“粉红色花花餐厅,窝夫打卡超级正”
Sean Cafe & Lounge的点评 - 停止营业

Sean Cafe & Lounge
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年3月23日点评 通过移动设备发表

地址:铜锣湾谢斐道535号Tower 535地下1号舖

最近铜锣湾人气花花少女黄店 seancafehk 推出咗四款新嘅打卡食物💛,包括蜜汁德国咸猪手紫薯汉堡配薯条、红鹤焦糖雪糕粒粒配窝夫、桂花班戟同Séan儿童餐🚘,搞到我忍唔住即刻去帮衬,叫返两样嚟试吓😋

✝️蜜汁德国咸猪手紫薯汉堡配薯条 $148
粉紫红色嘅汉堡包都喺第一次见💖,餐厅自家制嘅紫薯汉堡烟韧松软🍔,相对低糖健康,配上甜蜜蜜又多汁嘅手撕咸猪手肉,加埋爽口嘅青瓜片、萝卜丝同埋生菜🥬,层次非常丰富

✝️大蘑菇牛油果沙律 $128
醃制煮腍咗嘅大蘑菇好大好吸睛,一切开菇汁就流到落下面嘅沙律🥗,牛油果切成碎粒🥑,连埋番茄仔同生菜仲有少少醋一齐食都几fresh

✝️红鹤焦糖雪糕粒粒配窝夫 $118
影相一流嘅必食甜品之一📸️,四件心型窝夫之间有士多啤梨忌廉夹杂住🧇,同时成为咗焦糖雪糕同红鹤马卡龙嘅「蜗居」🦩,撒上大量Oreo同木槺碎,仲有砌得好靓嘅新鲜士多啤梨切片🍓,无论用嚟打卡定喺饭后甜品都一样咁得😍

2021年2月4日点评 通过移动设备发表

这间Cafe以粉红色的樱花作装饰,行入去好像走进一个粉红色的世界。这𥚃的蛋糕外型精致而且味道又不太甜,所以可以一次过试晒三种口味!

伯爵茶Mouse Cake
栗子朱古力Tart
咖啡味招牌Mouse Cake

配玫瑰花茶

感谢 leannewong
2020年12月18日点评

临近圣诞🎄食咗个「魔衣橱圣诞Afternoon tea」
一向有留意开呢间Cafe,出品都好精致加上Igable嘅环境,劲受女仔欢迎💞
今次呢个tea set 都几特别
用上玻璃架做咗个真喺可以打开嘅魔衣橱😍
一共2款咸点,7款甜点,另外配上杂果梳打同自选花茶🍹
Strawberry cream tart🍓 、chocolate tart🍫、
三文鱼多士同macaron都唔错,但mini burger就较干同单调,栗子蛋糕圣诞树都麻麻
味道都算系不失不过,咸点份量较少
但喺可以喺个咁靓嘅环境度Hea返成个晏昼😌
又可以疯狂打卡,都值番晒❤️🤟🏻
📍魔衣橱圣诞Afternoon tea($438)
🎄伯爵红茶mousse 盒
🎄马卡龙

感谢 Grassroots-Ruby
2020年12月17日点评 通过移动设备发表

地址:铜锣湾谢斐道535号Tower 535地下1号舖

铜锣湾黄店Séan Café & Lounge最近推出咗圣诞节特别版「魔衣橱圣诞Afternoon tea」🎄,一知道消息我就即刻仆咗去订位,务求打返个靓卡,叹吓港男下午茶☕️

呢个set喺12/12/2020至1/1/2021嘅下午茶时段供应,每日限量得8份咋🙈,物以罕为贵,你仲等咩🤤?

魔衣橱圣诞Afternoon tea $438
一个set喺二人份量,不过够姜嘅话嚟挑战一个人食哂都得😂,入面有伯爵红茶mousse盒🎁、雪人cake pop⛄️、栗子蛋糕圣诞树🎄、士多啤梨忌廉芝士塔🍓、 rudolph榛子朱古力塔🦌、抺茶奶冻水晶球🔮,烟三文鱼多士🥪,同埋安格斯牛柳迷你紫薯汉堡🍔,另外仲配埋macaron同杂果梳打🍹

唔洗多讲,睇相都知打卡一流😍,每款甜品都趣致可爱,隔离枱嘅女士望到都想走埋嚟食埋一份😆。我最钟意就喺雪人cake pop同埋rudolph榛子朱古力塔,唔好以为咁多朱古力同埋糖霜就一定会好甜,佢地啲甜品味道balance得几好,唔会太甜或者太腻,一边食一边饮埋杂果梳打,真系好chill啊😚

2020年10月3日点评 通过移动设备发表

地址:铜锣湾谢斐道535号Tower 535地下1号舖

Séan Café铜锣湾分店由门面到室内,由天花到墙壁,以致餐桌同食物,都充满住以粉红色同花花为主题嘅设计🌺,落足心机,无论坐边个位,叫咩嘢食,都绝对岩哂你打卡📸

Tiramisu pancake $108
唔讲唔知,原来义大利嘅「提拉米苏」系指「提神」、「补充能量」嘅意思💪🏻,而当中嘅Espresso咖啡、糖同可可,都有提神作用🤩。Séan Café嘅pancake松软,中间夹杂住浓郁嘅Mascarpone cheese🧀,面头嘅蛋白同cream完整覆蓋住pancake🥞,加上厚厚嘅可可粉,同埋一枝可以自己去唧嘅espresso咖啡,真系睇得玩得又食得😋

热洛神花茶 $48
疫情好返啲,成日出街食得多热气肥腻野🍫,真系好适合用返去清热解毒嘅洛神花茶,加上蜜糖调和洛神花嘅酸🍯,夏天加上食完甜品之后饮就啱晒😆,最重要系佢嘅盘同装饰都好适合用嚟影相架😏

查看过Sean Cafe & Lounge的旅行者还看了