“绝对唔系麻麻地既Mamaday Studio”
Mamaday Studio的点评 - 停止营业

Mamaday Studio
周围地区: 佐敦/油麻地
餐厅详细资料
周围地区: 佐敦/油麻地
2020年12月3日点评

Mamaday 一向系我好钟意食嘅Cafe之一,今次嚟到新开嘅分店Mamaday Studio,楼高三层,行入舖头,由行楼梯到每一个角落同细节都玩味十足,充满心思。除左活化成栋唐楼之外,入到泥好似参观紧一个艺术展览咁。

So Dirty (Espresso + Cold Milk)
Espresso同奶配合得啱啱好,饮落好嫩滑,奶味亦唔会抢咗Espresso本身嘅味道,都几唔错。

Oreo白朱古力咸蛋黄忌廉蛋糕
蛋糕嘅卖相好似冇乜特别咁,切开之后,名副其实系一个咸蛋黄造型嘅蛋糕。外面果层系Oreo饼干碎,中间𠮶层系白朱古力忌廉,而最入面嘅蛋黄带有少少咸蛋嘅味道同时又有忌廉𠮶种软滑嘅口感,系几有惊喜嘅一件蛋糕。

Hot Chocolate
天气凉凉地,饮杯暖笠笠既热朱古力就岩哂。朱古力味浓郁得来唔会甜得好紧要。

芒果慕丝蛋糕
甜度啱啱好唔会好腻,慕丝香滑软绵,饼底为蛋糕增添更丰富嘅口感,简单得泥又几好食。

感谢 EnjoyMyEverydayLife
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.hk 查看原文
语言

2020年12月1日点评

黎得mamaday,就紧系唔系净系黎饮咖啡食cake,最少都影返几张沙龙。 食物: 1. 抺茶芝士蛋糕-抺茶味加芝士 2. 士多啤梨芝士蛋糕-有士多啤梨同芝士 饮品: 1. Latte-第一次试Latte上面冻奶泡,非常特别,加埋暖暖既咖啡,但又唔会有奶羶味 2.是是鬼鬼旦旦-夏日清新特饮,用tonic+earl grey tea+pineapple + yuzi肉,饮落醒神,如果黎做野想精精神神,呢个都岩哂,唔驶黑啡! 劲钟意呢杯野!!!❤️❤️❤️❤️又甜又酸然后同平时嘅黑啡唔一样😍

感谢 goodandbad99
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com 查看原文
2020年11月30日点评 通过移动设备发表

去过Mamaday喺铜锣湾同尖沙咀嘅餐厅,食物美味、室内装饰鬼马又有趣,留有好印象;今日喺佐敦,知道佢有分店,就特登行去试吓😁

佐敦店系一间coffee shop,有小食同甜品,位于唐楼一共有三层:地下、一楼、二楼,室内嘅摆设、标语、图画都一样好鬼马得意😆,仲有好多我钟意嘅电影海报😁,呢度好似系将唐楼赋予新生命,感觉好正🥰

要咗一件泡菜猪肉酥皮批,再加一杯热朱古力,泡菜猪肉批有少少辣,几特别几好味;热朱古力就几香浓😋。我仲坐咗喺2楼一张好似办公枱嘅餐枱旁边,慢慢享用食物同饮品,背后有个阳台,初冬嘅太阳微微晒入嚟加埋少少凉风,真系kimochiii😆

感谢 BCChan6
2020年11月22日点评

位于佐敦嘅Mamaday Studio,自己一直都好想去。因为有一次经过咗佐敦嘅时候,见到呢间好瞩目耀眼嘅Studio,见佢色彩缤纷,系成条街最突出。今次我就同朋友一齐去呢间studio,睇吓有乜好食同平时啲mamaday 有冇分别😆。 Studio主要分两层,第一层系点餐区同埋有一排高台;第二层全层都系座位,另有小骑楼,又靓又chill。而且Studio入面有好多唔同嘅特色、搞笑字句,岩哂大家影靓相。仲有条七彩楼梯😍🌈

是日精选咸食 ($68) 睇menu真系唔知咩嚟🤔,问返老板先知𠮶日嘅是日精选系咸批,原来日日都唔同味。点知𠮶日系泡菜炒猪肉批😍,真心好有惊喜。 因为普遍cafe可以都系提供甜批,例如蓝莓批咁。泡菜炒猪肉配牛油酥皮,原来系一件好match嘅事👍,又唔怕甜腻腻,酥皮又松脆。真心推荐!

Oreo咸蛋忌廉蛋糕 ($55) 佢外形成只咸蛋咁好得意😀切开一半,原来入面都系一只咸蛋咁,有蛋黄同蛋白。 原来蛋白系忌廉芝士加白朱古力慕丝,蛋黄就最为特别,因为我本身以为蛋黄系芒果味或者热情果味咁,但原来佢都系咸蛋黄加白朱古力,咸咸地,真系 out of my expectation😙。

73.5%朱古力 ($38) 同mamaday餐厅一样,用樽仔装住。朱古力入面有好多朱古力碎,啖啖朱古力都有粒粒。钟意朱古力既朋友一定要试。

冰滴咖啡 ($unknown ) 冰滴咖啡高质,佢除咗有咖啡味之外,饮完会带少少咖啡酸味,比较苦。如果你唔钟意latte,呢款咖啡应该fit you!

感谢 jas4food
2020年11月20日点评 通过移动设备发表

趣味性十足自助咖啡店!
餐厅提供了咖啡及蛋糕等。取餐后沿楼梯上,每层都是打卡位,对联好盏鬼~ 🤩

楼上设有室内、露店用餐处
店主有品味 由布置、餐桌椅、饰品把整个环境都很配合得宜

暂时脱离一下挤逼都市也是不错选择!

感谢 Picky C
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文

查看过Mamaday Studio的旅行者还看了

业主:有什么想要和我们分享的吗?

拥有或管理这家酒店? 免费获取您的详情页以便回复点评、更新资料或者进行其他操作。

获取您的详情页