“好舒服嘅餐厅”

Oasis Bar & Grill
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年3月26日点评 通过移动设备发表

去诺士佛台唔一定要饮酒嘅。为食妹揾到间好舒服嘅餐厅享受light Dinner 。

巴马火腿、流心、芝士肉酱焗酿大啡塔
上层系ham++。下层系+肉酱+。口感二重奏。一开蛋黄流晒出嚟。好好味。

羽衣甘蓝藜麦沙律伴烤、西柚、松子仁
呢个沙律望落好似好寡。食落原来又唔系。
个dressing酸酸甜甜好开胃。妈咪大赞100分。

Refreshing Passion~
呢杯系Mocktails。主要成份系Passion Fruit 。Apple Juice 。Mint Leaves 。

唔饮酒嘅我见到隔离枱杯drinks 甘靓。我又忍唔住嗌咗杯。

感谢 BeeBeeLeeLee

2020年11月25日点评 通过移动设备发表

Oasis Bar & Grill

今日放工去左尖沙咀楼上吧饮酒同食晚饭,放工要chill下

Cajun Fries ($78)
辣味炸薯条配蜜糖芥末酱 ($78)

炸薯条粗身,即叫即炸,好香脆,辣粉再洒响薯条表面,唔会太辣,再加上蜜糖芥末酱,味道好夹,必点

Carbonara Cauliflower ($78)
卡邦尼三重芝士焗椰菜花 ($78)

芝士份量多,好浓既芝士味,每一啖既椰菜花都会食到芝士,再加烟肉同忌廉,令口感更加丰富,食落又唔会好漏,唔错

Quesadila ($108)
墨西哥芝士鸡肉烤饼配牛油果酱,酸忌廉,蕃茄沙沙

烤饼烟韧,边位好脆,芝士有拉丝既效果,鸡肉新鲜,配上3款酱汁一齐食,口感好特别,3种酱汁加埋原来好夹,必点

Pancake with Banana ($98)
荷兰铁锅班戟配焦糖香蕉,朱古力酱及云呢拿雪糕

朱古力酱加入左酒去调制,好特别,朱古力酱好香酒味,焦糖好脆,薄薄既一层盖住香蕉,再加埋雪
糕同朱古力酱都唔会太甜

The Oasis ($148) Cocktails

杯酒好特别,调出黎好易入口,有好香酒味,但带有香甜味,黎到必点既酒

感谢 ykjim
2020年11月11日点评

餐厅入面环境昏暗,气氛系几好
先叫两杯cocktail,放松吓心情~
Whisky sour真系饮品如其名!都几酸㗎..
Mojito 薄荷味重,好refreshing!
之后点左一个小食,系一客好特别嘅三文治!
呢个系烧猪腩伴烤西瓜三文治!
平时整三文治嘅面包用咗西瓜代替,冇咁饱滞~
一层西瓜一层烧猪腩,口感好特别!西瓜可以减轻猪腩嘅肥腻感!
主菜要咗炭烤猪鞍~ 烤得好靓仔!猪鞍少少偏肥,肉质好嫩滑~伴碟嘅焦糖苹果蓉不能错过,配埋猪鞍一齐食好夹!

最后当然要食甜品!
Apple Tart要等大约15分钟,新鲜焗起,tart底香脆,配埋云呢拿雪糕,一冷一热好正!

Oasis确系唔错,饮嘢食嘢都系一个好地方,下次要早啲订位,坐下打卡位先得!

感谢 Kitty N
2020年11月5日点评 通过移动设备发表

与朋友去咗一间环境一流嘅餐厅,餐厅内貌似雀笼嘅梳化系打卡位,可惜已full booking‍♀️但餐厅另一边嘅气氛都唔错,好有格调

西班牙烧猪腩拌烤西瓜三文治($108)
西瓜款式嘅甜品就食得多,但以西瓜入馔真系少见烧猪腩片几好食,但唔多唔少都有啲油腻,西瓜嘅清爽正好可以中和腻感,再配同酸甜嘅热情果酱,呢个配搭既新颖又惊喜!

炭烤美国顶级谷饲西冷拌香草烧新薯·时令疏菜($338)
牛扒要咗medium well,切开后见到中间有少少粉红色,可见火候控制得不错!牛扒有嚼劲之余,肉味亦浓,配菜亦烹煮得唔错,但略嫌整体份量较少!

Tropical Delight($88)
点咗一杯signature mocktail,呢杯以柑桔、西瓜汁及苹果汁等调制而成,酸酸甜甜几清新!面头嘅菠萝片系餐厅自行风乾,口感似软糖,味道劲香甜,估唔到一块风干菠萝都咁有惊喜,好味道

Sapporo ($68)
价钱以地区嚟讲都算合理!

呢度除咗有得饮酒外,仲有Shisha,啱晒三五知己嚟chill吓

感谢 dyiongw
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2020年11月1日点评

环境、食物质素都一百分❤️
眼见好多朋友推介依间餐厅听讲打卡位,同食物质素都好好☺️所以引唔住黎试下一入到黎,系好暗既环境,开住柔和既灯光都应受到依个气氛好好好❗️黎拍拖紧值系一流
西班牙烧猪腩伴西瓜三文治 $108
以西瓜做主题既菜式很少见猪腩肉跟西瓜相隔而成为三文治‼️卖相精致又新奇.猪腩肉烤至外皮带脆,咬落咸香可口微微烤过的西瓜片多汁清甜刚刚好好中和了腩肉既油腻感,配合底层的果酱同吃,层次分明得黎又清新
炭烤美国顶级谷饲西冷伴香草烧新薯 时令蔬菜 $338
西冷嘅肉质上乘咬落去软腍富弹性❣️因为本身怕食太生嘅肉所以叫左七成熟,切开块西冷仍可见到粉嫩的肉质整体肥瘦适中, 令人回味无穷❗️伴碟有香草烧新薯、法边豆等等,为整道菜加添绿意,又可以有唔同的口感
Diamond in the Sky $148
Sparkling wine 加上可食用金粉营造出一个闪亮嘅星空睇落去有梦幻嘅感觉搭埋peach liqueur, 品尝到酒味之余又有小小桃嘅香甜☺️

感谢 feimuihk

查看过Oasis Bar & Grill的旅行者还看了

去过Oasis Bar & Grill吗? 请分享你的经验!