“越食越过瘾的麻辣手撕鸡冷面”

Cocopig Hainanese Chicken
香港排名第6,414 (共15,687家美食)
周围地区: 北角
周围地区: 北角
2021年1月7日点评

麻辣手撕鸡冷面 $40
唔系好食到辣既我叫左麻辣手撕鸡冷面,原因系我真系好中意食手撕鸡同冷面。冷面用上荞麦面,微凉的面条质感有咬口,手撕鸡份量不少,唔鞋口。配菜有青瓜丝、车厘茄、粟米粒,青瓜丝口感爽脆,有少少解辣作用。

净系闻已经有麻香,麻辣味越食越出,先辣后麻,虽然好惹味,但食开BB辣既我最后食唔晒,嗜辣之人一定要试下。

特色椰香海南鸡髀饭 $48
海南鸡色泽金黄有油香,鸡皮薄,特登拣左鸡髀肉,贪佢够滑口。旁边酱汁甜甜地带点小辣,唔会过份抢味。平时食开油饭或者黄姜饭,呢度用上椰香饭,米饭有嚼口,亦有阵阵椰香,加埋配菜青木瓜沙律,配搭一流。

粉葛赤小豆茨实煲猪展汤 (跟餐$18)
好似每星期都会转汤,中意饮汤既我点都要试下,呢杯得汤水无汤渣,我觉得味道不错,健康又解辣。

蒜泥白肉 (跟餐$22)
超级多蒜,蒜香重不过唔辣,五花肉烟韧而且唔会太肥。

麻辣鸡肾 (跟餐$18)
酱汁同冷面款应该一样,鸡肾薄切,质地有d似鸡肾乾,颇有嚼劲。

感谢 eatwithbabe
2020年11月12日点评

因为早家姐少少放工,决定行去佢公司楼下等佢放工顺便买埋外卖一齐返屋企食,行到佢公司附近见到呢间海南鸡专门店感觉唔错就买嚟试下!
特色椰香海南鸡饭:
鸡肉滑嫩,油饭粒粒分明又清爽,带有淡淡椰子香味,配菜青木瓜沙律酸酸辣辣好开胃!
食疗拿杯汤(茶树菇香菇淮山汤):
茶树菇独特香气浓郁,味道清香,饮得出真材实料无味精,好有家的味道
时令菜芯苗:
菜苗腍甜无渣!
日式胡麻酱手撕鸡冷面:
鸡丝肉质滑嫩,每一条面都沾到酸甜嘅胡麻酱,配上大量爽脆生菜丝感觉好清新
金罗汉果养生茶:
有金罗汉果;菊花同杞子,饮落清甜感觉好健康!
卤水牛展:
卤水味道咸甜适中,牛展口感幼嫩,但可以切厚身少少,跟餐嘅份量都唔少❤️

感谢 angelee1989
2021年8月6日点评

用餐日期:2021年8月
    • 优惠度
    • 服务
2021年5月5日点评 通过移动设备发表

用餐日期:2021年5月

查看过Cocopig Hainanese Chicken的旅行者还看了

中国香港

去过Cocopig Hainanese Chicken吗? 请分享你的经验!