“鸡翼山”
鸡翼山的点评

鸡翼山
香港排名第5,646 (共15,644家美食)
周围地区: 新界
周围地区: 新界
2020年12月8日点评 通过移动设备发表

我地成家都系鸡翼控,每次食鸡翼每人都要食5至6只先够喉,之前去左葵芳新都会广场果边整野,难得成家一齐出动,整完野,都有入新都会行下,顺手入定货准备换季,就俾我地见到间专食鸡翼既小食店《鸡翼山》,我地一家咁钟意人鸡翼紧系要入去试下喇。

本来以为其实鸡翼款式来来去去应该都系得几只,入到去见到张菜单都好多款式,好多口味真系估佢唔到。

今次第一次黎食就叫左:
02原味脆香鸡翼; 原味鸡翼,食落有蒜香味,又劲juice ,咬落去肉汁喷出黎,劲好味。
08港呢D友情万岁柠茶鸡翼; 冇谂过柠茶香港人咁钟意饮都可以拎黎整鸡翼,味道酸酸甜甜咁真系好开胃,好好味。
10香茅黑糖珍珠瑜伽鸡翼;黑糖珍珠奶茶就饮得多,拎黎醃肉真系谂都冇谂过,个感觉系点呢?一定要试下,黑糖味好重,令到个香茅味就冇咁出,不过个黑糖味真系好香好好味,加埋真系有珍珠系面个口感好得意。

鸡翼山既鸡翼真系估唔到咁特别,等疫情过去要黎试埋其他味道先得

感谢 Icewinglam
2020年12月6日点评 通过移动设备发表

众所周知葵涌广场有不少小食,但原来新都会广场都有间专卖鸡翼嘅小食店,佢哋嘅鸡翼有多款创新口味,更选用成本较高嘅波兰无激素优质鸡翼,确保食物品质

12件鸡翼套餐 + 饮品($118)
咸柠七鸡翼
鸡翼用咗咸柠檬、蜜糖及七喜汽水,外表似蜜糖鸡翼咁满布蜜糖,但味道食得出除咗有蜜糖味外,仲有好出嘅咸柠七味,咸咸甜甜咁都几好食

新加坡明哥脆香鸡翼
呢款鸡翼加咗鱼露调制,外皮炸得香脆干身,食落juicy之余仲辣辣地,味道真系几惹味,我觉得4款当中呢款系最好食

鼠尾草咸蛋黄哥鸡翼
卖相好吸引,鸡翼外表布满流沙咸蛋黄,真系香气四溢食落真系有劲浓咸蛋黄味,但又唔会觉得腻,真系越食越滋味店员话呢款鸡翼味道比较香浓,所以建议最后先食!

柳橙冰绿茶
特意要咗少冰,味道唔会好甜,饮落有少少橙味,但又唔会盖过咗绿茶味,清清哋几解渴

香茅黑糖珍珠瑜伽鸡翼
店员多做咗一份,所以送咗2只俾我哋试吓,真系劲好人☺️呢款鸡翼同麦记嘅热香饼配枫糖浆味道好似而且配珍珠系几特别,但对我来讲太甜啦

小店嘅鸡翼系即落单即制,所以保证新鲜热辣又惹味,即使等候需时都觉得值得

感谢 dyiongw
2020年9月24日点评 通过移动设备发表

店铺:鸡翼山 (葵芳)
地址:葵芳兴芳路223号新都会广场1楼180号舖

前排去咗葵芳广场到行街,中间经过新都会广场,见到呢间位于1楼嘅鸡翼山,之前成日都听到唔少人去食呢间鸡翼店,今次一于打铁衬热去试下佢地嘅鸡翼先

鸡翼最少买4只,所有鸡翼都系即叫即炸,仲可以自选鸡中翼或者鸡锤,而我今次就试咗3款鸡翼同埋一杯山楂苹果茶

文青风玫瑰鸡翼
非常优雅文青嘅鸡翼,真系啱晒打卡,食落有清新玫瑰花香,几特别

咸柠七鸡翼
一开头食落有啲似中药味,但慢慢就食得出系咸柠七嘅味道,新奇有趣

香茅黑糖珍珠瑜珈鸡翼
唔好以为黑糖珍珠一定系饮珍珠奶茶先有,原来食鸡翼都可以见到佢哋!估唔到香茅同黑糖珍珠再放喺鸡翼度又几match,值得一试

依家买任何嘢加$28,仲可以换购原价$38嘅香辣避风塘蒜炒鸡翼尖一客(15只),夜晚买嚟做都唔错

感谢 hinsonfoodhk

查看过鸡翼山的旅行者还看了

中国香港

去过鸡翼山吗? 请分享你的经验!