“宫崎和牛进驻旺角😜直送食材,食外卖都可以好似系日本咁~”

有田和牛专门店
2021年2月27日点评 通过移动设备发表

疫情关系,依家放工后都冇得出外食饭
唯有买外卖返屋今次行过见到呢间日本风嘅有田和牛专门店,门口仲有部自助贩卖机,完全好似日本咁不过唔识用都唔紧要,都有店员教客人点用

原来有田和牛专门店,有60年饲养和牛,由繁殖、[调皮]培育、加工、出售一条龙~以合理价钱食到优质和牛!

Mr. Arita华之盛丼定食
为咗食真啲宫崎和牛,就叫咗佢哋嘅主打和之盛丼定食!和牛经香煎再配上调味,口感紧致滑顺,宫崎和牛本身脂肪丰富,但食落清爽唔油腻!再配日本珍珠饭,真系好似去咗日本咗

卵の极上和牛丼
嫩滑滑蛋配上宫崎和牛,到底系咩感觉?每一口和牛都沾上浓郁滑蛋和牛肉质鲜嫩,口感软中带嫩滑嘅滑蛋,入口即溶铺不知不觉就食晒成碗!

辛口泡菜赤豚丼
呢款我个人几钟意,泡菜带微辣,口感细腻清甜清脆,食落好开胃,豚肉肉质细致,即使配辛辣嘅泡菜但豚肉啲鲜味不会被盖过

每个餐都配一盒沙律同面豉汤
呢间 面豉汤好啱我口味, 面豉汤颜色偏深,非常之浓郁,而且都足料,有豆腐、昆布等,饮完真系成个人暖晒

感谢 Ctyingz
2020年9月17日点评 通过移动设备发表

店铺:有田和牛专门店 (网店)

我们一生中都会犯下种种过错,说谎、欺骗、口出狂言、伤害别人......你最近一次犯的过犯又是甚么?我基本上每天都犯著同样错误,就是对家人没耐性,经常埋怨和粗暴地说话。我知道这已成了习惯,但我仍然希望神的慈爱能怜恤我这个罪人,使我学习如何改变旧我,成为一个口出恩言、用爱待人的人

最近成日落大雨⛈,少咗出街都想系屋企食下好西,今次就有机会试到有田和牛专门店 @mr.arita 嘅有田和牛套餐,$599就有齐火锅同烧肉,呢个价钱仲包晒食物、炉具同运费,坐定定就有得系屋企叹住烧、叹住渌♨️,仲好贴心咁送咗枝衣物消毒除臭喷雾,咁就唔怕整到屋企啲衫一阵味

火锅炉同铁板炉好易组装,有哂说明书同埋食呢个套餐嘅最佳方法可以参考,超贴心

有田和牛の大对决定番(宫崎产)[二人前]包括:
有田和牛肩胛片6片
有田和牛上肩胛片4片
有田和牛下肩胛片4片
澳洲M5和牛肉眼片8片
和牛牛脷片8片
和牛牛丸4粒 (得奖有田和牛选用)
日本松叶蟹脚4条

芝士竹轮 2件
皇帝蟹棒 2条
娃娃菜 50g
羽衣甘蓝 50g

呢个份量真系3个人食都够‍‍!牛肉份量仲好足,有田和牛肉香鲜浓,唔洗用油,一放上烧热嘅铁板上面就有牛嘅脂油流出,闻到都流晒口水,我特别钟意牛肩胛薄切片,入口即溶,牛嘅纹理仲好匀均添

感谢 hinsonfoodhk

查看过有田和牛专门店的旅行者还看了

去过有田和牛专门店吗? 请分享你的经验!