“唔错唔错”
Sushi Shari的点评

Sushi Shari
提供送餐服务
香港排名第48 (共15,986家美食)
周围地区: 元朗
周围地区: 元朗
2021年2月16日点评 通过移动设备发表

同朋友食日本野,餐厅装潢充满日本风,简简单单令人好舒服好放松。
我地点咗唔少食物,而食物既质素都唔错。

佢地既海胆系属于拍卖级海胆,既甘甜又充满鲜味,食落惊喜满满~

深海池鱼肉质肥美鲜嫩,令人齿颊留香~

茶碗蒸好嫩滑,我地食唔停🤣

至于中拖罗,鱼味浓郁得嚟入口即溶,很是美味!

松叶蟹肉饭每一啖都充满蟹香!

感谢 janice111

2021年2月16日点评 通过移动设备发表

好耐冇食日本嘢啦!
好挂住啲寿司同刺身
嚟紧初七开返晚市
梗系要同朋友预先Book定位食好西!
呢间元朗舍利鮨我就极力推介
今日我就叫咗秋刀鱼刺身、赤贝、生蠔、三文鱼子茶碗蒸同大拖罗 慢慢逐样品尝

先来茶碗蒸 爆多大大粒嘅蟹籽
而且热辣辣好暖胃
之后食咗个广岛蠔
非常大只仲有海水味肥美又新鲜
仲有我钟意嘅赤贝啊!
师傅将佢哋𠝹成花
加埋少少芥末已经好好味😋
未食过嘅朋友就要快啲试吓啦

感谢 chingbee0808
2021年2月11日点评

有朋友住元朗,系我生日约我去元朗,话要带我去食omakase。我地来到呢间餐厅,我知道呢间餐厅开业唔系好耐,餐厅所选腱既食材每日由日本渔市场空运直送到港,保证食材新鲜。原来餐厅采用全预约制,所有一定要先预约。餐厅整体设计简约,给人舒适感觉。
海胆(拍卖级海胆):我好钟意食海胆,但好怕系香港食,因为怕食到唔好味既。呢度既海胆入 口即溶,而且非常鲜甜。
剥皮鱼加鱼肝酱:我未食过剥皮鱼刺生,估唔到甘好食,加上鱼肝酱,味道浓郁又特别。
三文鱼子海胆饭:呢个不得了,海胆和饭捞均,再加上鲜甜既三文鱼子,一口食落,整个口腔充满鲜味和甜味。
香箱蟹:有蟹膏、蟹肉和蟹子,蟹味十足,钟意食蟹又怕麻烦既朋友,好钟意呢个一口就可以食晒一只蟹既香箱蟹。

感谢 ZOEZOE8899
2021年2月12日点评 通过移动设备发表

新年咁开心,横掂今年都无得去旅行,就同宝宝去食餐好喇!今日就入咗元朗食Omakase,豪一豪!

装修简洁得嚟仲好grand,带有浓厚嘅日本风味。睇住师傅喺你面前即叫即整,真系别有一番风味。

啲寿司真系好精致,整体非常之新鲜。我叫咗中拖罗、鲍鱼、帆立贝、海胆、牡丹虾+虾膏、剥皮鱼+鱼肝酱。真系觉得自己好豪,哈哈!

我最欣赏就系𠮶个中拖罗,真系有入口即溶嘅感觉,令我谂返起以前系日本旅行时食过嘅拖罗寿司咁正。

个鲍鱼又劲爽口入味,一啲咁韧感觉都冇。

另外帆立贝都好特别,系有个矶烧炉细师傅系你面前烧,劲香,食落都好鲜甜同弹牙。

感谢 biancachan18
2021年1月14日点评 通过移动设备发表

朋友好钟意食日本野,今次要同佢庆祝生日,见到呢间omakase几吸引咁,就决定黎试一试😋
因为食材系日本直送,所以都好新鲜🤩,朋友都赞我拣餐厅拣得好呀😁

最深印象系帆立贝、大拖罗、原只海胆、筋子寿司同生蠔

1️⃣帆立贝
紫菜夹住既原只帆立贝,真系好大只🤣,咬落去厚厚的,好满足🤤

2️⃣大拖罗
啲油脂分布得好靓,食落甘香可口

3️⃣原只海胆
份量好足之余只金黄色真系好靓,食落唔腥好甘甜

4️⃣筋子寿司
满满既筋子仲多过啲饭🤤
虽然筋子望落去同三文鱼籽有啲相似,但大粒好多,咬落去更有口感

5️⃣生蠔
口感creamy,海水味唔会太重,旁边既柠檬亦点缀得唔错

感谢 yum_tendo

查看过Sushi Shari的旅行者还看了

去过Sushi Shari吗? 请分享你的经验!