“新鲜水果茶”
TP Tea的点评

TP Tea
提供送餐服务
香港排名第218 (共666家咖啡和茶)
周围地区: 中环
周围地区: 中环
2020年12月3日点评

新鲜水果茶
酸酸甜甜既水果茶 饮落好开胃
唔会太甜又唔会有涩味
水果份量好足料
有热情果,火龙果等水果

燕麦观音珍珠拿铁

P.s.中环旗舰店仲设有坐位可以堂食

感谢 Daholic F

2020年12月3日点评 通过移动设备发表

一口奶茶一口吐司.微小但美好
香辣吞拿鱼热压吐司($31)切开后,涨卜卜馅料一涌而出鸡蛋芝士再配香辣吞拿鱼口感丰富香辣酱采用由台湾直送配料秘制而成...微辣开胃.同大食仔share当下午茶刚好
珍珠红豆拿铁($31)点了微糖.甜度适中烟韧珍珠,拿铁香滑,淡淡红豆香甜,好喜欢
冬瓜铁观音($21)自身冬瓜茶甜度高,大食仔点了无糖仍然觉得偏甜~对于我黎讲还好. 但铁观音香味较淡..被冬瓜茶盖过
中环德辅道中19号环球大厦地下C1号铺

感谢 foodienethk
2020年11月27日点评 通过移动设备发表

假日来到中环‍♀️
没有了平日的繁喧
悠闲地叹个台式下午茶
难得渡过了一个慢活的下午
香辣吞拿鱼吐司
热压吐司即叫即制♨️ 名副其实的外脆内软 特别喜欢它的香脆包边里面既吞拿鱼一涌而出,吞拿鱼混入煎蛋增加口感 加上秘制香辣酱 为味蕾带上点点小冲击
燕麦观音珍珠拿铁
全新推出的一款拿铁茶饮,铁观音加鲜奶的组合都几夹 唔会好甜,珍珠加上燕麦令每啖都充满口感 饮完仲好饱肚添~
中环德辅道中19号环球大厦地下

感谢 foodie_anniechan
2020年11月24日点评 通过移动设备发表

茶汤会

呢日同C先生去到中上环hea下,去下中山公园坐下。黎到下午茶时段,想食d light d 既野。见到呢间茶汤会同其他茶饮店有唔同。Menu上除左茶饮外,仲有小食可以嗌。侧边有坐位俾人唔系企系度食,都几贴心。
新鲜水果茶 $32
秋高气爽最啱饮番杯酸酸甜甜嘅水果茶。有多种水果,橙、苹果、百香果、奇异果,好足料。饮完觉得好fresh,唔会好甜。
燕麦珍珠观音拿铁 $30
燕麦加落奶茶之前未试过,拿铁其实就系茶加鲜奶,冇咖啡成分架,观音拿铁味道几清新,茶味都够香浓,之前未饮过铁观音奶茶,估唔到又几好饮。燕麦咬落有少少脆口,同珍珠一齐咬更加有口感。
爆浆珍奶吐司 $25
平时奶酱多,西多士就食得多。奶酱珍珠吐司又真系第一次听。一切开,珍珠真系多到爆晒出嚟,落炼奶同牛油,奶油味好香。珍珠细细粒又几烟韧,啱晒我呢d珍珠控。
地址: 中环德辅道中19号环球大厦地下C1号舖

感谢 hksharingwithlove
2020年11月11日点评 通过移动设备发表

店铺:茶汤会 (中环)
地址:中环德辅道中19号环球大厦地下C1号舖

喺兰桂坊头行去中环码头,准备坐船返尖沙咀之际⛴,经过环球大厦地下见到茶汤会新出咗个爆浆珍奶吐司,肚仔饿嘅我忍唔住买黎试下呢个新款mix & match嘅野食

好少茶饮店会有野食买,仲做埋套餐形式,俾你以更抵嘅价钱品尝到最多嘅嘢食;而中环呢间旗舰店仲有堂食座位,比你可以行到攰果阵坐低饮杯茶、食个多士

燕麦观音拿铁 + 爆浆珍奶吐司 $50
叫咗个观音拿铁加燕麦(加$5),以燕麦、珍珠、观音茶同鲜奶整成呢杯茶饮,以观音茶取代传统茶叶整成嘅拿铁别有一番风味☕️,淡滑嘅鲜奶加埋阵阵嘅观音茶香,吮大力啲仲食到份量超多嘅燕麦同珍珠

爆浆珍奶吐司用咗奶茶酱、珍珠同芝士做馅料,切开香脆嘅吐司,浓郁嘅馅料就涌流而出,入口有香浓嘅奶茶酱同芝士香,而脆脆吐司同软腍珍珠嘅配合,亦比到我一个惊喜,估唔到将珍珠放入吐司入面又几好食,好想食多件呀

新鲜水果茶 $32
水果茶用新鲜嘅苹果同橙,加上鲜榨嘅菠萝汁同绿茶,整成呢杯酸甜清新嘅解渴饮料,行街行到颈渴阵饮啱晒喇

感谢 hinsonfoodhk

查看过TP Tea的旅行者还看了

中国香港

去过TP Tea吗? 请分享你的经验!