“Nice crepe”
Crepe Delicious的点评

Crepe Delicious
提供送餐服务
香港排名第5,319 (共15,904家美食)
2021年2月20日点评 通过移动设备发表

喺湾仔利东街做新开咗一间cafe里面咩嘢食都有嘅有主要系食crepe 意粉pizza西餐雪糕咖啡样样都有 我今日就拣咗一个crab cake嚟食 蟹肉真系好多牛油果又系好多份量好多价钱唔算贵 crepe方面我就拣咗个甜嘅 佢配咗一球雪糕都系自家制嘅好新鲜好好味里面有好多apple crumble 价钱方面都唔算太贵店员都好亲切有礼识讲英文 座位都算多重宽敞篇食吓都唔少呀 因为食嘅嘢主要都好有质数 最后买咗佢啲曲奇嚟食有好多种口味曲奇外 脆内软 买嚟送畀朋友都啱晒

感谢 realmeal420

2021年2月17日点评 通过移动设备发表

每次到新世纪广场行街都好想食Crêpe Delicious, 今次终于有机会✌。Crêpe Delicious是加拿大餐饮品牌,成立于 2004 年, 品牌的餐厅已经扩展到世界各地。店内座位不算太多,整洁光猛。 今次就试下双红吉士法式可丽饼$88、美式手撕猪肉薄饼$108、朱古力榛子$58。✨✨✨

双红吉士法式可丽饼~ 大年初六我就叫番个双红吉士, 卖相靓意头好。红树莓和士多啤梨的味道酸酸甜甜, 配上香滑细腻的吉士, 水果和吉士的味道很配合。加上这里的招牌可丽饼卡路里含量仅 170,而脂肪含量则只有 3 克! 女士们可以放心享用。

美式手撕猪肉薄饼~手撕猪肉香软幼嫩,爽脆的杂菜和水牛芝士做馅料,吃起来很惹味。餐厅采用千层酥皮做薄饼底,即点即制,啖啖香脆松化。

朱古力榛子~用自家制意式雪糕打制的奶昔, 带有浓郁的朱古力榛子味道, 甜度适中, 口感软滑,味道唔错。

餐厅提供的食物种类多, 法式可丽饼的种类更有咸或甜, 下次要试下咸味的。

Crêpe Delicious (MOKO新世纪广场)
地址: 旺角太子道西193号MOKO新世纪广场3楼345号舖

感谢 Victoriay_eatwithvic

查看过Crepe Delicious的旅行者还看了

中国香港

去过Crepe Delicious吗? 请分享你的经验!