳蟹大大只,炸至金黄香脆,内里蟹肉蟹膏比例算多,忌廉汁杰身,配有香菇。
蒜香蜂蜜炸鸡6件($98)
六件炸鸡份量多大大旧,有两旧鸡胸,两只鸡全翼同两只鸡锤,外皮香脆,炸粉厚薄适中,蒜香蜂蜜调味出色,每样野都恰到好处,推介呀!
巨峰提子梳打($20)
芒果梳打($20)

感谢 mmyfoodland

2020年11月27日点评 通过移动设备发表

餐厅:My Ahjussi (大角咀)
地址:大角咀大全街39号地舖

最近去咗大角咀一间韩式cafe食件炸鸡、饮杯咖啡☕️,呢间cafe有3️⃣️⃣大卖点。首先佢哋喺一间良心企业cafe,请咗一位聋人同一位自闭症嘅员工;其次cafe有好靓嘅装修,天花白茫茫嘅花海、绿油油嘅草墙、假鸟等,配合埋粉红色嘅发光灯牌,成间cafe仲好有少女情怀,而最后一点就喺cafe提供素食餐单

黄金咸蛋炸鸡 $118/6件
Cafe嘅韩式炸鸡用咗欧洲嘅春鸡,每份都有齐胸、下槌、髀同翼,可以拣6件或者12件。拣12件嘅话可以配搭两种味道,有原味、韩式甜辣、蒜香蜂蜜、咖喱粉、卡邦尼同黄金咸蛋味,大玩fusion味道。我就拣咗黄金咸蛋味,外皮金黄香脆,有浓郁嘅咸蛋黄香,咬落肉质鲜嫩多汁,喺价钱贵咗少少,不过都值得一试

黑松露杂菌薄饼 $128
Cafe嘅薄饼面团喺自家制嘅,每块都经过12个钟发酵,饼底较厚,食落松脆厚实。有6️⃣种口味选择,我就拣咗黑松露杂菌味,用咗冬菇、鸡髀菇、白菌、红洋葱,同埋黑松露酱。黑松露味唔会太出,有拉丝芝士,食落阵阵芝士香同埋有丰富嘅菇菌粒,仲带有淡淡黑松露香

焦糖玛奇朵 $38
最后梗系要试返杯由聋人员工冲制嘅咖啡啦,拉花系一个大大嘅心形,凭呢杯macchiato我就知呢间Cafe同员工都充满外心

感谢 hinsonfoodhk
2020年8月20日点评

唔知大家有无睇过韩剧「我的大叔」呢?剧集无论在编和演方面都很出色,节奏平稳,细腻之中绝不沉闷。

近日浏览网页,得知大角咀大全街开咗间叫「My Ahjussi」嘅韩式 Café,店名的意思即系「我的大叔」,名字改得挺有趣,趁这天在附近办事,就顺便过来吃顿 late lunch。

估唔到餐厅嘅装修咁靓,以花系为主题,虽然店内空间不算很大,但就胜在布置有心思,天花铺满一朵朵樱花,粉红嫩白交织,异常娇艳, 配合柔和的灯光,带点浪漫风情,同情侣去就最啱 feel!

先研究一下餐牌,餐厅主打韩国料理,有韩式炸鸡、手工薄饼、饭类、意粉、汉堡包、小食及各式饮品等供应。店员话餐厅依家系试业期间,堂食及外卖自取均可享 8 折优惠!

拣咗个午餐鳗鱼汉堡,另外再散点咗一客海鲜薄饼, 午餐附送蛋花汤同三款韩式前菜。前者汤味清甜,入口不咸;而韩式前菜就有大豆芽、醃渍萝卜和泡菜。

鳗鱼汉堡配炸薯条 ($128) 个汉堡包果然有睇头,用上原条鳗鱼夹于包内,卖相够晒型格。条鳗鱼肉质好厚嫩,而且长度十足,连汉堡包都无法把它遮盖住,加上大量菇菌,可见其重量级份量。

面包柔软有弹性,配沾满酱汁嘅鳗鱼吃,味道一流!薯条即点即炸,拿上手时仍热烫烫,入口脆得嚟又唔空心。

另外个海鲜薄饼 ($128) 水准亦唔错,同样是即点即制,送上桌时仍热辣辣。批底软熟,咬落不会干争争,饼心带点轻软柔韧,口感比一般薄饼丰富。至于面头嘅 toppings 亦下得非常慷慨,有蟹柳、蚬肉、虾、带子粒、红洋葱、菠萝、青椒、黑水榄和千岛酱,入口馅料惹味,饼底富麦香,Pizza 粉丝必试!

饮品点了芒果苏打 (跟餐+$20) 同可乐 (+$18),梳打味道很清新,入口酸酸甜甜,饮完真系透心凉。

可以悠闲地享受一顿丰富午餐,实在是赏心乐事。

感谢 mjqueen7e
2020年7月27日点评 通过移动设备发表

早几天看到大全街开了新的店 看见门面好漂亮已经想吃
今日终于来啦~ 原来是吃韩国菜的~

环境真的好好~店内都好漂亮好适合打卡!

因为疫情所以提供即弃餐具~

推荐菜式:

2021年5月15日点评 通过移动设备发表

用餐日期:2021年4月

查看过My Ahjussi的旅行者还看了

中国香港

去过My Ahjussi吗? 请分享你的经验!