“屯门高质酒吧餐厅”

Pillowtalk Restaurant & Bar
香港排名第7,751 (共15,647家美食)
2020年12月2日点评 通过移动设备发表

又系收紧限聚令嘅前夕;之前行经红桥揾食已经见到呢间酒吧餐厅好多人等,今次同哥哥早小小黎食晚餐,仲有位唔驶等
餐牌上嘅食物选择虽然唔算好多,但又有d fusion菜式,所以都有几款想试,
我地点左2个小食同2个主菜,无跟餐;
值得一提嘅系呢度有好多手工啤,有成十几款可以拣
我地就拣左枝陈皮啤,外观都好有诚意架;闻同饮落都有陈皮甘香味
盐烧牛舌
有嚼劲得黎唔会硬,应该系近根部位置,比较多油脂,所以亦比较柔软
秘制BBQ鸡翼
虽然酒吧餐厅环境较暗,但都明显见到d鸡翼出烟,好够热
味道带少少甜,够juicy
大蘑菇芝士和牛汉堡
佢d薯条炸到好脆,就算冻左食都脆,好正;
和牛汉堡
本身和牛油脂含量高d,加上肉汁,所以咬落口都几松软,唔会实的的,又有牛味;
爱尔兰牧羊人批
开头睇菜名以为真系一个批,原来薄饼系另上嘅,有少少似印尼菜咖哩配薄饼;
佢个肉酱系用羊肉做,但唔系好苏,配埋芝士薯蓉口感都几丰富

感谢 mrslauc9

用餐日期:2021年11月
2021年10月13日点评 通过移动设备发表

用餐日期:2021年7月

查看过Pillowtalk Restaurant & Bar的旅行者还看了

中国香港

去过Pillowtalk Restaurant & Bar吗? 请分享你的经验!