“新记冰室 旺角分店”
Sun Kee Cafe的点评

Sun Kee Cafe
香港排名第10,608 (共15,700家美食)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾
2021年3月22日点评 通过移动设备发表

#Fat99eat旺角

Fat99eat今次去到旺角觅食
拣左间以芝士面而出名既新记冰室
入到去见到基本上个个都系叫芝士面黎食
唔知呢到有冇芝士控呢?
而作为芝士控既你又试左呢间新记冰室未呢?

☞芝士汁猪颈肉煎蛋捞公仔面 54$

一场黎到紧系要试佢最出名既芝士面啦一放上台见到成碗面系都芝士 啲芝士味扑哂埋黎食落口果然冇令我失望 芝士味非常香浓 佢又唔会话食到一半会腻到食唔到 食完就岩岩好猪颈肉唔系话好重味 但岩架喇 因为啲面既芝士味都已经好重味 几样野夹埋好出色

✎常餐 浓沙嗲牛肉汤公仔面 48$
配火腿炒蛋拼牛油多士

由于Fat9都系沙嗲牛肉面既拥趸 所以见到佢呢到都有就试试佢令我有惊喜既系佢呢个沙牛面虽然唔系主打但都好好食佢个味系真系浓啲面又够生唔会煮到淋哂比我 啲牛肉又大大旧最紧要Fat9钟意沙牛系白汤 而佢正正就系白汤佢个火腿炒蛋加多士唔系平时hea一hea咁做配角 上台望落去都几靓仔 入口更加系满意

☞蜜汁龙须 50$
如果平时食开重味既 呢个蜜汁系非常适合你食落口佢唔系得蜜汁味 佢仲加左小小辣粉 令到你食落口唔系得甜味有小小辣味中和番

↬味道: ☻ ☻ ☻ ☻/5
↬服务: ☻ ☻ ☻ ☻ ☻/5
↬环境: ☻ ☻ ☻/5

新记冰室 (旺角)
旺角砵兰街185号地舖

感谢 fat99eat

查看过Sun Kee Cafe的旅行者还看了

中国香港

去过Sun Kee Cafe吗? 请分享你的经验!