“布置落足心机”
Mamaday Studio的点评

Mamaday Studio
香港排名第106 (共16,095家美食)
卓越奖
周围地区: 佐敦/油麻地
周围地区: 佐敦/油麻地
2020年12月8日点评 通过移动设备发表

今日同男朋友黎Mamaday Studio食个下午茶,叫左两款食物同两杯饮品。
楼高三层,每层各有特色,布置落足心机,每个角落都系打卡位。
蓝莓贝果
口感烟烟韧韧,系一个健康既包点。
泡菜猪肉酥皮挞
成个配搭几夹,酥皮挞几香脆,唔错。
What-So-Ever SOE Special是是鬼鬼但但
呢杯由伯爵茶、菠萝柚子、得奖咖啡豆同Tonic Water制成,饮落带酸,几得意。
73.5%朱古力
朱古力味几浓,而且甜度适中。

感谢 chichi330

2020年12月4日点评

之前经过嘅时候一直都好想黎试吓,今日终于抽倒时间过嚟,而且唔算好多人流。入边玩味十足,超多打卡位,有霓虹灯嘅位,迷彩楼梯等等,过嚟打卡一流。系食lunch前过嚟呢度食少少野都系一个唔错嘅选择!叫咗一个brownie同埋蕃茄味既bagel ,平时好怕brownie会好甜,但呢度嘅甜度刚好,而且仲有啲杏仁。brownie 口感比较松软,好浓朱古力味。平时食bagel都好少有蕃茄味,感觉好健康,而且唔会好硬好干。另外,叫左杯latte同埋 越南滴滴咖啡。平时唔饮咖啡嘅朋友,都可以饮到越南咖啡,因为底部有炼奶,入口唔会太苦。latte既拉花都好靓好有心。嚟呢度啱晒同朋友打卡,系一个消遣好地方!

感谢 kris122333
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.en.tripadvisor.com.hk 查看原文
2020年12月4日点评 通过移动设备发表

今日看完医生之后,想食少少野,见到附近有间外墙几特别的店舖,行近才发现原来系 Mamaday 新店,但此店系纯咖啡小食,无主食供应,亦系全自动形式。

此铺系在旧式前铺后居的唐根中,点完嘢食之后,穿过后卷之后再用入楼梯上2楼,整个感受好似去咗特别的时光隧道,墙身及楼梯布满特色画及摆设,大致上都沿用佢哋其他铺的风格。

楼上唔算好多位,但有露台位置,只有唐楼才可以有此安排,下午茶时段,人唔算多,可以轻松慢慢坐享受一下。

豆腐豆腐咖啡好似其他分店都有,豆腐雪糕加豆腐,味道特别。

辣肉批,唔算好辣,整体几夹,更醒胃。

慕丝蛋糕亦有水准。

感谢 Foodiealexhk
2020年12月3日点评

Mamaday 一向系我好钟意食嘅Cafe之一,今次嚟到新开嘅分店Mamaday Studio,楼高三层,行入舖头,由行楼梯到每一个角落同细节都玩味十足,充满心思。除左活化成栋唐楼之外,入到泥好似参观紧一个艺术展览咁。

So Dirty (Espresso + Cold Milk)
Espresso同奶配合得啱啱好,饮落好嫩滑,奶味亦唔会抢咗Espresso本身嘅味道,都几唔错。

Oreo白朱古力咸蛋黄忌廉蛋糕
蛋糕嘅卖相好似冇乜特别咁,切开之后,名副其实系一个咸蛋黄造型嘅蛋糕。外面果层系Oreo饼干碎,中间层系白朱古力忌廉,而最入面嘅蛋黄带有少少咸蛋嘅味道同时又有忌廉种软滑嘅口感,系几有惊喜嘅一件蛋糕。

Hot Chocolate
天气凉凉地,饮杯暖笠笠既热朱古力就岩哂。朱古力味浓郁得来唔会甜得好紧要。

芒果慕丝蛋糕
甜度啱啱好唔会好腻,慕丝香滑软绵,饼底为蛋糕增添更丰富嘅口感,简单得泥又几好食。

感谢 EnjoyMyEverydayLife
2020年12月1日点评

黎得mamaday,就紧系唔系净系黎饮咖啡食cake,最少都影返几张沙龙。 食物: 1. 抺茶芝士蛋糕-抺茶味加芝士 2. 士多啤梨芝士蛋糕-有士多啤梨同芝士 饮品: 1. Latte-第一次试Latte上面冻奶泡,非常特别,加埋暖暖既咖啡,但又唔会有奶羶味 2.是是鬼鬼旦旦-夏日清新特饮,用tonic+earl grey tea+pineapple + yuzi肉,饮落醒神,如果黎做野想精精神神,呢个都岩哂,唔驶黑啡! 劲钟意呢杯野!!!❤️❤️❤️❤️又甜又酸然后同平时嘅黑啡唔一样

感谢 goodandbad99
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com 查看原文

查看过Mamaday Studio的旅行者还看了

去过Mamaday Studio吗? 请分享你的经验!